موفقیت دانشمندان در بازتوانی موش‌های فلج برای گرفتن اشیا

دانشمندان با مطالعه جدیدی که روی موش‌های فلج انجام دادند، دریافتند با زمان‌بندی، میزان و نوع توانبخشی مناسب، کارکردهای حرکتی بدن حتی پس از یک سکته مغزی عمده دوباره بهبود خواهد یافت.

دانشمندان با مطالعه جدیدی که روی موش‌های فلج انجام دادند، دریافتند با زمان‌بندی، میزان و نوع توانبخشی مناسب، کارکردهای حرکتی بدن حتی پس از یک سکته مغزی عمده دوباره بهبود خواهد یافت.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقات تیم علمی که به رهبری پروفسور مارتین شواب از «موسسه تحقیقاتی برلین» در دانشگاه زوریخ و مرکز علوم اعصاب ETH در زوریخ انجام شد، دستاوردی مهم در زمینه ترمیم آسیب‌های مغزی و نخاعی به شمار می‌آید.

به گفته محققان، رویکرد توانبخشی جدید آن‌ها منجر به بهبود مهارت‌های حرکتی در موش‌ها شد و چنین موفقیتی برای درمان بیماران سکته مغزی در آینده کارساز خواهد بود. در حال حاضر، بیماران سکته مغزی مجبورند با مشکلات بینایی، حرکتی و زبانی دست و پنجه نرم کنند و کیفیت زندگی‌شان به شدت دستخوش این مشکلات می‌شود.

درمان موش‌ها پس از تجربه سکته مغزی شامل دریافت نوعی درمان ایمنی خاص بود که در آن، پروتئین‌های Nogo با آنتی‌بادی‌هایی مسدود شدند. این پروتئین‌های موجود در بافت‌های اطراف فیبرهای عصبی از رشد فیبر عصبی جلوگیری می‌کنند و چنانچه مسدود شوند، فیبرهای عصبی شروع به رشد در نواحی آسیب‌دیده مغز و نخاع کرده و تکانه‌های عصبی را بازچینش می‌کنند.

موش‌های قربانی سکته مغزی که پاهای جلویی‌شان فلج بود، همچنین آموزش جسمانی یعنی گرفتن غذا را تجربه کردند. تمامی این موش‌ها نخست درمان آنتی‌بادی را برای تقویت رشد فیبر عصبی چه همزمان با آموزش حرکتی و چه پس از آن دریافت کردند. نتایج نشان داد حیواناتی که پس از درمان با آنتی‌بادی‌ آموزش را شروع کردند، 85 درصد مهارت‌های حرکتی اصلی خود را به دست آوردند.

این مطالعه نشان می‌دهد طراحی درمانی دقیق برای به دست آوردن توانبخشی حائز اهمیت بوده و این که مغز دارای پتانسیلی بالا برای سازماندهی و تثبیت دوباره کارکردهایش است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93032613807
  • خبرنگار : 71456