اطلاع از شناسنامه ایمنی محلات حق شهروند است

معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر ضرورت پهنه‌بندی خطرات طبیعی مختلف در مناطق زندگی انسان‌ها گفت: متاسفانه تاکنون در کمتر از 10 درصد از کشور این اقدام انجام شده است.

معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر ضرورت پهنه‌بندی خطرات طبیعی مختلف در مناطق زندگی انسان‌ها گفت: متاسفانه تاکنون در کمتر از 10 درصد از کشور این اقدام انجام شده است.

محمدفرید لطیفی در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره گفت: ضرورت تهیه یک شناسنامه ایمنی که در آن مخاطراتی که آن محل را تهدید می‌کند، در تمامی نقاطی که انسان در آن زندگی می‌کند، وجود دارد اما متاسفانه تنها در 10 درصد از کشور این اقدام انجام شده است.

وی با بیان اینکه در شهر تهران این شناسنامه ملی در قالب پهنه‌بندی خطر زلزله از سوی ستاد مدیریت بحران این شهر انجام شده، گفت: باید در هر منطقه برای تمامی مناطق و بلایای طبیعی چنین پهنه‌بندی انجام شود که در آن حوادث مختلف قابل شناسایی باشد.

به گفته معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور این حق مردم است که بدانند در جایی که خانه‌ای ساخته یا خانه سازی کرده‌اند، چه شرایطی وجود دارد و چه خطراتی آنان را تهدید می‌کند. به عنوان مثال همانطور که وقتی می‌خواهیم خانه‌ای بخریم درباره امنیت و فرهنگ آن محله تحقیق می‌کنیم، باید درباره ایمنی و خطراتی که آن محل را تهدید می‌کند، اطلاعاتی نیز داشته باشیم.

لطیفی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی باید در این خصوص وارد عمل شده و اطلاعات در دست بگیرد، گفت: مهندس ناظر باید با توجه به اطلاعاتی که از منطقه دارد، نوع مصالح، نحوه ساخت و ساز و... را انتخاب کند اما متاسفانه این موضوع چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وی درباره فاصله مجاز ساخت‌وساز از گسل‌ها نیز گفت: به طور کلی در این خصوص باید با توجه به فعال، نیمه‌فعال و غیرفعال بودن گسل و همچنین جنس خاک و... تصمیم گرفته شود.

معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در تهران پهنه‌بندی زلزله انجام شده و درخصوص پهنه‌بندی دیگر حوادث یا همان شناسنامه ایمنی اطلاعی ندارم، گفت: البته اطلاعات نیز باید لحظه به لحظه به روز شود. به عنوان مثال گسل ورزقان پس از زمین لرزه شناسایی شده است. ممکن است در همین تهران گسل‌هایی باشد که تاکنون شناسایی نشده‌اند. بنابراین باید اطلاعات این پهنه‌بندی‌ها نیز مرتبا به روزرسانی شود.

لطیفی با تاکید بر ضرورت ایجاد یک شناسنامه ایمنی در شهرهای مختلف کشور گفت: امیدوارم این امر زودتر فاز اجرایی و عملیاتی شود و با کمک آن بتوان نقش موثری در کاهش خطرپذیری شهرها از حوادث مختلف ایفا کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 93041106549
  • خبرنگار : 71431