موزهی استاد صنعتی، یکی از بناهای تاریخی در معرض آسیب پایتخت است که از حدود هشت سال پیش، درخواستهای دوستداران میراث فرهنگی و علاقهمندان به هنر مجسمهسازی، بخصوص شاهکارهای استاد صنعتی نتوانسته توجه مسوولان را به این بنا و مجسمههای داخل آن جلب کند.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ساختمان موزهی استاد صنعتی در تهران، در تقاطع خیابان سپهبد قرنی و میدان توپخانه، نمای نازیبایی با پنجرههای نیمهباز دارد که پردههای زرشکیرنگ آن با وزش باد، توجه مسافران مترو را به خود جلب میکند، ساختمانی که در کنار شیشههای شکسته و در نیمهبازش، تابلوی «نمایشگاه 13 آبان، آثار استاد صنعتی» دیده میشود.
نمونهی همین موزه را علاقهمندان به شاهکارهای استاد صنعتی، در اوایل انقلاب اسلامی در محل تولدش - کرمان - راهاندازی کردند و تا کنون نیز خبری دربارهی نامناسب بودن وضعیت آن موزه که نخست پرورشگاهی برای کودکان بیسرپرست بوده، در رسانهها منتشر نشده است.
ساختمانی که حالا به موزهی آثار علیاکبر صنعتی در کرمان تبدیل شده، حدود سال 1318 بنا شده است. علیاکبر صنعتی در این ساختمان که در گذشته، محل نگهداری از کودکان بیسرپرست بود، زندگی کرده است و خود او در سال 1358، ساختمان پرورشگاه را به موزه هنرهای معاصر کرمان تبدیل کرد.
موزهی استاد علیاکبر صنعتی در تهران، هشت سال پیش بهدلیل آسیبها و مشکلاتی بدنهی ساختمان، تعطیل شد تا صورتمسأله بهگونهای پاک شود؛ اما کسی به فکر حل مسأله، یعنی مرمت و ساماندهی این بنای تاریخی و حفظ مجسمههای داخل آن نیفتاد، هرچند اقداماتی در این راستا چندبار توسط سازمان هلال احمر و ادارهی میراث فرهنگی استان تهران آغاز شد، اما به نتیجهی مشخصی نرسید. حتی مدتی نیز دستفروشیهای میدان توپخانه، حیاط خلوت این بنای تاریخی را مکانی برای خرید و فروش خشکبار کرده بودند و فضای داخلی موزه، انبارشان بود.
تلاشها از هر سو در طول این سالها در این زمینه زیاد بود، اما هیچکدام به نتیجه نمیرسید، تا اینکه سه هفته پیش، سرانجام داربستهایی بر قامت این ساختمان که بهمرور در حال تبدیل شدن به لکهی زشتی در میدان توپخانهی تهران است، با هدف مرمت نشستند تا شاید اینبار وعدههای هلال احمر، اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری و سازمان زیباسازی شهرداری تهران عملی شود.
انتهای پیام