تولید فیلم رسانای شفاف با رکورد بالاترین بازده تبدیل انرژی

یکی از شرکت‌های پیشرو در تهیه فیلم‌های خورشیدی آلی، موفق به تولید فیلم‌های رسانای شفاف با قابلیت تولید الکتریسیته شده‌ است.

یکی از شرکت‌های پیشرو در تهیه فیلم‌های خورشیدی آلی، موفق به تولید فیلم‌های رسانای شفاف با قابلیت تولید الکتریسیته شده‌ است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آزمایشگاه شرکت آلمانی Heliatek در راستای برنامه‌ی راهبردی این شرکت مبتنی بر ساخت فیلم شفاف HeliaFilm™ گام برمی‌دارد که رکورد‌ بالاترین کارایی تبدیل انرژی را از آن خود کرده است.

تبالو لی سگویلون، مدیرعامل این شرکت می‌گوید: شفافیت محصولات ما هسته‌ی اصلی در فرآیند بازاریابی است. HeliaFilm™ به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند برای استفاده در حوزه‌های مختلف، بنابر سلیقه و نیاز مشتری تغییر داده شود. ما تولیدکننده‌ی فیلم‌هایی با شفافیت بالا هستیم که می‌توان از آن‌ها برای تولید انرژی استفاده کرد. این مزایا موجب گسترش بازار ما شده‌ است.

علاوه‌ بر حوزه‌ی تولید انرژی، این فیلم می‌تواند موجب تغییر مقدار بازتابش نور از سطح شود. استفاده از HeliaFilm™ در سقف خودروها نه تنها می‌تواند برای تولید الکتریسیته استفاده شود، بلکه به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که به سوی کاهش انتشار گاز دی‌اکسید کربن گام بردارند. از این فیلم می‌توان برای پوشش‌ سطح خارجی شیشه‌های ساختمانی استفاده کرد؛ با این کار، تابش نور خورشید موجب تولید الکتریسیته می‌شود.

در آخرین بهینه‌سازی‌ها، شفافیت این فیلم به 40 درصد و کارایی آن به 7.2 درصد رسیده است. در واقع این موضوع رکورد جدیدی در زمینه‌ی کارایی پیل‌های خورشیدی شفاف محسوب می‌شود. این شرکت موفق شده است تا تولید انرژی با این فیلم‌ها را به خوبی بهینه‌سازی کند، به طوری که در حالت مات کارایی پیل را به 12 درصد رسانده است و به این طریق رکورد جهانی 12 درصد کارایی برای پیل‌های مات را در اختیار دارد.

فیلم HeliaFilm™ به گونه‌ای طراحی شده که مصرف‌کننده می‌تواند مقدار شفافیت یا مات بودن را بنابر نیاز خود تغییر دهد، در واقع مقدار نور عبوری و مقدار نوری که باید به الکتریسیته تبدیل شود از طریق مقدار شفافیت سطح قابل کنترل است. این فیلم به‌ صورت یک لایه رسانا بوده که در پشت و روی پنل پیل خورشیدی قابل نصب است.

در ساخت این فیلم از مولکول‌های کوچک اولیگومری استفاده شده که در دمای پایین و در محیط خلاء با فرآیند رول به رول تولید می‌شوند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93040503000
  • خبرنگار :

برچسب‌ها