با افزایش چاقی و ابتلا به دیابت نوع 2 در کودکان و نوجوانان، محققان به دنبال یافتن چگونگی پردازش مواد غذایی در بدن کودکان و دلایل افزایش ابتلا به چاقی و دیابت در آنان هستند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه خراسان، محققان دانشکده پزشکی ییل، تفاوت و چگونگی پاسخگویی مغز نوجوانان و بزرگسالان را به مصرف یک نوشیدنی گلوکز دار، مقایسه کردند.
نتایج نشان داد در نوجوانان، مصرف گلوکز به افزایش جریان خون در مناطق مغزی درگیر در پاداش، انگیزه و تصمیمگیری، کمک میکند، در حالیکه در افراد بزرگسال در این مناطق مغزی جریان خون کاهش مییابد.
به گفته آنیا جستربوف، سرپرست تحقیقات و استادیار بخش اطفال دانشگاه پزشکی ییل، محققان هنوز نتوانستهاند ارتباط مصرف گلوکز و تاثیر آن بر رفتارها را به دست آورند، اما به طور قطع میدانند که پاسخگویی مغز نوجوانان و بزرگسالان به مصرف گلوکز متفاوت است و این موضوع از اهمیت برخوردار است، چرا که نوجوانان بیشترین مصرف کنندگان قندهای افزودنی در رژیمهای غذایی هستند.
این تحقیقات، اولین مرحله از شناخت مغز نوجوانان در پاسخگویی به مصرف نوشیدنیهای شیرین است و میتواند به درک ارتباط مصرف مواد قندی و تاثیر آنها بر غذاها و افزایش ابتلا به چاقی در کودکان و نوجوانان کمک کند.
محققان آلمانی در دانشگاه و بیمارستان کودکان در لایپزیک، ترکیب سلولهای چربی کودکان و نوجوانان چاق و لاغر را با یکدیگر مقایسه کردند.
آنان دریافتند هنگامی که کودکان چاق میشوند، تعداد سلولهای چربی در آنان افزایش مییابد که اندازه این سلولها بزرگتر از سلولهای موجود در بدن کودکان لاغر است.
محققان، همچنین به شواهدی مبنی بر اختلال در عملکرد سلولهای چربی در کودکان چاق، از جمله نشانههای التهاب، که میتواند منجر به مقاومت به انسولین، دیابت و دیگر مشکلات، مانند فشار خون شود دست یافتند.
محققان امیدوارند این تحقیقات بتواند به شناخت عوامل ابتلا به چاقی و دیابت در کودکان و نوجوانان کمک کند.
انتهای پیام