/به مناسبت روز جهانی اهدای خون/

ایران در جمع 60 کشور عضو اهدای خون کاملا داوطلبانه

رئیس سازمان انتقال خون، با اشاره به اینکه در سال گذشته دو میلیون نفر خون خود را اهدا کرده‌اند، گفت: 8 سال است که ایران به جمع کشورهایی پیوسته که خون مورد نیاز را کاملا داوطلبانه و بدون پاداش دریافت می‌کند.

رئیس سازمان انتقال خون، با اشاره به اینکه در سال گذشته دو میلیون نفر خون خود را اهدا کرده‌اند، گفت: 8 سال است که ایران به جمع کشورهایی پیوسته که خون مورد نیاز را کاملا داوطلبانه و بدون پاداش دریافت می‌کند.

دکتر علی‌اکبر پور فتح‌الله، در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره روز جهانی اهدای خون گفت: 24 خرداد، به افتخار پروفسور کارل لند شاینر، کاشف گروه خونی ABO که انتقال خون را امکان‌پذیر کرد و همزمان با سالروز تولد او از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی اهدای خون معرفی شده است. هر سال سازمان بهداشت جهانی، مراسمی را به همین مناسبت در یکی از کشورها برگزار می‌کند که مراسم امسال در سریلانکا خواهد بود.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی «اهدای خون برای مادران با آنان که زندگی می‌بخشند»، گفت: انتخاب این شعار به این دلیل است که براساس گزارش‌ها، انتقال خون باعث نجات جان 150 هزار مادر در سراسر جهان می‌شود. مادرانی که به 6 دلیل مشکلات ناشی از دوران بارداری، جان خود را از دست می‌دهند. در حال حاضر نیز، 800 مادر به دلیل عدم دسترسی به خون و فرآورده‌های خونی، جان خود را از دست می‌دهند.

پورفتح الله با بیان اینکه براساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، در سال گذشته مجموعا 107 میلیون واحد خون در سراسر جهان اهدا شده است، افزود: حدود 50 درصد این خون، در کشورهای توسعه‌یافته که 15 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، وجود دارد یعنی نابرابری زیادی در تأمین خون و فرآورده‌های خونی در جهان است.

وی با اشاره به سابقه 40 ساله سازمان انتقال خون در ایران، گفت: در ایران، در زمینه انتقال خون به مادران مشکلی نداریم و شاخص‌های اهدای خون، بسیار بالا است.

وی در همین رابطه افزود: شاخص اهدای خون در ایران، 27 واحد خون به ازای هر هزار نفر جمعیت است که این شاخص در کشورهای توسعه یافته 40 واحد به ازای هر هزار نفر جمعیت است. این در حالی است که این شاخص در کشورهای با رشد متوسط 13 واحد و در کشورهای با رشد پایین، 4 واحد به ازای هر 1000 نفر جمعیت تعیین شده است.

پورفتح‌الله افزود: در ایران بیش از 50 درصد اهداکنندگان، هر سال 2 بار خون خود را اهدا می‌کنند که نقش مهمی در سلامت خون دارد.

وی هم‌چنین با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های سازمان بهداشت جهانی این است که تا سال 2020، همه کشورهای جهان به آمار 100 درصد اهدای خون داوطلبانه برسند،‌ افزود: 8 سال است که ایران به جمع 60 کشوری پیوسته که اهدای خون در آن‌ها صددرصد داوطلبانه و بدون دریافت پاداش است. از بین کشورهای منطقه نیز ترکیه و امارات در سال گذشته به این برنامه پیوسته‌اند.

رئیس سازمان انتقال خون، هم‌چنین با بیان اینکه در ایران، 20 درصد اهداکنندگان جوانان بین 25 تا 30 سال هستند، گفت: از نظر سنی بهترین موقعیت را در کشور داریم و جوان بودن جامعه ما می‌تواند برای سال‌ها، خون ما را تضمین کند.

وی هم‌چنین تاکید کرد: در زمینه فرآورده‌های خونی کمبودی نداریم و نیازی به واردات خون نیست اما در مورد داروهای مشتق از پلاسما، هنوز کمبودهایی وجود دارد اما تلاش می‌کنیم بتوانیم تا سال آینده، حداقل 50 درصد از داروهای مشتق از پلاسما را در ایران تهیه کنیم.

با آمادگی به پیشوار ماه رمضان می‌رویم

رئیس سازمان انتقال خون هم‌چنین با اشاره به اینکه در ماه رمضان، کمبود خون در کشور رخ می‌دهد، گفت: تلاش می‌کنیم پیش از ماه رمضان با دعوت از اهداکنندگان با آمادگی و ایجاد زمینه مناسب وارد این ماه شویم و مشکلات را مدیریت کنیم. همه کشورها در مواقعی از سال با چالش کمبود خون روبرو هستند و ما نیز هرسال در ماه رمضان این مشکل را داریم. هرچند امیدواریم امسال با مشارکت اهداکنندگان مشکلات ما کمتر باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93032412659
  • خبرنگار :