آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: ایران در براساس موافقتنامه هستهای موقت با قدرتهای جهان که سال گذشته به دست آمد، اقدام کرده است.
به گزارش گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) متن گزارش ماهیانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه ژوییه درباره برنامه اتمی ایران منتشر شد.
در متن این گزارش آمده است:
بر اساس توافق ماه ژانویه سال 2014 این گزارش وضعیت برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران را در رابطه با معیارهای اختیاری پذیرفته شده از طرف این کشور به عنوان بخشی از طرح اقدام مشترک مورد توافق در مذاکرات پنج به علاوه یک در بیست و چهارم نوامبر دو هزار و سیزده مورد بررسی قرار می دهد.
بر اساس طرح اقدام مشترک نخستین گام وابسته به یک مدت زمانی شش ماهه است که میتواند با رضایت طرفین تمدید شود. طرح اقدام مشترک در بیستم ژانویه سال 2014عملی شد.
آژانس تایید میکند که ایران از بیستم ژانویه 2014:
- اورانیوم (235) را در هیچکدام از تاسیسات اعلامی خود بیش از پنج درصد غنیسازی نکرده است.
2-ایران آبشارهای زنجیرهای متصل به هم در تاسیسات اعلام شده خود راهاندازی نکرده است.
3- ایران روند رقیقسازی نیمی از مواد اتمی به حالت uf6 خود را که در بیستم ژانویه به حد غن سازی بیست درصد بود به حد پنج درصد تکمیل کرده است.
4- ایران صد کیلوگرم از اورانیوم نوع uf6 غنی شده بیش از بیست درصد خود را در روند تبدیل به صفحه سوخت برای تبدیل به اکسید اورانیوم وارد کرده است.
5- ایران هیچ روندی مبنی بر خط بازگشت تبدیل اکسید اورانیوم به uf6 ندارد.
6- ایران هیچ پیشرفتی در کارخانههای غنیسازی سوخت از جمله فعالیتهای خود در کارخانه غنیسازی سوخت فوردو (ffep) یا اراک (راکتور IR-40) و تولید و آزمایش سوخت برای (راکتور IR-40) نداشته است.
7- ایران اطلاعات طراحی خود را برای راکتور IR-40 به روز کرده است و توافق کرده است و با آژانس درباره تدابیر امنیتی این راکتور توافق کرده است.
8- ایران هزار و پانصد و پنج کیلوگرم uf6 با غنای بیش از پنج درصد را در جریان تبدیل در کارخانه پودر uo2به اکسید اورانیوم تبدیل کرده است.
9- ایران به تعهداتش درباره عمل به پادمان در پایلوت تاسیسات غنیسازی سوخت (pfep) بدون انباشت اورانیوم غنی شده ادامه داده است.
10- ایران فعالیتهای مربوط به بازفراوری در راکتور تحقیقاتی تهران و در تولید رادیو ایزوتوپ های مولیبدنیوم، لودین و زنون در تاسیساتی که آژانس به آنها دسترسی دارد، انجام نداده است.
11- ایران اطلاعات لازم و زمینه دسترسی به معادن اورانیوم گچین، معدن اورانیوم ساغند و کارخانه تولید اورانیوم اردکان را فراهم کرده است.
12- ایران به فراهم آوردن دسترسی روزانه به تاسیسات غنیسازی نطنز و فوردو ادامه داده است.
13- ایران زمینه دسترسی منظم به کارگاههای مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاههای تولید موتور چرخاننده سانتریفیوژ و تاسیسات ذخیرهسازی و همچنین اطلاعات مربوطه درباره آنها را فراهم کرده است.
14- ایران در ارتباط با نظارت بیشتر اعمال زیر را انجام داده است:
- نقشه تاسیسات هستهای و شرح هر ساختمان را در هر سایت هستهای فراهم کرده است.
- شرح مقیاس اعمال انجام شده در هر محل در رابطه با فعالیتهای هستهای را ارائه کرده است.
- اطلاعات معادن و کارخانههای اورانیوم و منابع را فراهم کرده است.
پاورقی
در پاورقی گزارش آمانو درباره بندهای 3 و 6 آمده است:
(3) ایران 104 کیلوگرم اورانیوم غنیشدهاش را رقیق کرده است.
ایران از 14 آوریل 2014 تا کنون 104.56 کیلوگرم از 209.1 کیلوگرم از مواد هستهایاش را که در 20 ژانویه 2014 به شکل اورانیوم Uf6 غنی شده تا سطح 20 درصد بوده رقیق کرده است.
ایران از 14 آوریل 2014 تاکنون 3.84 کیلوگرم دیگر از اورانیوم Uf6 غنیشده تا سطح 20 درصد را که پیشتر به صورت سیلندرهای پشت هم بودهاند رقیق کرده است.
همچنین 0.6 کیلوگرم دیگر از اورانیوم Uf6 غنی شده تا سطح 20 درصد در تاسیسات اعلامی ایران توسط آژانس مهر و موم شدهاند که پیش از این به عنوان ماده منبع طیفسنجیهای گسترده مورد استفاده بوده است.
علاوه بر این 0.1 کیلوگرم دیگر از اورانیوم Uf6 غنی شده تا سطح 20 درصد نیز جزء نمونههایی بوده که آژانس آنها را در اختیار داشته است. ایران در 20 ژوییه 2014 متعهد شد تا باقیمانده این اورانیوم Uf6 غنی شده تا سطح 20 درصد را به اکسید تبدیل کند.
(6) متعاقب تعهدات ایران در برنامه اقدام مشترک (JPA) برای تبدیل اورانیم Uf6 تازه غنی شده تا سطح 5 درصد به اکسید در طول شش ماه، آمار این کشور در 20 ژوییه 2014 نشان میدهد که اورانیوم Uf6 غنی شده تا سطح 5 درصد، 7560 کیلوگرم بوده است.
انتهای پیام