فرید زکریا:گفت‌وگوی ایران و آمریکا درباره‌ عراق نشان یاس و درماندگی نیست

فرید زکریا ، تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به آن‌چه همکاری ایران و آمریکا در افغانستان علیه طالبان خواند، گفت: احتمال همکاری ایران و آمریکا در عراق نشان از درماندگی و یاس نیست.

فرید زکریا ، تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به آن‌چه همکاری ایران و آمریکا در افغانستان علیه طالبان خواند، گفت: احتمال همکاری ایران و آمریکا در عراق نشان از درماندگی و یاس نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) خبرگزاری سی‌ان‌ان درباره‌ احتمال همکاری ایران و آمریکا درباره حوادث اخیر در عراق با فرید زکریا گفت‌وگویی کرده که وی در پاسخ به این سوال که «در گذشته واشنگتن تنها تلاش می‌کرد که ایران را از عراق دور کند، ایا اکنون همکاری ایران وآمریکا ناشی از درماندگی و یاس است» گفت: من چنین فکری نمی‌کنم اتفاقات و بحران‌های رخ داده تاسف‌بار است.

وی در ادامه اظهاراتش مدعی شد: واقعیت این است که ایران از دولت مالکی از ابتدای حکومتش حمایت می‌کرد. بسیاری از مردم این کشور معتقدند که ایران نفوذی بیشتر از آن‌ها در نوری‌المالکی نخست‌وزیر عراق دارد. یادآور می‌شوم المالکی یک شیعه و همانند ایرانیان است. او برای سال‌ها زمانی‌که صدام حسین وی را تبعید کرد در ایران زندگی کرده است.

وی ادامه داد: ایران در حال حاضر نفوذ بالایی در عراق دارد و ما توانایی تغییر این مساله را نداریم. اما این سوال را باید بپرسیم که آیا حوزه‌هایی وجود دارد که ما منافع مشترک یا مشابه مانند خروج تندرو‌ها و تروریست‌ها از جمعیت عراق داریم یا نه. من فکر می‌کنم این یک نقطه نظر مشترک میان ماست.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل گفت: به یاد بیاورید ایران و آمریکا برخی اهداف استراتژیکی مشترکی را در عراق داشتند. ایران گروه طالبان را دوست نداشت. همانگونه که ما این گروه را دوست نداشتیم. آن‌ها به ماکمک کردند تا بتوانیم طالبان را در سال‌های 2001 و 2002 کنار بگذاریم. این همکاری نمی‌تواند بی‌سابقه باشد و در گذشته نیز انجام شده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93032916228
  • خبرنگار : 71089