میدان تاریخی «سیدمصطفی خمینی» (بعثت کنونی) نماد مبارزهی مردم یزد با رژیم طاغوت و محل جمع شدن عزاداران حسینی، به پارکینگ تبدیل شد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میدان قاجاری «سیدمصطفی خمینی» که بهعنوان یک مجموعه شامل میدان، تکیه و حسینیه هفتم مهرماه 1381 با شمارهی 6544 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، اواسط اسفندماه 1390 بهطور کامل تخریب شد. آن زمان براساس شواهد، طرح تخریب این میدان در جلسهی شورای ترافیک استان یزد مصوب و چند روز پس از آن نیز به شهرداری یزد ابلاغ شد.
پس از تخریب این میدان، دوستداران میراث فرهنگی استان یزد نسبت به وضعیت نخل تاریخی قرارگرفته در محدودهی این میدان هشدار دادند.
یک فعال حوزهی میراث فرهنگی در یزد دربارهی وضعیت کنونی این میدان تاریخی در یزد، به خبرنگار ایسنا گفت: پس از تخریب شدن میدان «سیدمصطفی خمینی» در اواخر سال 1390، مدیران وقت میراث فرهنگی اعلام کردند که براساس توافقی که با شهرداری یزد کردهاند، با تخریب این میدان با هدف احیای جدارهها و تکیهی بعثت موافقت شده است، اما متأسفانه حالا با مرمت جدارههای تکیه، این منطقه به پارکینگ تبدیل شده است.
امیر ترقینژاد از بیتوجهی مدیریت شهری و راهنمایی و رانندگی بهدلیل پارک کردن ماشینها در این تکیهی تاریخی انتقاد و اظهار کرد: علاوه بر اینکه دیدن این وضعیت برای گردشگران خوشایند نیست، این اقدام تعرض جدی به آثار و حریم تاریخی تکیهی بعثت است.
او همچنین نسبت به وضعیت نخل تاریخی بعثت که در نزدیکی این تکیه قرار دارد، هشدار داد و افزود: این نخل بیش از 300 سال قدمت دارد و در قدیم بهعنوان یکی از بزرگترین نخلهای استان یزد، در مراسم عزاداری روز عاشورا نمادی از تابوت حضرت سیدالشهدا (ع) بود که روی دستان بیش از 150 نفر از عزاداران در میدان گردانده میشد.
به گزارش ایسنا، میدان «سیدمصطفی خمینی» در دورهی قاجار به نام میدان «شاهطهماسب» معروف بود. در دورهی پهلوی نیز میدان «شاه» نامیده شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، میدان «بعثت» نام گرفت. این میدان بین سالهای 1373 و 1374 به نام میدان «سیدمصطفی خمینی» معروف بود. این مجموعه از یک سمت به تکیه و میدان امیرچخماق و از سوی دیگر، به باغ دولتآباد میرسید.
انتهای پیام