گزارشی از یک تجمع "غیرسیاسی"

جمعی از هنرمندان تئاتر برای دریافت مطالباتشان و در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزدشان در مرکز هنرهای نمایشی تجمع کردند.

جمعی از هنرمندان تئاتر برای دریافت مطالباتشان و در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزدشان در مرکز هنرهای نمایشی تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این گروه که در میان آنها چهره‌هایی همچون جواد انصافی، روح الله جعفری، آرش فلاحت‌پیشه، نوشین تبریزی، وحید آقاپور، حمید مظفری، سیروس همتی و ... مشاهده می‌شد، ابتدا در حیاط مرکز هنرهای نمایشی تجمع کردند اما بعد از چند دقیقه برای بیان خواسته‌هایشان به تالار «رودکی» رفتند.

حسین طاهری در تجمع تئاتری‌ها

حسین طاهری مدیر اداره کل هنرهای نمایشی نیز برای شنیدن سخنان هنرمندان معترض به تالار «رودکی» رفت.

آنها خواستار حضور علی مرادخانی معاون هنری شدند که در ابتدا به آنها گفته شد که چند نماینده از جمع حاضر خواسته‌ها را به او منتقل کنند اما بعد از تاکید هنرمندان مبنی بر لزوم حضور مرادخانی، این مسوول نیز در این جمع حاضر شد.

در پایان این نشست هنرمندان حاضر با امضای بیانیه‌ای خواسته‌های خود را مطرح کردند.

در این بیانیه، تسویه مطالبات گذشته حداکثر تا 15 روز آینده، عقد قرارداد با گروه‌های نمایشی از آغاز تمرین تا اجرا، به‌روز‌رسانی تعرفه قرارداد تیپ و رعایت عدالت در تقسیم امکانات و سالن‌های تئاتری مطرح شده بود.

در بخش پایانی این بیانیه تاکید شد ‌در صورت عدم پیگیری و انجام نشدن خواسته‌ها، ناچاریم به تجمعی بزرگتر دست بزنیم.

در این برنامه، هوشمند هنرکار کارگردان و بازیگر تئاتر به نمایندگی از حاضران گفت: هیچ یک از ما دوست نداشتیم کار به چنین جاهایی کشیده شود، البته تجمع ما کاملا صنفی است و هیچ بحث سیاسی در آن مطرح نیست.

او از حسین طاهری مدیر اداره کل هنرهای نمایشی خواست بعد از شنیدن خواسته‌های هنرمندان به طور صریح و روشن به آنان پاسخ دهد و مانند نشست‌های خبری‌اش کلی گویی نکند.

هنرکار با اشاره به تغییر و تحولات بخش‌های مختلف دولت از اینکه حوزه تئاتر در دولت جدید هیچ تغییری نداشته است، اظهار تاسف کرد و افزود: شرایط تئاتر هر روز بدتر می‌شود و هیچ یک از مدیران هم پاسخگو نیستند.

وی ادامه داد: بعد از اطلاع‌رسانی ما برای حضور در این تجمع، با برخی از دوستان تماس‌های تهدیدآمیزی گرفته شد و کسانی قصد داشتند آنها را بترسانند تا در این نشست شرکت نکنند که همه اینها جای تاسف دارد.

کارگردان نمایش «پروانه مفرغی» در ادامه خواستار پرداخت مطالبات گروه‌های نمایشی شد و گفت: هر زمان که بحث مطالبات را پیگیری کرده‌ایم، هیچ پاسخ روشنی به ما داده نشده است.

هنرکار اضافه کرد: مدیری که نمی‌تواند حداقل خواسته‌های هنرمندان را تامین کند، بهتر است مسئولیت نپذیرد.

او با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از تئاتر یادآور شد: اجرای تئاتر بدون یارانه امکان‌پذیر نیست اما مدت‌هاست قرارداد حمایتی بسته نمی‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر خواستار اجرایی شدن قرارداد تیپ شد و تاکید کرد: ما نه وعده می‌خواهیم و نه شعار، بلکه یکسری خواسته‌های صنفی مشخص داریم و فراتر از آن هم نمی‌خواهیم.

در ادامه برخی از هنرمندان تئاتر همچون محمدصادق ملکی، وحید آقاپور، سامان ارسطو، محمد معجونی، سیدعلوی موسویان، تورج لقمانی‌پور، رضا بهرامی، حمید مظفری ، روح‌الله جعفری، حامد زارعان، پرستو گلستانی، نوشین تبریزی،یونس آبسالان و ... مهم‌ترین مطالبات تئاتر را مطرح کردند.

آنها در سخنانشان خواستار مشخص شدن ساز و کار در اختیار گرفتن سالن اجرا، وضعیت قرارداد نمایش‌هایی که از ابتدای سال تا به امروز اجرا شده‌اند، رعایت عدالت در تقسیم سالن‌ها و امکانات تئاتری، تشکیل جلسات شورای حمایت و ... شدند.

حسین طاهری به تجمع‌کنندگان چه گفت؟

در پاسخ به این سخنان، حسین طاهری مدیر اداره کل هنرهای نمایشی توضیحاتی درباره مشکلات این اداره ارائه کرد و عمده‌ترین مساله را پرداخت مطالبات دانست.

وی گفت: پیش از این بودجه تئاتر بین 17 تا 18 میلیارد بوده اما امسال به رقمی بین 9 تا 10 میلیارد رسیده است. از سوی دیگر سرفصل‌هایی در این بودجه وجود دارد که ما مکلف به اجرای آن هستیم و نمی‌توانیم از آن تخطی کنیم.

