نخستین موفقیت دانشمندان در حذف ویروس اچ‌آی‌وی از دی‌ان‌ای

دانشمندان آمریکایی با استفاده از آنزیم برش دی‌ان‌ای موسوم به Cas9 برای نخستین بار موفق به حذف کامل ویروس اچ‌آی‌وی از دی‌ان‌ای انسان شدند.

دانشمندان آمریکایی با استفاده از آنزیم برش دی‌ان‌ای موسوم به Cas9 برای نخستین بار موفق به حذف کامل ویروس اچ‌آی‌وی از دی‌ان‌ای انسان شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تسخیر سلول توسط ویروس اچ‌آی‌وی، این ویروس برای همیشه در آن باقی می‌ماند؛ با ورود ژنوم مرگبار این ویروس به دی‌ان‌ای قربانی، بیمار تا آخر عمر مجبور به استفاده از دارو می‌شود.

اما برای نخستین‌بار محققان کالج پزشکی دانشگاه تمپل موفق به یافتن راهی برای حذف کامل ویروس از سلول‌های انسان از طریق برش آنها شدند که نخستین تلاش موفق برای حذف ویروس HIV-1 از سلول انسان است.

با استفاده از یک آنزیم برش دی‌ان‌ای به نام نوکلئاز و هدف قرار دادن رشته آران‌ای به نام gRNA محققان موفق به شکار کردن ژنوم ویروسی و حذف دی‌ان‌ای HIV-1 شدند.

در آزمایشگاه یک رشته 20-نوکلئوتیدی از gRNA برای هدف قرار دادن دی‌ان‌ای HIV-1 تولید و با یک آنزیم برش دی‌ان‌ای به نام Cas9 جفت شد تا ژنوم انسان ویرایش شود؛ از این مرحله ژن سلول بصورت مکانیکی بازسازی و سلول بطور کامل از ویروس پاکسازی می‌شود.

دکتر «کامل خلیلی» مدیر دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه تمپل تأکید کرد: این دستاورد گام مهمی برای درمان دائمی ایدز محسوب می‌شود؛ اما باید خاطر نشان کرد که این روش درمانی برای انجام آزمایش بالینی بر روی انسان آماده نیست.

نتایج این دستاورد در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93050100284
  • خبرنگار : 71452