تکنیک جدید آزمایششده توسط مرکز ریزگرانش برزیل به فضانوردان حاضر در ایستگاه بینالمللی فضایی، امکان ارزیابی اثر قرارگرفتن طولانیمدت در معرض ریزگرانش بر ریهشان را فراهم میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقاتی از این دست برای درک ارزیابیهای ایمنی موردنیاز و به منظور زنده و سالم نگهداشتن فضانوردان در یک مسافرت طولانی مانند ماموریت برنامهریزیشده ناسا برای سفر به مریخ حیاتی هستند.
بدن انسان تحت فشار گرانش زمین تکامل یافته و انتظار میرود در محیطی بسیار متفاوت مانند ریزگرانش با مشکلاتی روبرو شود.
فرآیندهای آزمایشی کنونی ریه فضانوردان مستلزم فرو کردن سوزن در رگ جهت گرفتن خون برای آزمایش است که دردآور و تهاجمی بوده و یک تیم پزشکی حرفهیی را میطلبند.
شیوه ابداعی «تایس روسامونو»، پروفسور و استاد برجسته دانشگاه کینگز کالج لندن، مانند روشهای کنونی سطوح اکسیژن و دیاکسیدکربن خون را برای تعیین توانایی ریه ارزیابی میکند اما این کار را به شیوهای مناسبتر و ایمنتر انجام میدهد.
«سامانه جمعآوریکننده خون شریانی لاله گوش» (EABC) نوآوری ای کلیدی است که از طریق آن خون استخراج میشود.
ابتدا، لاله گوش با کرم ویژهای که برای کشیدن خون سرخرگ به درون گوش طراحی شده، ماساژ داده میشود. سپس ابزار جمعآوریکننده خون برش کوچکی ایجاد میکند و به طور خودکار خون را از خراش به درون کارتریج کوچکی میکشد. سپس این کارتریج در درون یک خوانشگر قرار میگیرد که خون را به طور آنی و بدون نیاز به تیم پزشکی حرفهای تحلیل میکند.
فضانوردان حاضر در مدار میتوانند از این سامانه فشرده و کارآمد بدون آلودهکردن محیطشان استفاده کنند، با این حال کاربرد این ابزار به فضا محدود نمیشود بلکه سرعت و دقت آن در تحلیل خون بیمار میتواند برای بیماران زمینی مبتلا به آسم کارآمد باشد. این سامانه در زمان واقعی این بیماران را از شدت بروز یک حمله آسم مطلع میکند.
سیستم جدید پیشتر در شرایط فضامانند و شبیهسازیشده در مرکز ریزگرانش برزیل آزمایش شده و هماکنون ناسا در حال بررسی آن برای استفاده در ایستگاه بینالمللی فضایی است.
انتهای پیام