محققان پس از 27 سال موفق شدند موتورهای کاوشگر خورشیدی ISEE-3 ناسا را بار دیگر روشن کنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کاوشگر خورشیدی ISEE-3 ناسا سال 1978 با هدف بررسی بادهای خورشیدی به فضا پرتاب و به عنوان نخستین فضاپیما در یکی از نقاط لاگرانژی - بین زمین و خورشید - مستقر شد.
پس از کامل کردن این مأموریت، در سال 1982 راهی مأموریت ملاقات با دنبالهدار21P/Giacobini–Zinner و سپس دنبالهدار هالی شد، اما بدلیل پاسخ ندادن فضاپیما به دستورات ارسالی از سوی مرکز کنترل زمینی، ارتباط با ISEE-3 قطع شد.
به تازگی گروهی از محققان علوم فضایی در پروژه ISEE-3 Reboot از طریق رصدخانه رادیویی آرسیبو (Arecibo) در پورتوریکو اقدام به رهگیری مسیر حرکت فضاپیما کرده و موفق به برقراری ارتباط دو سویه با کاوشگر خورشیدی شدند.
موتورهای فضاپیما که از سال 1987 روشن نشده بودند، در تاریخ دوم ژوئیه (11 تیر) پس از 27 سال بار دیگر روشن شده و تعداد دورهای چرخش موتور از 19.16 به 19.76 دور بر دقیقه (RPM) افزایش پیدا کرد که برای قرار دادن فضاپیما در مسیر اصلاح شده کافی است.
گام بعدی محققان، تغییر مسیر فضاپیما اعلام شده است که طبق برنامهریزی هفتم ژوئیه (16 تیر) انجام خواهد شد؛ این تغییر مسیر برای برقراری ارتباط کامل فضاپیما با زمین و بررسی نحوه عملکرد 13 ابزار علمی آن ضروری است.
انتهای پیام