کپسول فضایی اوریون ناسا با پشت سر گذاشتن چند مرحله تست عملکرد پیچیده استفاده از چتر نجات، آماده انجام مأموریت های فضایی از جمله سفر سرنشیندار به سیاره سرخ میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تست عملکرد استفاده از چتر نجات کپسول فضایی اوریون (Orion) در یک مأموریت 4.5 ساعته مورد آزمایش قرار گرفت.
نسخه آزمایشی کپسول اوریون پس از انتقال به ارتفاع 35000 پایی (10 کیلومتری) توسط هواپیمای نظامی C-17، با استفاده از چترهای نجات با موفقیت در صحرای آریزونا به زمین نشست؛ ناسا برای نخستینبار از سیستم چتر نجات این کپسول فضایی در چنین ارتفاعی استفاده کرد.
با افزودن تنشهای اضافی، امکان انجام سقوط آزاد بمدت 10 ثانیه فراهم شد که این مسأله به افزایش سرعت و فشار آیرودینامیکی بر روی کپسول فضایی منجر شد.
نتایج این آزمایشها به تعیین خطرات احتمالی و اطمینان از امنیت فضانوردان در مأموریتهای فضایی سرنشیندار در آینده کمک کرده و برای نخستین تست پرواز فضایی اوریون (EFT-1) در دسامبر 2014 (آذر ماه) نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
در مأموریت EFT-1، کپسول بدون سرنشین اوریون راهی سفر 5793 کیلومتری به عمق فضا میشود که دورتر از سفر هر کپسول سرنشیندار ساخته شده در 40 سال گذشته است؛ در طی این سفر، ناسا عملکرد تمامی سیستمهای فضاپیما را مورد آزمایش دقیق قرار خواهد داد.
کپسول اوریون پس از اتمام این تست پرواز فضایی و در هنگام بازگشت به زمین، سرعتی بالغ بر 32 هزار و 186 کیلومتر بر ساعت و دمای 2204 درجه سانتیگراد را تجربه خواهد کرد.
پس از عبور از جو زمین، با استفاده از سیستم چتر نجات متشکل از دو چتر کاهنده سرعت و سه چتر نجات عظیم اصلی به اندازه یک زمین فوتبال، سرعت کپسول فضایی به 32 کیلومتر در ساعت کاهش پیدا میکند.
ناسا امیدوار است که با انجام موفق این آزمایش، در سال 2018 از «اوریون» برای انتقال فضانوردان به یک سیارک و در نهایت در دهه 2020 یا 2030 برای سفر سرنشیندار به مریخ استفاده کند.
انتهای پیام