در بیست و هشتمین سال حضور ایران در المپیادهای دانش آموزی جهانی، دانش پژوهان جوان ایرانی آماده میشوند که تا چند روز دیگر در شش رشته علمی مختلف با دانش آموزان برگزیده از کشورهای مختلف جهان رقابت کنند.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، باشگاه دانش پژوهان جوان هر ساله با برگزاری چندین مرحله آزمون در سطح دانشآموزان مقطع متوسطه و برگزاری دوره های آمادگی، زبده ترین دانش آموزان ایرانی را در قالب تیمهای علمی دانش آموزی به المپیادهای جهانی فیزیک، شیمی، زیست شناسی، نجوم و اخترفیزیک، کامپیوتر و ریاضی اعزام می کند.
المپیادهای جهانی دانش آموزی امسال از دوازدهم تیرماه در آفریقای جنوبی آغاز میشود و نوزدهم مردادماه در رومانی به ایستگاه آخر میرسد.
دانش آموزان ایرانی شرکت کننده در شش المپیاد جهانی سال گذشته، مجموعا 12 نشان طلا، 15 نشان نقره و هفت نشان برنز کسب کردند که بهترین نتیجه در تاریخ حضور ایران در رقابتهای بینالمللی المپیادهای علمی محسوب میشود.
در این گزارش مروری داریم بر حضور دانش آموزان ایرانی در المپیادهای علمی جهانی امسال:
پنجاه و پنجمین المپیاد جهانی ریاضی
پنجاه و پنجمین المپیاد جهانی ریاضی در روزهای 12 تا 22 تیرماه در شهر کیپ تاون در کشور آفریقای جنوبی برگزار میشود. اعضای تیم المپیاد ریاضی کشورمان را شش دانش آموز تهرانی به نامهای سید محمدحسین سیدصالحی، شایان غلامی، آرمین بهنامنیا، آرین حسینقلیزاده، احسان مختاریان و یگانه علیمحمدی تشکیل میدهند.
دانشپژوهان ایرانی سال گذشته در پنجاه و چهارمین دوره المپیاد جهانی ریاضی با کسب شش مدال طلا، نقره و برنز موفق به کسب رتبه دهم جهان شدند.
بیست و پنجمین دوره المپیاد جهانی زیست شناسی
المپیاد جهانی زیستشناسی، طی روزهای پانزدهم تا بیست و دوم تیر ماه در شهر بالی اندونزی برگزار میشود.
اعضای تیم دانش آموزی المپیاد علمی زیست شناسی جمهوری اسلامی ایران را محمدحسین سرفراز خباز و ندا کمندی از مشهد، کاوه سامع از اصفهان و آیدا کمالیان از شیراز تشکیل میدهند.
دانش پژوهان ایرانی سال گذشته با درخشش در بیست و چهارمین دوره المپیاد جهانی زیست شناسی دو مدال طلا و دو مدال نقره کسب کردند و با افتخار در جایگاه چهارم جهان قرار گرفتند.
بیست و ششمین دوره المپیاد جهانی کامپیوتر
بیست و ششمین دوره المپیاد جهانی دانشآموزی کامپیوتر (انفورماتیک) طی روزهای بیست و دوم تا بیست و نهم تیر ماه به میزبانی شهر تایپه تایوان برگزار میشود.
اعضای تیم المپیاد انفورماتیک کشورمان را محمد امین خشخاشی مقدم، ایلیاد رمضانی، امیر حسین آهن چی مرکز و مجتبی فیاض بخش از تهران تشکیل میدهند.
این در حالی است که تیم دانشآموزی ایران سال گذشته در بیست و پنجمین دوره المپیاد جهانی کامپیوتر با کسب چهار نشان طلا، نقره و برنز در بین 299 شرکت کننده از 77 کشور جهان موفق به کسب رتبه ششم جهان شدند.
چهل و پنجمین دوره المپیاد جهانی فیزیک
چهل و پنجمین دوره المپیاد جهانی فیزیک، بیست و دوم تا بیست و نهم تیرماه در شهر آستانه کشور قزاقستان برگزار میشود.
امیر بصیری و کیارش نادری از تهران، امیر فتح اعظم از شیراز، کیارش کساییان از اصفهان و علیرضا مدیر شانهچی از مشهد، اعضای تیم المپیاد فیزیک کشورمان را تشکیل میدهند.
تیم المپیاد دانشآموزی فیزیک جمهوری اسلامی ایران سال گذشته در چهل و چهارمین دوره رقابتهای المپیاد جهانی فیزیک که در شهر کپنهاک دانمارک برگزار شد با کسب سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز در جایگاه هفتم جهان قرار گرفت.
چهل و ششمین دوره المپیاد جهانی دانشآموزی شیمی
در ادامه رقابت های المپیادهای علمی جهانی سال 2013 میلادی، دانش آموزان ایرانی در چهل و ششمین المپیاد جهانی شیمی که بیست و نهم تیرماه تا هفتم مردادماه در شهر هانوی ویتنام برگزار میشود، شرکت میکنند.
اعضای تیم المپیاد شیمی جمهوری اسلامی ایران را هیربد حیدری، ایمان فروغمند، محمدمبین حسینی و محمدپارسا جباری از شهر تهران تشکیل میدهند.
در رقابتهای سال گذشته این المپیاد که به میزبانی شهر مسکو روسیه برگزار شد، تیم المپیاد شیمی ایران با کسب چهار نشان نقره در بین 77 کشور جهان موفق به کسب رتبه هفتم جهان شد.
هشتمین دوره المپیاد جهانی دانشآموزی نجوم و اختر فیزیک
المپیاد نجوم و اختر فیزیک امسال دهم تا نوزدهم مردادماه در شهر سوکیاوا رومانی برگزار میشود. علیرضا علوی، یزدان بابازاده مقصولو، کیهان بهدین و علی زینالی از شهر تهران و سهیل انصارین از تبریز اعضای تیم المپیاد نجوم کشورمان را تشکیل میدهند.
در المپیاد نجوم پارسال تیم های الف و ب ایران با کسب سه مدال طلا، سه نقره و چهار برنز در جایگاه دوم و سوم کاروان المپیادهای دانش آموزی ایران را در بیست و هفتمین دوره حضور در این رقابتها تاریخی کرد. همچنین یکی از دانشآموزان توانست عنوان برنده مطلق آزمون تئوری را با کسب یک مدال طلای دیگر از آن خود کند.
انتهای پیام