بازرسی دقیقتر فرودگاهی با اسکنر جدید پرتو ایکس

محققان آمریکایی روش تصویربرداری پرتو ایکس جدیدی را توسعه داده‌اند که امکان تشخیص مواد خطرناک از جمله مواد هسته‌ای را فراهم می‌کند.

محققان آمریکایی روش تصویربرداری پرتو ایکس جدیدی را توسعه داده‌اند که امکان تشخیص مواد خطرناک از جمله مواد هسته‌ای را فراهم می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آشکارسازهای مورد استفاده در فرودگاه‌ها تنها تصاویر مسدود شده از اشیاء را باز می‌گردانند؛ این دسته از اسکنرها تنها تعداد فوتون‌های پرتو ایکس عبور داده شده از مواد را شمارش می‌کنند، اما تغییرات در پرتو ایکس را نشان نمی‌دهند.

به گفته «اندرو گیلبرت» از محققان دانشگاه تگزاس، در روش جدید از فناوری موجود در آشکارسازهای پرتو ایکس طیفی استفاده شده است.

تصویربرداری پرتو ایکس از کیف حاوی پلوتونیوم، سرب و آهن باعث بازگشت تصویر بر اساس چگالی متوسط بین سه ماده می‌شود؛ اما رادیوگرافی طیفی به تشخیص فوتون‌ها در سطوح چندگانه انرژی در هنگام عبور از یک ماده متکی است.

نسل جدید رادیوگرافی طیفی قادر به تشخیص تغییرات انرژی بویژه در برخورد با مواد خطرناک است؛ براساس شکلی از قانون بیر (Beer's Law) – اثر متقابل پرتو ایکس با یک جسم از ترکیب شناخته شده – امکان تشخیص مواد و تعیین ضخامت آنها فراهم می‌شود.

نتایج این دستاورد در مجله Applied Physics منتشر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93040905260
  • خبرنگار : 71452