شب عبدالرحیم جعفری، بنیانگذار مؤسسه انتشاراتی امیرکبیر، برگزار شد.
به گزارش بخش ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شب «عبدالرحیم جعفری» صد و شصت و پنجمین شب از شبهای مجله بخارا بود که عصر روز یکشنبه (22 تیرماه) برپا شد.
علی دهباشی که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، به ارائه شرح مختصری از زندگی عبدالرحیم جعفری و چگونگی تاسیس موسسه انتشاراتی امیرکبیر در یک بالاخانه 16 متری در خیابان ناصرخسرو پرداخت و گفت: عبدالرحیم جعفری، بنیانگذار مؤسسه انتشارات امیرکبیر، با همت ستودنی و بینظیر خود موفق شد «صنعت نشر» را در سرزمین ما معنا و مفهوم بدهد. در طی چندین دهه دست به انتشار صدها کتاب مهم در عرصههای گوناگون زد که مجموعه این کتابها در ارتقای سطح فلسفی و فرهنگی، هنری و ادبی و علمی جامعه ما مؤثر بود. بدون شک این همه ممکن نمیشد، مگر با همت والای انسانی به نام عبدالرحیم جعفری که امشب خوشحالیم که آقای جعفری در دهه نهم زندگی همچنان سرشار از شور و شوق و امید در میان ما هستند.
در ادامه فیلم مستندی با نام «در جستوجوی صبح» ساخته مهرداد شیخان به نمایش درآمد.
از جمله کسانی که در این فیلم سخن گفت محمد بهرامی بود که از چگونگی چاپ نخستین شاهنامه مصور با خط نستعلیق حکایت کرد و پوراندخت سلطانی (همسر مرتضی کیوان) از چاپ مجموعه «چه میدانم» سخن گفت که با تشویق و هدایت مرتضی کیوان در مؤسسه امیرکبیر به انجام رسید.
همچنین بهمن فرزانه از دیگر راویان این فیلم، حکایتی داشت از ترجمه «صد سال تنهایی» و چاپ آن به وسیله انتشارات امیرکبیر. لیلی گلستان نیز از ترجمه «زندگی، جنگ و دیگر هیچ» اوریانا فالاچی و انتشار آن توسط جعفری گفت. سیمین بهبهانی از انتشار شعرهایش در این انتشارات گفت و مهدخت معین حکایتی داشت از چگونگی تألیف و انتشار فرهنگ معین در این مؤسسه. رضا جعفری هم از فراز و نشیب این انتشارات و کار با پدرش سخن گفت.
پس از نمایش فیلم، کیارس ساکت و سالار زمانیان قطعاتی را با تار نواختند.
در پایان این نکوداشت پرتره عبدالرحیم جعفری کار فخرالدین فخرالدینی به او اهدا شد. هدایایی نیز از سوی دایرةالعمارف بزرگ اسلامی و موقوفات دکتر محمود افشار به این ناشر پیشکسوت داده شد.
انتهای پیام