"دورنمای بازگشت ارتش آمریکا به جنگ عراق، جنگ طلبان کنگره را به کبوتر تبدیل کرده است. قانونگذارانی که 12 سال پیش با شور و شوق برای سرنگونی صدام و امحای تسلیحات کشتار جمعی عراق که هیچگاه پیدا نشد، رای مثبت داده بودند، امروزه تردید دارند که حملات هوایی باعث عقب نشینی شبه نظامیانی شود که دولت عراق و بغداد را تهدید میکنند."
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی تحلیلی مینویسد: «نگرانیها نسبت به باتلاق خاورمیانه و خستگیهای شدید پس از یک دهه درگیری در عراق و افغانستان حتی در مقابل افرادی که درباره امنیت ملی بسیار جدی صحبت میکنند، قد علم کرده و به صورت ترسناک پیش چشم آنها ظاهر شده است. بیش از 6000 آمریکایی در این جنگها که یک تریلیون دلار هزینه به همراه داشته، کشته شدند.
همزمان با اینکه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا قدم بعدیاش را بررسی میکند، درخصوص آنچه که آمریکا باید علی رغم نظر برخی جمهوری خواهان در عراق انجام دهد، اتفاق نظر بسیار اندکی وجود دارد. برخی از جمهوری خواهان از جمله سناتور جان مک کین خواستار انجام حملات هوایی و افزایش اقدامات نظامی در عراق هستند. درگیریهای فرقهای میان شیعیان حامی دولت و سنیهای عراق به تردید کنگره میافزاید.
اوباما امروز(چهارشنبه) درباره وضعیت عراق با رهبران دموکرات و جمهوری خواه کاخ سفید و سنا مذاکره میکند. مقامهای وزارت امور خارجه آمریکا و پنتاگون نیز در چند روز آتی پشت درهای بسته با قانونگذاران مذاکره خواهند کرد.
سناتور ریچارد شلبی در خصوص حملات هوایی در عراق میگوید: این حملات کجا صورت میگیرند و باعث آغاز ناآرامیها میشوند و یا به آنها پایان میدهند؟ ما این مسائل را نمیدانیم. این درگیری، 1500 سال است ادامه داشته است و معتقدم هر کاری که انجام دهیم باعث پایان این درگیری نمیشود.
سناتور شلبی یکی از 77 سناتور دموکرات و جمهوری خواه سنا بود که به جورج بوش پسر، رئیس جمهوری پیشین آمریکا اجازه انجام جنگ در عراق را دادند. در رایگیری 11 اکتبر سال 2002 میلادی که بزرگترین رای گیری دو حزبی محسوب میشود، سناتورهای دموکراتی همچون جو بایدن از ایالت دلاور، هیلاری کلینتون از نیویورک و هری رید از نوادا نیز شرکت داشتند.
سناتور رید، رهبر اکثریت سنا میگوید: یک دهه جنگ دیگر کافی است.
سناتور تام هارکین، دموکرات دیگری که 12 سال پیش به جنگ عراق رای مثبت داده بود، میگوید: آن رای، یکی از بدترین آرایی بود که دادهام. وضعیت کنونی نیز برای تامل درباره مداخله جدید آمریکا در عراق، بار فکری سنگینی برای من محسوب میشود.
اما سناتور ماری لاندریو، دموکراتیکی که در سال 2002 به جنگ عراق رای مثبت داده، میگوید: رای گیری سال 2002 میلادی تاثیری بر تفکر من در مورد شرایط کنونی ندارد.
او از اعلام اینکه از اقدام نظامی جدید در عراق حمایت میکند یا خیر امتناع کرد.
سناتور چاک شامر از نیویورک، یکی دیگر از دموکراتهایی که در رای گیری سال 2002 میلادی به مداخله نظامی رای مثبت داده بود نیز از اعلام نقطه نظر خود درباره وضعیت کنونی امتناع کرد.
سناتورهای دموکرات و جمهوری خواه درباره دیدگاههایشان نسبت به اینکه نوری مالکی، نخست وزیر عراق باید کنارهگیری کند یا خیر اتفاق نظر ندارند آن هم درست همان موقعی که بسیاری خواستار کمک به دولت مالکی در مبارزه با گروه دولت اسلامی عراق و شام موسوم به "داعش" شدهاند.
داعش چندین شهر را در سوریه و عراق تصرف کرده است.
دولت اوباما به منظور کمک به تضمین امنیت داراییهای آمریکا در منطقه، در حال اعزام 300 نیروی آمریکایی به داخل و اطراف عراق است.
اورین هاچ، سناتور جمهوری خواه میگوید: از هر چیزی که گروه داعش را محدود کند، حمایت میکنم. این یک وضعیت بسیار خطرناک است.
سناتور جان مک کین در تماس تلفنی که چند روز گذشته با دنیس مکدوناف، رئیس دفتر کاخ سفید داشته، گفت: نیروهای بسیار زیادی برای انجام عملیات موثر در عراق نیاز نیست و آنها تنها برای پشتیبانی هوایی اعزام میشوند. اعزام نیروی ضربت به عراق لزومی ندارد اما تعداد محدودی پرسنل برای تشخیص اهداف حملات هوایی در عراق لازم است.
او ضمن ابراز ناکامی نسبت به اینکه دولت واشنگتن اقدامات بیشتری انجام نداده است، گفت: ممکن است تعداد اندکی نیروی ویژه برای کمک به کنترل کنندگان هوایی عراق اعزام شوند.
در میان سناتورهای جدید، مارک کرک، سناتور جمهوری خواه حامی حملات هوایی است اما تام اسکات، دیگر سناتور جمهوری خواه نسبت به این حملات ابراز تردید کرده است.
سناتور اسکات میگوید: اظهارات باراک اوباما مبهم است. گزینه حمله هوایی باید همچنان تحت بررسی باقی بماند اما ابتدا باید جزئیات کامل آن مطرح شود.
سوزان کالینز، سناتور جمهوری خواهی که در سال 2002 میلادی به جنگ عراق رای مثبت داده بود، خواستار دانستن جزئیات بیشتر درباره برنامه دولت است.
او میگوید: سوال اینجاست که آیا حملات هوایی به اندازه کافی هدفمند خواهد بود که غیرنظامیان بیگناه را هدف نگیرد یا خیر؟
میچ مک کانال، سناتور جمهوری خواه از ایالت کنتاکی میگوید: اوباما باید یک استراتژی ارائه دهد و برای تامین کمک به دولت عراق پیش از از دست رفتن تمامی دستاوردهای آمریکا و متحدان، فورا دست به کار شود.
او به اقدام ویژهای اشاره نکرد.»
انتهای پیام