دانشمندان موسسه کالسروهه آلمان یک گام به خلق شنل نامرئی و خلاصشدن از سایه اجسام نزدیک شدند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این محققان به دنبال پنهانکردن اشیا بدون سایهانداختن آنها بودند.
ابزارهای پنهانکننده با مسیردهی دوباره نور حول یک شی عمل میکنند و این امر موجب میشود حتی زمانی که فرد مستقیما به آنها نگاه میکند، به نظر برسد وجود ندارند.
آلمانیها این حقه را با استفاده از امواج نور عملی کردند و موفق به جهتدهی دوباره نور حول یک شی به گونهای شدند که نور بدون شکستن در سوی دیگر جسم متمرکز میشد. این شی هیچ سایهای ایجاد نکرد و این موفقیت دستاوردی بزرگ در حوزه پنهانکردن اشیا به شمار میآید و نشان میداد شی کاملا نامرئی شده بود.
محققان با قراردادن اشیا در مخازن فولادی ضد زنگ یا هستههایی مانند کره و استوانه مطالعه خود را آغاز کردند آنها سپس هسته را رنگآمیزی سفید کردند تا نور را منعکس و آن را پخش کند. دانشمندان استوانه سفیدرنگ را در «شنل» پوشاندند؛ این شنل پوسته سختی از جنس سیلیکون و میکروذراتی بود که نور را پخش میکردند. این میکروذرات پخشکننده، در واقع نور را در درون شنل حرکت میدادند.
هسته پوشیدهشده سپس در آکواریومی مملو از مخلوط آب و رنگ قرار داده شد زیرا ذرات رنگ نیز به عنوان پخشکننده عمل میکردند. نوعی صفحهنمایش بلور مایع موجود در پشت آکواریوم نیز به عنوان منبع نوری عمل میکرد.
مخلوط رنگ و آب برای این آزمایش حیاتی بود زیرا سرعت مفید نور در شنل حدود پنج برابر بیشتر از این مایع احاطهکننده بود و سرعت نور بالاتر درون پوسته موجب میشد نور مسیرش را حول هسته در پیش گیرد. نتیجه هستهای پنهان بود که دیگر سایهای ایجاد نمیکرد.
روبرت اشیتنی و تیم علمیاش از موسسه فناوری کارلسروهه آلمان این مطالعه را صورت دادند و جزئیات دستاوردشان را در مجله Science منتشر کردند.
انتهای پیام