مدیرعامل سازمان باغستان سنتی قزوین گفت: میزان خشک شدن باغستانهای سنتی قزوین کنترل شده و به حدود صفر رسیده است.
حمید رحمانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قزوین٬ با اشاره به میزان سرانه فضای سبز قزوین اظهار کرد: شهر قزوین با داشتن سرانه 15 متر مربع فضای سبز و حدود 2 هزار و 700 هکتار باغستان سنتی در مقوله سرانه فضای سبز جزء شهرهای پیشتاز کشور است.
وی افزود: باغستان سنتی قزوین مجموعه یکپارچهای است که با توجه به فاصله کم آن از شهر و نداشتن هزینه برای دولت٬ در سطح کشور منحصر به فرد است.
مدیرعامل سازمان باغستان سنتی قزوین تصریح کرد: در سالهای اخیر شهرداری قزوین برای فضای سبز اهمیت ویژهای قائل شده است، به طوری که به منظور حفظ و احیاء این فضا٬ سازمان باغستانهای سنتی را تاسیس کرده است.
وی تاکید کرد: خشک شدن باغستانها در قزوین کنترل شده است، چرا که حضور مدیریت شهری باعث شده حداقل ترمز خشک شدن و از دست دادن باغستانها کشیده شود، این در حالی است که اگر شهرداری در این زمینه فعالیت نمیکرد، میزان خسارت و خشکسالی باغستانها افزایش پیدا میکرد.
رحمانی افزود: اختصاص یک سازمان ویژه به باغستان تاثیر بالایی در حفظ و احیاء آن دارد، چرا که تنها دغدغه این سازمان رسیدگی به باغستانها به طور تخصصی است٬ در حال حاضر علت نابودی باغستانها در سطح کشور نداشتن متولی خاصی در این زمینه است.
در حفظ باغستانها باید به آب٬ راه و امنیت توجه شود
وی اظهار کرد: برنامه ریزی سازمان طی دو سال بر اساس توجه به آب٬ راه و امنیت است که باغداران در برداشتهای محلی به منظور حفظ باغستانها به این موارد باید توجه داشته باشند.
امسال باغستانهای قزوین با بحران جدی کم آبی روبرو شدند
مدیرعامل سازمان باغستان سنتی قزوین تاکید کرد: باغستان سنتی قزوین در سال جاری با بحران آب مواجهه شده است، به طوری که 5 رودخانه ای که آب باغستان را تامین میکند، آورد بسیار کمی داشتند مانند رودخانه باراجین که نهایتا 2 ماه آب داشت.
وی افزود: با مدیریت صورت گرفته تاکنون آب مورد نیاز باغستانها از کانال تامین و در اختیار باغداران قرار گرفت تا از ایجاد خشکی و تاثیر آن بر باغستانها در سال جاری جلوگیری کنیم.
رحمانی با بیان اینکه در باغستان درختهایی با قدمت 200 تا 500 ساله وجود دارد، افزود: ممکن است تنش کم آبی به این درختها آسیبهای غیر قابل جبران بزند.
توسعه شهری بدون برنامه ریزی به خشکسالی دامن میزند
وی خاطرنشان کرد: مساحت باغستانهای استان قزوین در سالهای نه چندان دور بیش از 4 هزار هکتار بوده است، ولی با توجه به توسعه شهری و حذف باغستانهای شمال شهر این مقدار در حال حاضر به حدود 3 هزار هکتار در شهر قزوین رسیده است.
مدیرعامل سازمان باغستان سنتی قزوین تصریح کرد: با توجه به مدیریت شهری خشک سالی و خشک شدن باغستانها در قزوین تقریبا به صفر رسیده است، ولی در بعضی از نقاط به خاطر توسعه شهر شاهد ایجاد خشک سالی لکهای هستیم.
وی اظهار کرد: حدود 500 هکتار از باغستانهای استان قزوین بین حاشیه شهر و داخل باغستان به صورت لکهای دچار تهدید کم آب و خشکسالی شده است.
رحمانی با اشاره به احداث کمربند سبز در مسیر اتوبان عوارضی کرج - زنجان افزود: احداث کمربند سبز در اتوبانها به منظور جایگزینی فضای سبز و باغستان تخریب شده در شمال شهر قزوین میتواند از آلودگیهای محیطی جلوگیری کند.
وی یادآور شد: استان قزوین با دارا بود سرانه فضای سبز و وجود باغستان قزوین نسبت به شهرهای هم تراز خود دارای موقعیت خوبی است و میتواند در کشور پایلوت شود.
انتهای پیام