این مدیر با ابراز تاسف از سهم اندک بودجه تئاتر ادامه داد: ما حدود سه میلیارد بدهی از سال 89 داریم. بنده در دیدار با وزیر ارشاد خواستار پرداخت بدهی‌ها شدم که آقای وزیر اعلام کرد از طریق وزارتخانه چنین امکانی وجود ندارد اما از ریاست‌جمهوری این بودجه تامین می‌شود.

طاهری وعده داد در برنامه ششم، بودجه تئاتر نزدیک به پنج برابر افزایش پیدا کند.

او در عین حال گفت: ما نمی‌توانیم معجزه کنیم اما باید فکر کنیم که اگر نفت و وزارت ارشاد هم نداشته باشیم، تئاتر باید ادامه پیدا کند.

مدیر اداره کل هنرهای نمایشی سرانه تئاتر را با بودجه رفتگران مقایسه کرد و درباره تشکیل نشده جلسات شورای حمایت توضیح داد: شورای حمایت تشکیل نشده، چون می‌خواستیم بعد از انعقاد قراردادها دستمزدها را زود بپردازیم نه اینکه پرداخت‌ها با تاخیر انجام شود.

از انجا که طاهری باز هم مسائلی را به صورت کلی بیان کرد، برخی از هنرمندان مانند پرستو گلستانی و نوشین تبریزی از او خواستند تا از کلی‌گویی بپرهیزد.

علی مرادخانی

مرادخانی هم آمد

سپس علی مرادخانی معاون هنری ارشاد نیز در سخنانی به تشریح بدهی‌های این معاونت پرداخت و گفت: ما حدود 10 میلیارد بدهی داریم اما بعضی از مسائل برایمان در اولویت است. از سوی دیگر گاهی تخصیصی صورت می‌گیرد اما خزانه دولت پول ندارد.

وی اظهار تاسف کرد:‌ از ابتدا پایه ارشاد در بحث بودجه ضعیف بوده است و در حال حاضر نیز باید زیرساخت‌ها را در معاونت هنری ایجاد کنیم.

مرادخانی خطاب به هنرمندان افزود: مهم‌ترین نگرانی ما بدهی معاونت است اما سعی می‌کنیم تکلیف شما را همین امروز و در اینجا روشن کنیم.

وی با اشاره به مذاکراتش با معاون اول ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: آقای جهانگیری پذیرفت بخشی از بدهی‌ها را بپردازد و قرار است چهار میلیارد تومان پرداخت شود.

معاون هنری از هنرمندان خواست واقع‌بین باشند و ادامه داد: ترقی بودجه در دولت در سال، 20 درصد است البته آقای طاهری آرزوهایش درباره افزایش بودجه گفت. شما هم این آرزو را به یاد داشته باشید و ان‌شاءالله محقق شود.

مرادخانی با تاکید بر اینکه باید امکان اجرای نمایش فراهم شود، متذکر شد: در همین زمینه گفت‌وگوهایی با شهرداری‌ها و آموزش و پرورش داشته‌ایم و از ابتدای سال تاکنون دو میلیارد و 100 میلیون تومان از دولت بودجه گرفته‌ایم که نزدیک به 900 میلیون تومان آن به تئاتر اختصاص پیدا کرده و بقیه صرف اموری مانند آموزش و تجسمی و موسیقی شده است.

وی ادامه داد: قرار است امروز یک میلیارد تومان بودجه بدهند اما فراموش نکنیم کل بودجه هرگز محقق نمی‌شود.

معاون هنری به هنرمندان معترض قول داد تا پایان شهریور ماه مطالبات پرداخت شود و با نمایش‌هایی که از ابتدای امسال اجرا شده‌اند، نیز قرارداد بسته شود.

وی درباره تشکیل نشدن شورای حمایت در چند ماه گذشته، توضیح داد: در هر جلسه این شورا چندین میلیون تومان تعهد ایجاد می‌شود و ما ترجیح‌مان این است که بیش از این بدهکار نشویم بلکه زمانی جلسات تشکیل شود که بتوانیم تعهدات را بپردازیم.

این مدیر هنری از لزوم بازسازی ساختمان‌های زیر پوشش معاونت هنری، تعداد بسیار زیاد کارکنان این مجموعه و ... به عنوان دیگر مشکلات این معاونت یاد کرد و گفت: در شرایط ما معادله‌ای چند مجهولی وجود دارد اما همه اینها یک به یک حل می‌شود منوط به اینکه اراده داشته باشیم.

مرادخانی یادآور شد: من هم با شما موافقم و فکر می‌کنم تکلیف برخی از مسئولان مانند دبیر جشنواره تئاتر فجر باید زودتر مشخص شود چون این جشنواره جشنواره مهمی است.

در این جلسه مباحثی درباره برخورد مسئولان دفترهای اداره کل هنرهای نمایشی و معاونت هنری شد و عده‌ای معتقد بودند که از سوی مسئولان این دفترها برخورد درستی با هنرمندان صورت نمی‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در پایان این نشست مرادخانی از طاهری خواست تا با تشکیل چند کارگروه در اداره کل هنرهای نمایشی، اجرایی شدن مطالبات هنرمندان، سرعت بیشتری بگیرد.

تجمع تئاتری ها

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 93043118111
  • خبرنگار : 71342

برچسب‌ها