رییس پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: ایران از میان 148 کشور جهان، رتبه 96 را در حوزه دانش و پژوهش به خود اختصاص داده است که این رتبه برای کشورمان رتبه قابل قبولی نیست.
به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، چهلمین سالروز تاسیس پژوهشگاه مواد و انرژی ظهر امروز با حضور اعضای هیات علمی، رؤسای پژوهشکدهها، محققان، اعضای بازنشسته پژوهشگاه، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری، ریس پژوهشگاه مواد و انرژی و استاندار البرز در سالن شهید بیات موحد پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: در سال 2030، ICT هشتاد و پنج درصد، انرژی 70 درصد و زیست فناوری 65 درصد بر فناوری تاثیرگذار خواهند بود.
سید مهدی هادوی افزود: با توجه به تاثیر بی بدیل مواد و انرژی در بازارهای جهانی باید بتوانیم از این انرژی در راستای ارتقای حوزههای مختلف زندگی از جمله حمل و نقل و ارتباطات استفاده کنیم.
وی در ادامه به جایگاه ایران در رتبهبندیهای جهانی اشاره کرد و گفت: ایران در دانش و فناوری رتبه 96 و در خلاقیت رتبه 127 را دارد که متاسفانه این رتبهها قابل قبول و مطلوب نیست.
هادوی تصریح کرد: همچنین طبق آمار مجمع جهانی اقتصاد ایران در بحت زیر ساختها رتبه 75 را دارد و در حال حاضر در مرحله انتقال از فاز یک به فاز دو است.
رییس پژوهشگاه مواد و انرژی ارتقای زیرساختها و توسعه پژوهش را نیازمند عزمی ملی با مدیریت جهادی دانست و اضافه کرد: برای تحقق این مهم همکاری دولت، صنعت و دانشگاه ضرورتی انکار ناپذیر است، لذا بخشهای مذکور باید فعالیت خود را به سمتی سوق دهند که ضعفهای یکدیگر را پوشش دهند.
وی در پایان سخنان خود برای توسعه پژوهش، پیشنهاداتی از جمله استقرار سیستم مدولاریتی تحقیق و توسعه و نوآوری در استانهای کشور با هدایت و نظارت وزارتخانههای مربوطه، رتبه بندی استانها و ایجاد رقابت در ارتقای جایگاه آنها و استفاده از استان البرز به عنوان پایلوت آزمایشگاهی مطرح کرد.
در پایان مراسم از تعدادی طرحها و پایان نامههای پژوهشی و همچنین از بازنشستگان این مرکز تحقیقاتی با ارائه لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد. همچنین از تمبر و کتاب جامع پژوهشگاه مواد و انرژی به همراه سرود رسمی این مرکز تحقیقاتی رونمایی شد.
انتهای پیام