در نشست تخصصی جایگاه نظام رسانهیی در رسانههای ایران، جزییاتی از طرح نظام جامع رسانهیی مطرح شد.
به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست که صبح امروز در دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه برگزار شد، محمد سلطانیفر - رییس این دفتر - گفت: طرح پیشنویس قانون نظام جامع رسانهیی کشور تهیه شده و در حال بررسی است و برگزاری این نشست برای گرفتن ایدههای کارشناسان در این زمینه است.
ژاله فرامرزیان - رییس انجمن روزنامهنگاران زن ایران - نیز دربارهی این پیشنویس اظهار کرد: در این پیشنویس، حقوق روزنامهنگاران و حقوق مردمی رعایت نشده و برای آنها تکلیفهای زیادی دیده شده است؛ چنین رویکردی به نظام جامع صنفی، یعنی قرار است فقط یک تصویری از «مردمی بودن» وجود داشته باشد و در اصل برنامه، هیچچیز تغییر نکرده است.
او با بیان اینکه اگر قرار باشد تشکلها، فعالیت را برعهده بگیرد دولت نیز باید به همان میزان برای تشکلها حقوق قائل باشد، گفت: در این طرح، مجمع عمومی تعریف شده و گروه هدف آن مشخص نیست، یعنی مشخص نیست چه کسانی باید عضو این مجمع عمومی باشند. در این مجمع عمومی «عضو» تعریف نشده و تعریف عضو به شورای عالی و اعضای آن منوط شده است که پس از برگزاری انتخابات توسط مجمع عمومی انتخاب میشوند.
فرامرزیان ادامه داد: ترکیب شورای عالی که در این طرح در نظر گرفته شده، هشت نفر را از صنف و هفت نفر را از بخش دولتی پیشبینی کرده است. همچنین شورای نظارتی و اجرایی تعریف شده که از سوی دولت انتخاب میشوند. نکتهی بعدی که باید در این طرح باید به آن توجه کنیم، این است که هدف نخست آن، تلاش در راستای تحقق دینمداری و روشنمداری است. من، آدمی بسیار مذهبی هستم، اما میخواهم بگویم وقتی هدف نخست ما رعایت یک شعار باشد، بقیهی ماجرا کاملا روشن است.
حسن نمکدوست تهرانی - استاد دانشگاه - نیز دربارهی این پیشنویس، توضیح داد: در این پیشنویس، 15 نفر بهعنوان شورای عالی در نظر گرفته شدهاند که آنها را هیئتی شبیه هیئت نظارت بر مطبوعات تأیید صلاحیت میکند. این نشان میدهد که دولت در این طرح نیز همچنان سهم حداکثری دارد.
محمدعلی وکیلی - مدیرمسوول روزنامهی ابتکار - نیز در اینباره، اظهار کرد: در این ارکان 15 نفره فقط یک جایگاه برای مدیران مسوول در نظر گرفته شده و مشخص نیست مرجع انتخاب این مدیرمسوول، چه کسی است. باید توجه داشته باشیم که در رسانههای ما، وزن رسانههای دولتی بسیار سنگین است و رسانههای خصوصی سهم کمی دارند. بنابراین برای اینکه بتوانیم از این فرصت، بهرهبرداری درستی کنیم، باید میدان بازی را برابر کنیم.
به گزارش ایسنا، در شورای عالی که در طرح پیشنویس نظام صنفی دیده شده، از 15 نفری که میتوانند عضو باشند، هشت نفر با این ترکیب هستند: دو روزنامهنگار مطبوعاتی، دو خبرنگار از رادیو و تلویزیون، یک عکاس، یک عکاس - خبرنگار، یک خبرنگار از خبرگزاریها و نمایندهی مدیران مسوول.
همچنین یک قاضی و یک نمایندهی مجلس که از اعضای هیئت نظارت بر مطبوعات هستند، یک استاد ارتباطات و یک کارشناس خبرهی شورای عالی فضای مجازی نیز در هیئتی که برای تأیید صلاحیت افراد پیشبینی شده، عضویت خواهند داشت. البته این طرح هنوز بهشکل یک پیشنویس است و مورد تأیید معاونت مطبوعاتی قرار نگرفته است.
انتهای پیام