ستاری:

مراکز نوآوری در دانشگاه‌های بزرگ کشور ایجاد می‌شود/دانشگاه شریف معدن طلاست

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: از ابتدای مهرماه سال جاری، مراکز نوآوری در راستای حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان در چند دانشگاه بزرگ راه‌اندازی می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: از ابتدای مهرماه سال جاری، مراکز نوآوری در راستای حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان در چند دانشگاه بزرگ راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در بازدید از پروژه های تحقیقاتی و دانشگاهی استان قزوین اظهار کرد: در جهت حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان و خصوصی سازی شرکت های فعال در این حوزه، از ابتدای مهرماه سال جاری چند مرکز نوآوری در چند دانشگاه مطرح کشور راه اندازی می شود تا شاهد اتفاقات علمی خوبی در این راستا باشیم. این موضوع باید در قالب یک مدل موفق به سایر دانشگاه ها نیز ارائه شود.

وی با تاکید بر هدایت و تشویق دانشجویان و اساتید برای فعالیت تجاری سازی در حوزه "های تک" گفت: پیاده سازی نظام ملی نوآوری در دانشگاه ها نیازمند حلقه های واسط است و ما نباید اشتباه گذشته مبنی بر عرضه پول مستقیم به پژوهشکده ها را بدون توجه به برون داد محصول تکرار کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری درادامه اظهار کرد: ما باید نمونه های موفقی که در دنیا در حوزه پژوهش و تجاری سازی پیاده شده است را بهینه سازی کنیم و مورد استفاده قرار دهیم و بدون تزریق پول مستقیم، با دادن تسهیلات و وام مناسب، تجاری سازی فناوری را اجرایی کنیم.

وی با اشاره به استعداد و توانایی های دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف گفت که در حال حاضر دانشگاه صنعتی شریف در عرصه علم و پژوهش مانند یک معدن طلا است و سایر دانشگاه ها نیز چنین قابیلتی را دارا هستند. تنها لازم است که از این داشته ها بهره برداری درست صورت گیرد.

رئیس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تصریح کرد: تخصیص تسهیلات و امکاناتی که در قانون دیده شده، بسیار گسترده است و دانشگاه ها باید این موضوع را بدانند که درآمد خود را از محل فروش تکنولوژی و محصولات تجاری سازی‌شده و قراردادهای ارتباط با صنعت تامین و از اساتیدی که با صنعت قرارداد دارند حمایت کنند.

دکتر ستاری با بیان اینکه موضوع پژوهش و علوم شامل دو بخش مرز دانش و تجاری سازی است گفت: در بخش پژوهش در مرز دانش دولت ها موظف به کمک مستقیم بوده که در حال حاضر نیز این بحث از طریق ستادهای فناوری معاونت در حال انجام است. در بخش دوم که شامل بحث تجاری سازی شده بحث اصلی اقتصاد دانش بنیان بوده و در این راستا ما یک سبد کامل از تسهیلات را در قالب تسهیلات قرض الحسنه یا با سودهای خیلی پایین ارائه می کنیم.

دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه گفت: چند روز پیش در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی مقرر شد تا برای شرکت های دانش بنیان چهار درصد تخفیف در نظر گرفته شود و وام های بزرگ بالای 10 تا 20 میلیارد تومانی به شرکت ها اعطاء شود تا آنها از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند که البته این اتفاق با نزدیک شدن پژوهشگران و فناوران به سیستم معاونت علمی و فناوری امکان پذیر است.

وی با تاکید بر لزوم تاسیس شعبه صندوق فناوری در استان قزوین اظهار کرد: با توجه به اینکه این استان در زمینه صنعت پیشرفت های چشمگیری داشته ولی در حوزه دانش بنیان نوپا بوده است. بنابراین امید می رود با نگاه جدی مسوولان استان قزوین و با توجه به نزدیکی به استان تهران از پتانسیل های عظیم این استان در حوزه علمی و فناوری استفاده شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به وجود بسیاری از پژوهشکده های دولتی ابراز کرد: علی رغم تعداد قابل توجه این مراکز پژوهشی، تاکنون خروجی قابل توجهی از آنان در زمینه تجاری سازی دیده نشده و نشانگر آن است که ما روش های نامناسبی را اجرا کرده ایم چرا که ما با وجود آمار بالای فارغ التحصیلان در کشور، باید محصولات علمی زیادی، تجاری سازی می شد اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.

دکتر ستاری در ادامه ابراز کرد: ما باید از پژوهش هایی حمایت کنیم که مشکلات استان و مردم را حل کند. نباید در این استان مشکلات مختلفی در حوزه های آب، برق، کود، بهره وری و صنعت داشته باشیم در حالی که پژوهشکده های دولتی ما نمی توانند در حال حاضر حتی حقوق کارکنان و اعضای هیات علمی خود را تامین کنند؛ پس این نتیجه حاصل می شود که روش های قبلی ما اشتباه بوده است و ما باید از خصوصی سازی حمایت کنیم اما باید پژوهش های ما در کنار تولید مقالات علمی به پژوهش های منتج به محصول و تکنولوژی هم بینجامد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه نسبت به آینده فارغ التحصیلان خود مسوول هستیم و باید برای آنها شغل ایجاد کنیم گفت: ما از تمامی الزامات مربوط به اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه ها حمایت می کنیم و از طریق کمک به شبکه آزمایشگاهی و کمک هایی مانند نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی را باید توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه در حوزه تجاری سازی فناوری باید کار فرهنگی کنیم تا دیدگاه ها اصلاح شود، خطاب به دانشگاهیان عنوان کرد: ‌از ما نخواهید که زیرساخت های دانشگاه ها را توسعه دهیم زیرا این موضوع، جزو وظایف ما نیست اما مسوولیت توسعه مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان و حمایت از اساتید برای تجاری سازی محصول در این زمینه را عهده دار می شویم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93042112281
  • خبرنگار :