یونسی: سخت‌گیری‌ به جامعه «اهل حق» از اراده حکومت نیست

دستیار رئیس‌جمهور در امور اقوام و مذاهب معتقد است، برخی سخت گیری هایی که به جامعه «اهل حق» می‌شود ناشی از اراده حکومت نیست و از سوی برخی افراد خود سر اعمال می شود.

دستیار رئیس‌جمهور در امور اقوام و مذاهب معتقد است، برخی سخت گیری هایی که به جامعه «اهل حق» می‌شود ناشی از اراده حکومت نیست و از سوی برخی افراد خود سر اعمال می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کرمانشاه، حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی در دیدار با «جامعه اهل حق» استان کرمانشاه اظهار کرد: تاکنون نشست‌های متعددی با «جامعه اهل حق» داشته‌ام، اما هیچ کدام به خوبی این دیدار نبوده و شناخت متفاوتی نسبت به این قشر از جامعه پیدا کردم.

وی با تاکید بر این‌که «هیبچ اختلاف اساسی بین شیعه و اهل حق وجود ندارد»، تصریح کرد: آن‌گونه که از صحبت های نمایندگان این جامعه برمی‌آید مشخص است که «اهل حق» تمامی اصول اصلی دین اسلام را قبول دارند و جزیی از مسلمانان هستند.

وی در امور اقوام و مذاهب دلیلی اصلی تفاوت و اختلافات را ناشی از نوع نگاه، تفسیرها و برداشت‌ها دانست و ادامه داد: تفاوت برداشت‌ها نیز به دلیل دور بودن ما و جامعه اهل حق از یکدیگر است.

به گفته این مسئول؛ بنیان‌های اعتقادی «جامعه اهل حق» به طور گسترده در معارف دینی شیعه و اهل سنت هم آمده و همه ما عقیده داریم علی(ع) و حق از یکدیگر جدا نیستند.

وی اظهار کرد: بعید می‌دانم اهل حقی وجود داشته باشد که بگوید علی(ع) خالق ما است.

وی حضرت علی(ع) را محبوب ترین شخص جامعه بشریت دانست که حتی غیر مسلمانان و خداناشناسان نیز او را به دلیل ویژگی های منحصر به فردش دوست دارند.

دستیار رئیس‌جمهور در امور اقوام و مذاهب؛ علی(ع) را آیت خدا خواند که از خود خدا جدا نیست و همه مردم این را قبول دارند.

وی با بیان این‌که «علی(ع) وجه مشترک همه مسلمان و فرق و مذاهب دیگر است»، تاکید کرد: ملت ایران نیز باید از این فرصت به عنوان یک نقطه عطف استفاده کنند و تفاوت‌های خودساخته را کنار بگذارند.

وی در پاسخ به انتقاد برخی از نمایندگان «جامعه اهل حق» درباره هتک حرمت شارب آن‌ها، گفت: من روحانی سراغ ندارم که نسبت به شارب شما حساسیت داشته باشد.

دستیار رئیس‌جمهور در امور اقوام و مذاهب افزود: آن‌چه که در بیرون نسبت به «جامعه اهل حق» اعمال می شود نه ربطی به حکومت و رهبری دارد، نه ربطی به نظام و تنها از سوی برخی از افراد خود سر که آگاهی ندارند، اعمال می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که «باید به اعتقادات جامعه اهل حق احترام گذاشته شود»، تصریح کرد: البته این وضعیت مدتی است که در حال تغییر می‌باشد و در چند ماه اخیر تلاش‌هایی برای اصلاح این وضعیت صورت گرفته است.

وی گفت: در قالب بخشنامه‌هایی به مراکز نظامی اعلام شده مخالفتی با شارب کسی نداشته باشند و اگر موردی از تخلف وجود دارد باید گزارش شود و مورد برخورد قرار گیرد.

یونسی ادامه داد: آن‌چه که مربوط به داخل استان است باید توسط استاندار پیگیری شود و ما نیز در خارج از استان پیگیر هستیم.

وی در ادامه از طرح قانون حقوق شهروندی در کشور خبر داد که تا دو ماه آینده ابلاغ می شود و بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.

وی در این نشست ضمن به حق خواندن توقعات و خواسته‌های «جامعه اهل حق»، گفت: هیچ یک از خواسته های شما خارج از ظرفیت نظام نیست و همه آنها باید عملی شود.

یونسی درباره مشکل گزینش سلیقه‌ای «جامعه اهل حق» در دستگاه‌ها و ادارات نیز با بیان این‌که هیچ قانونی برای این کار وجود ندارد، یادآوری کرد: همه موانع گزینشی باید برداشته شود و امکان حضور افراد شایسته اهل حق حتی در سطوح بالای مدیریتی فراهم شود.

وی «جامعه اهل حق» را جامعه‌ای درستکار با کمترین جرم و ناهنجاری دانست و افزود: گاهی برخی از همراهان شما جامعه اهل حق را بد معرفی می‌کنند.

وی گفت: بخشی از مشکلاتی که سر راه این جامعه وجود دارد ناشی از عملکرد ضعیف خود آنان است که خود را خوب و درست معرفی نکرده اند.

یونسی برلزوم تعامل بیشتر با «جامعه اهل حق»، بیان معارف آن‌ها و آگاهی دادن به جوانان این جامعه تاکید و تصریح کرد: برخی از مشکلات جامعه اهل حق دلایل فرهنگی و اجتماعی دارد.

وی معتقد است: حل مشکلات «جامعه اهل حق» زمان‌بر است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 93032513426
  • خبرنگار :

برچسب‌ها