دانشمندان دانشگاه برادفورد با همکاری دو دانشمند ایرانی موفق به طراحی یک آزمایش خون ساده شدهاند که میتواند برای تشخیص ابتلای افراد به سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آزمایش طراحی شده توسط این محققان با همکاری دکتر مژگان نجفزاده و قادری به پزشکان اجازه خواهد تا زمان درمان را سرطان را با تشخیص سریعتر، کاهش داده و همچنین از انجام روشهای تهاجمی و پرهزینه مانند نمونهبرداری و کلونوسکوپی جلوگیری کنند.
متناوبا میتوان از این روش به عنوان یک کمک موثر برای معاینه بیماران مشکوک به سرطان که تشخیص آن در زمان حاضر سخت بوده، استفاده کرد.
نتایج اولیه نشان داده که این روش از درجه دقت بالایی در تشخیص سرطان و شرایط پیش سرطانی در خون بیماران مبتلا به ملانوم، سرطان روده بزرگ و سرطان ریه برخوردار است.
آزمایش حساسیت به ژنوم لنفوسیت (LGS) به بررسی گلبولهای سفید خون پرداخته و آسیب وارده به دیانای آنها را در زمان مواجهه با شدتهای متفاوت نور فرابنفش اندازهگیری میکند. نتایج این آزمایش تجربی نشاندهنده تمایز روشنی بین آسیب واردشده گلبولهای سفید خون بیماران مبتلا به سرطان دارای شرایط پیش سرطانی نسبت به افراد سالم بود.
پرفسور دیانا اندرسون از دانشکده علوم حیات دانشگاه برادفورد و رهبر این پژوهش گفت: گلبولهای سفید خون بخشی از سیستم دفاعی طبیعی بدن هستند که در زمان مبارزه با سرطان و بیماریهای دیگر تحت فشار و تنش قرار میگیرند. ما برای مشاهده امکان سنجش این تنش، آنها را تحت نور فرابنفش قرار داده و دریافتیم که افراد مبتلا به سرطان نسبت به افراد دیگر بیشتر از دیانای مستعد آسیب توسط نور فرابنفش برخوردارند.
در این پژوهش، نمونه خون 208 نفر شامل 94 فرد سالم و 114 بیمار که پیش از آغاز تشخیص و درمان به درمانگاه سلطنتی برادفورد مراجعه کرده بودند، بررسی شد. این نمونهها بعد از کدگذاری در معرض نور فرابنفش با چهار عمق آگار قرار گفتند.
محققان معتقدند اگر آزمایش LGS موفق نشان دهد، میتواند یک ابزار اضافی بسیار ارزشمند در کنار رویکردهای تشخیص سنتیتر برای شناسایی سرطان باشد.
نتایج این پژوهش در مجله FASEB منتشر شده است.
انتهای پیام