نتایج تحقیقات نجات دریاچه ارومیه بزودی اعلام می‌شود

استاندار آذربایجان غربی گفت: استفاده از دستاوردها و راهکارهای علمی بین المللی برای نجات دریاچه ارومیه ضروری است.

استاندار آذربایجان غربی گفت: استفاده از دستاوردها و راهکارهای علمی بین المللی برای نجات دریاچه ارومیه ضروری است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، سعادت در نشست مشترک با "هاولینگ شو" معاون دبیر کل سازمان ملل و و رییس دفتر منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد که در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد اظهار کرد: مشارکت مردم و جوامع محلی به عنوان لازمه اصلی نجات دریاچه ارومیه مدنظر قرار دارد. مسائل زیست محیطی از مسائلی هستند که تمام بشریت در آن سهم دارند و نباید به این مسائل نگاه سیاسی داشت.

وی با اشاره به سابقه همکاری استان آذربایجان غربی با سازمان ملل متحد در خصوص مسائل مختلف افزود: امروز نیز نیازمند این همکاری‌ها در خصوص نجات دریاچه ارومیه هستیم و از تجربیات و دستاوردهای علمی دنیا برای احیای دریاچه استقبال و استفاده می‌کنیم.

استاندار آذربایجان غربی، توسعه همکاری‌های بین المللی را فرصتی برای اتخاذ تصمیمات و اجرای راهکارهای بهتر برای احیای دریاچه ارومیه دانست و گفت: تمام راهکارهای مربوط به احیای دریاچه ارومیه در طی چند ماه گذشته توسط دانشگاه‌های داخلی و خارجی و گروه‌های بین المللی مورد بررسی قرار گرفته و اکنون به مرحله جمع بندی این گزارشات رسیده‌ایم.

سعادت ادامه داد: نتایج این تحقیقات و مطالعات در قالب یک گزارش جامع طی روزهای آتی در جلسه هیئت دولت با حضور رئیس جمهور، مطرح و برای عملیاتی شدن آنها اعتبارات لازم تخصیص داده خواهد شد.

وی به اقدامات انجام شده برای نجات دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی اشاره کرد و افزود: کارگروه‌های تخصصی برای تشویق و آموزش مردم و جوامع محلی در جهت اجرای آبیاری‌های مدرن در اراضی کشاورزی حوضه آبخیز دریاچه ارومیه تشکیل شده است که تحقق این موضوع، می‌تواند کمک شایانی به احیای دریاچه ارومیه کند.

استاندار آذربایجان غربی، خواستار انتقال تجربیات علمی و تخصصی سازمان ملل متحد در امر احیای تالاب‌ها به مدیران و مسئولان استانی شد و گفت: آموختن راهکارهای علمی و کاربردی احیای دریاچه ارومیه بسیار مثمر ثمر است و استان آذربایجان غربی آمادگی خود را برای بکارگیری این راهکارها اعلام می‌کند.

سعادت به جنگلهای سردشت اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سالهای گذشته شاهد تخریب بخشی از این جنگلها بوده ایم که لازم است با همکاری دانشگاه‌های داخلی و خارجی و همچنین گروه‌های مطالعاتی زیست محیطی به خصوص سازمان ملل متحد، تحقیقات و مطالعات لازم برای جلوگیری از نابودی این جنگلها انجام شود.

در این جلسه، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و مدیرکل جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی نیز به بیان اقدامات انجام شده در زمینه احیای دریاچه ارومیه پرداختند.

گری لوئیس، سفیر سازمان ملل در ایران و پیمان سعادت مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه حضور داشتند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 93040503004
  • خبرنگار :