رئیس سازمان سینمایی کشور از ادبیات رواج یافته در عرصه سینما که کمکهای دولتی را به رانتخواری و ویژهخواری تعبیر میکنند، ابراز ناخرسندی کرد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالله ایوبی 9 ماه پس از حضورش بر مسند مدیریت سینمایی کشور در اولین نشست مستقل رسانهاش 2 تیر ماه در تالار وحدت حاضر شد. (او شهریور ماه سال قبل در حاشیه مراسم بازگشایی خانه سینما در یک نشست رسانهای حاضر شد.)
او در ابتدای این نشست با ابراز خوشحالی از موفقیتهای ورزشی کشورمان بیان کرد: امیدوارم خداوند ریشه ناامنی را در کشورهای منطقه و اسلامی بویژه عراق ریشهکن کند و دستهای پیدا و پنهان کسانی که این نیروهای عجیب و غریب را تربیت کردهاند، کوتاه کند.
ایوبی با تشکر از اهالی رسانه که بخش اعظم آنها با جامعه فرهنگی و سینمایی برای ایجاد فضای آرام همراه بودند، گفت: مدیریت فرهنگی کشور در دولت تدبیر و امید، 8 ماهی است که کار خود را آغاز کرده و امیدوارم روزهای خوبی بر فرهنگ و هنر ایران گذشته باشد و نیز روزهای خوبی در پیش باشد.
سعی کردیم،نگرانیها را به حداقل کاهش دهیم
رئیس سازمان سینمایی اظهار کرد: در این مدت نه چندان طولانی، یکی از اصول ما این بود که برخی نگرانیهایی که جامعه سینمایی را پرالتهاب میکرد به حداقل کاهش دهیم که یکی از آنها عدم شفافیت در مدیریت سینمایی کشور بود.
وی گفت: ما در این راستا تلاش کردیم در پستوها چراغ و روشنایی بیاندازیم که نمونه آن اعلام شدن اعضای شوراهای پروانه ساخت و نمایش فیلمها و ورود پیدا کردن نمایندگان اصناف بعد از سالها به این شوراها بود.
ایوبی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: یکی از نگرانیهایی که در عرصه فرهنگ بویژه در سینما وجود دارد رابطه دولت و سینما و حمایتهای دولتی است و این سوال مهمی است که آیا دولت باید برای حمایت از سینما ورود پیدا کند یا خیر؟ او در پاسخ به سوال خود با بیان اینکه «فکر میکنم جواب همه شما آری باشد» گفت: جواب این سوال خیر نمیتواند باشد، چون تجربه سینمای جهان نشان داده که دولتها به سینما در عرصههای تولید، عرضه، پخش و نمایش کمک کنند، پس به این کمک دولتی اسامی بد ندهیم و نگوییم رانتخواری یا ویژهخواری.
رئیس سازمان سینمایی با تأکید بر اینکه لااقل اهالی فرهنگ خودمان را اینگونه و با این واژهها نسبت ندهیم، گفت: من از ادبیاتی که رواج پیدا کرده ناخرسندم اما آمادگی بحث را هم داریم.
به گزارش ایسنا، ایوبی در ادامه این بخش از سخنانش توضیح داد: آنچه باعث نگرانی است، شفافیت و قانونمند کردن این حمایتهاست وگرنه اصل حمایت، ضروری است بنابراین اسم آن را رانت و ویژهخواری نگذارید.
وی ادامه داد: در راستای شفافیت این موضوع گامهایی برداشته شده و هرچه جلوتر برویم شفافیتها بیشتر و کاملتر خواهد شد.
او با اشاره به اینکه برای سال آینده این کار حتما انجام خواهد شد، گفت: ما بودجهای را برای حمایت داریم و با توجه به تجربهای که از قبل در کشورهای دیگر دیدهام کمیتهای را از افراد سرشناس، خوشنام و امین اعلام خواهیم کرد تا کسانی که درخواست حمایت دارند، طرحهای خود را برای بررسی ارائه کنند که پس از آن در موعد مقرر میزان حمایتها مشخص شود.
وی یادآور شد: این کار امسال برای فیلمهای اول آغاز شده و در سال آینده شفافتر انجام خواهد شد،ضمن اینکه بودجهای هم برای فیلمهای فاخر وجود دارد که برای آن نیز به همین ترتیب عمل خواهد شد.
