تنها پنج درصد از صید سال گذشته به صورت غیر مجاز صورت گرفته و صید و نظارت ایران در دریای خزر نسبت به کشورهای دیگر حاشیه این دریاچه وضعیت بهتری دارد.
علیاصغر مجاهدی، معاون سازمان شیلات ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه تاکنون راهکارهای گوناگونی برای مقابله با صید غیرمجاز صورت گرفته است، اظهار کرد: کنترل بنادر به خصوص در جنوب کشور برای مقابله با شناورهای غیر مجاز، کنترل و حفاظت دریا، ایجاد گشت یگان حفاظت، ایجاد جرائم و تشکیل کمیسیون تخلفات امور شیلات از جمله اقداماتی است که به منظور کاهش صید غیر مجاز صورت گرفته است.
مجاهدی با بیان اینکه در دریای خزر نسبت به کشورهای دیگر حاشیه این دریاچه وضعیت بهتری از نظر مدیریت و نظارت بر صید داریم، گفت: در زمانی که صید ماهیان خاویاری مجاز بود ما سهمیه بیشتری برای صادرات داشتیم.
معاون سازمان شیلات ایران ادامه داد: در بنادر جنوب کشور نیز صید غیر مجاز کنترل میشود و بخشی از این صید از طریق شناور هایی است که در نظام صیادی به نام شناور ثبت نشدند که به آنها شناور بی هویت گفته می شود که به صورت غیر مجاز صیادی میکنند و انتظار ما این است سازمان هایی که شناورها را ثبت میکنند به عملیات آن ها نیز نظارت داشته باشند.
سهم 50 درصدی ماهی تن در تور صیادان جنوب
وی با بیان اینکه سال گذشته 514 هزار تن ماهی از دریای شمال و جنوب صید شد، اظهار کرد: 40 هزار تن از این میزان از دریای شمال و مابقی از دریای جنوب صید شده است.
مجاهدی ادامه داد: قصد داریم با مشارکت جامعه صیادی این میزان را کاهش دهیم و با ایجاد اطلاعرسانی فرهنگی از ظرفیتهای دریای ایران بهرهوری بیشتری داشته باشیم.
معاون سازمان شیلات در خصوص صید ماهی تن در سال گذشته گفت: سهم اصلی صیادی در کشور ایران را ماهی تن تشکیل میدهد؛ بهطوری که حدود 50 درصد از صید سال گذشته ماهی در جنوب کشور مختص ماهی تن بوده است.
انتهای پیام