نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از آنچه روند سیاسی شدن دانشگاهها خواند به مسئله بیتوجهی به کشاورزان اشاره کرد و خواستار رسیدگی مشکلات اقتصادی مردم شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، محمد سلیمانی در نطق میان دستور خود در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در مورد اقتصاد مقاومتی حرفهای زیادی شنیده ایم که عمدتاً جملات مندرج در برنامه های مصوب است. از برنامه زمانبندی مورد مطالبه رهبری کمتر می شنویم.
او با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره لزوم میدانداری دانشجویان و محققان در اقتصاد مقاومتی گفت: دانشگاه گرفتار مصیبت سیاستزدگی و سطحی کاری شده است. دستهای مشکوک برای کند کردن حرکت شتابان علمی فعالیت میکند. ضرورت دارد اقدامات لازم جهت جلوگیری از خدشه و شأن دانشگاه توسط گروههای فشار و پیشگیری از فعالیت آشوبطلبان به عمل آید و دست این گروهها با سابقه آشوبگری از دانشگاه کوتاه شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: وزیر محترم باید از بی حرمتیها، فشارها و تضعیفها جلوگیری کند تا این مسئله زمینههای افت پژوهشی را فراهم نیاورد اگرچه تا حدودی این اتفاق افتاده است. آقای وزیر! برای هیچ و پوچ اساتید را به هم انداختهاید و این ظلم بزرگی به دانشگاههاست.
نماینده مردم تهران با اشاره به دیدار هفته گذشته مقام معظم رهبری با کارگزاران نظام گفت: ریاست جمهور در این دیدار افزایش قیمت مواد خوراکی و آشامیدنی در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت 93 را شش درصد بیان کردند. این حرف به قدری تعجب آور بود که صدای ملت و کارشناسان را درآورد. مرکز آمار ایران تورم مواد غذایی را 44 درصد و بانک مرکزی تورم سالیانه در خرداد 93 را رسماً بیش از 30 درصد اعلام کرد. قبلاً آقای روحانی گفته بودند که جیب مردم تورم را احساس می کند نه آمار ارائه شده. این بار نه جیب مردم و نه آمار ارائه شده این عدد را قبول ندارند. این عدد فاصله زیادی با آمار اصلی دارد و باید اصلاح شود.
سلیمانی در ادامه تأکید کرد: رهایی از دلار نفتی صرفاً با بازکردن درب صنعت نفت و گاز بر روی دانشمندان و دانشجویان جوان ایرانی عملی می گردد. لذا دولت بهتر است این آرمان را با اتخاذ راههای مناسب پیگیری کند وگرنه با شعار نمی توان قدمی برداشت. نفت و گاز باید موتور فناوری و توسعه کشور باشد نه فقط درآمد دلاری . جایگاه دانشگاه در هندسه تولید کجاست؟
وی با اشاره به وضعیت نامناسب کشاورزان گفت: کشاورزان در چند ماه گذشته وضعیت سختی را پشت سر گذاشتند متاسفانه دولت به داد آنها نرسید. بی توجهی در وضعیت تولید در کشاورزی خسارت آور شده است. امروز کشاورزان گران می خرند و ارزان می فروشند. اصلاح این روند یک ضرورت ملی است و باید به طور جد در دستور کار مجلس قرار بگیرد.
سلیمانی در بخش دیگری از نطق خود درباره قیمت خودرو نیز عنوان کرد: قیمت خودرو در کشور قوز بالای قوز شده است و دولت بین سازمان های درون خود جنگ زرگری راه انداخته است و پاسخگو نیست. وزیر صنعت نیز مشوق این بهم ریختگی بوده و هست. مردم دولت را می شناسند و مقصر میدانند.
او از وضعیت موسسات مالی و اعتباری و افزایش نقدینگی و معوقات بانکی انتقاد کرد و از وزیر اقتصاد خواست به این مسئله رسیدگی کند و گفت: مدیران پرخرج همچون دوره اصلاحات و سازندگی در حال پرورشاند و باید به این مسئله پرداخته شود تا دست چنین افرادی از بیت المال بیرون آورده شود.
این نماینده مجلس به شاخص سقوط بورس اشاره کرد و افزود: این مسئله باعث افزایش بیکاری خواهد شد. دولت تقصیر را به گردن دیگران نیندازد بلکه باید تدبیر و عمل کند. ضرورت دارد سطح تحمل رئیس جمهور و وزرا در مقابل انتقاد مشفقانه افزایش پیدا کند.
انتهای پیام