آثار تاریخی بام فرهاد و کاخ موزه باغچه جوق زیر نظر هیئت علمی مشترک سازمانهای منطقه آزاد ماکو و میراث فرهنگی حفاظت و مرمت میشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه آذربایجانغربی، " دکتر چوبک " رئیس پژوهشکده باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی که به دعوت سازمان منطقه آزاد ماکو به این منطقه سفر کرده بود در بازدید از آثار تاریخی بام فرهاد و کاخ موزه باغچه جوق اظهار کرد: این آثار از مناظر فرهنگی ارزشمند است که نه تنها جایگاه منطقهای و ملی دارد بلکه به خاطر وجود مشترکات زیاد با حوزههای فرهنگی کشورهای همسایه از جایگاه فرامنطقهای نیز برخوردار است بنابراین ضرورت دارد در جهت حفظ، مرمت و احیاء، این آثار که زیرساخت اولیهی گردشگری به شمار میروند مورد مطالعات باستانشناسی قرار گیرند.
وی افزود: در پس این مطالعات باستانشناسی انتشاراتی انجام میشود که اثر را به جهانیان معرفی میکند و شاید بتوان گفت میتوان در آینده چشماندازی به ثبت جهانی این آثار داشت.
رئیس پژوهشکده باستانشناسی سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: گردشگری از عوامل توسعه پایدار جهانی به شمار میرود که موجب کارآفرینی و ارتباطات فرهنگی میشود.
وی ادامه داد: اثر تاریخی بام فرهاد مربوط به هزاره اول قبل از میلاد و در پس کرانهاش آرارات جلوه نمایی میکند از محوطههای ارزشمند تاریخی است که میتوان گفت یکی از الگوها و پیش تمدنهای اولیه هخامنشی است.
"چوبک " در ادامه اضافه کرد: متاسفانه آثار تاریخی کمنظیری مانند بام فرهاد و کاخ موزه باغچهجوق مورد توجه و بهرهبرداری صحیح قرار نگرفته است، کاخ موزه باغچه جوق که مربوط به سردار ماکو در دوران قاجاریه و نمادی از حکومت قبایل است در حال ریزش دیوارها و اثرات هنری کار شده بر سقف و دیوار است و متاسفانه مسیر فرعی به سمت اثر تاریخی بام فرهاد محل تخلیه زباله شده است در حالی که در کشورهایی چون ارمنستان و ترکیه از این چنین آثاری نهایت بهرهبرداری را میکنند.
رئیس پژوهشکده سازمان میراث فرهنگی در پایان گفت: امیدواریم در این سفر با انعقاد تفاهمنامهای با سازمان منطقه آزاد ماکو زیر نظر هیئت علمی مشترک سازمان میراث فرهنگی و سازمان منطقه آزاد ماکو حفاظت و مرمت از این آثار ارزشمند که نمونهای کم نظیر از مناظر فرهنگی بسیار ارزشمند سرزمین ایران و منطقه آزاد ماکو و از زیرساختهای اساسی گردشگری است با رعایت اصول و چارچوبها انجام شود.
انتهای پیام