مطالعات صورت گرفته توسط یک تیم بینالمللی از محققان نشان میدهد، دهانه گیل در مریخ پوشیده از یخچالهای باستانی متعلق به 3500 میلیون سال قبل است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مریخ باستانی احتمالا دارای ذخایر فراوان آب به شکل مایع بوده و چرخههای آبی- زمینشناسی این سیاره نیز بسیار سرد بوده است.
محققان مرکز اختر زیستشناسی در اسپانیا با همکاری دانشگاه کورنل آمریکا، از تصاویر دوربینهای HiRISE و CTX مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO) ناسا و دوربین HRSC کاوشگر مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا برای بررسی دهانه گیل مریخ استفاده کردند.
تجزیه و تحلیل تصاویر نشان میدهد، دهانه گیل – محل حضور مریخنورد کنجکاوی ناسا – پوشیده از یخچالهای باستانی متعلق به 3500 میلیون سال قبل است.
علاوه بر اقیانوسهای باستانی در نیمکره شمالی سیاره سرخ، آب بسیار سرد به شکل مایع در رودخانهها و دریاچهها در مناطق کمعمق جریان داشته و مناظری شبیه ایسلند یا آلاسکا ایجاد کرده بودند.
به گفته «آلبرتو فایرن» سرپرست تیم تحقیقاتی از دانشگاه کورنل، در آن مقطع زمانی، رودخانهها و دریاچههایی با آب بسیار سرد در مناطق کمعمق دهانه گیل وجود داشتند که نشانه محکمی از وجود آب به شکل مایع در گذشته باستانی سیاره مریخ است.
انتهای پیام