ایوبی با تأکید بر اینکه اصل حمایت و تولید و نیز زیرساختها ضروری است، ادامه داد: یکی دیگر از جاهایی که قطعا به حمایت نیاز دارند، فیلمهای هنری است چرا که آنها نمیتوانند با فیلمهای تجاری رقابت کنند و این حمایت مسئلهای است که در همه جا رخ میدهد. در اینباره سینمای «هنر و تجربه» ایجاد شده است و امیدوارم کار آن پس از عید فطر یا در صورت زودتر انجام شدن اموراتش، همزمان با عید فطر آغاز شود.
میتوانیم تا عید فطر همه سینماها را دیجیتالی کنیم
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان سینمایی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه آماری از فعالیتهای انجام شده در این سازمان پرداخت و درباره دیجیتالشدن سالنهای سینمایی گفت: طبق آخرین آمار 234 سالن دیجیتال شدند و بقیه سالنها بیشتر مشکل مالکیت دارند بنابراین از نظر ما مشکلی برای انجام این کار نیست و میتوانیم تا عید فطر همه آنها را دیجیتال کنیم.
او خبر داد:در پروژه دیجیتال شدن سالنهای سینمایی تاکنون دو میلیون دلار برای خرید نگاتیو و کپی صرفهجویی شده است.
ایوبی همچنین گفت: در بخش مکانیزه کردن فروش گیشه، هم 130 سالن باقی مانده که این کار به تهیهکنندگان امکان مطلع شدن از فروش فیلمهای خود را در هر لحظه میدهد.
رییس سازمان سینمایی در ادامه با اشاره به امکان صدور مجوز فیلمهای بلند ویدئویی در استان خراسان رضوی اعلام کرد که این کار در استانهای دیگر هم دنبال خواهد شد.
ایوبی همچنین در بخش دیگری از این نشست با تشکر از اعضای هیأت مدیره خانه سینما و برگزار انتخابات اصناف گفت: شاهد بودم که اعضای هیأت مدیره علاقهمند به ادامه حضور نبودند اما پذیرفتند برای تثبیت کارها بمانند، ضمن اینکه آمادگی واگذاری امور سینمایی را به اصناف داریم.
رئیس سازمان سینمایی همچنین از پیشنهاد همکاری خود به بخشهای مختلف فعال در عرصه سینما برای اعتلا بخشیدن به این حوزه در سال فرهنگ خبر داد و گفت: امسال بستهای را به عنوان 30 سال سینمای مقاومت ارائه خواهیم کرد که هیأت انتخابی برای آن تعیین شده و امیدواریم تا آغاز هفته دفاع مقدس آن را عرضه کنیم.
وی همچنین خبر داد: سمفونی فیلم مقاومت هم با همکاری آرش امینی که جزو رهبران ارکستر است و به عنوان مسوول بخش بینالملل سازمان سینمایی فعالیت میکند، عرضه خواهد شد.
ایوبی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه سینما جزو هنرهایی است که بیشتری امکان حضور در عرصه بینالملل را دارد، تاکید کرد: نیاز است ارادههای پراکنده آن تجمیع شوند.
او همچنین از پیگیری مقدمات تأسیس مدرسه عالی سینما خبر داد و گفت: همواره آرزوی تأسیس این مدرسه را در ایران داشتم و این مدرسه میتواند بین کشورهای منطقه هم مفید باشد تا ببینند بزرگان سینمای ما چگونه کار میکنند.
به گزارش ایسنا، در ادامه خبرنگاران سوالاتشان را مطرح کردند که متعاقبا منتشر میشود.
بنا بر این گزارش،این نشست رسانههای با دریافت اطلاعاتی شخصی از خبرنگاران همراه بود که رسول صادقی مدیر روابط عمومی این سازمان در اینباره توضیح داد: قرار است از این اطلاعات برای برنامههای آینده سازمان سینمایی در طول سال استفاده شود. ضمن اینکه این اطلاعات برای ارائه سینما کارت خواهد بود.
همچنین اعلام شد که رئیس سازمان سینمایی تصمیم دارد در نشست امروز قرعهکشی را برای حضور خبرنگاران در سفرهای خارجی انجام بدهد.
در این نشست برخی از مدیران سازمان سینمایی از جمله آرش امینی مدیر کل حوزه ریاست، محمد احسانی معاون نظارت و ارزشیابی و نیز کامبیز نوروزی معاون حقوقی این سازمان حضور داشتند.
در ابتدای این نشست،تصاویری از زمان شروع به کار ایوبی در این سازمان و تحویل اتاق ریاست سازمان از جواد شمقدری و رویدادهای دیگری که در یک سال گذشته در این سازمان رخ داده از جمله بازگشایی خانه سینما، تودیع و معارفه مدیران سینمایی و حضور ایوبی در جشنوارهها، مراسمها و پشتصحنه فیلمهای مختلف نمایش داده شد.
انتهای پیام