راه‌حل‌های«اژه‌ای»برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از حوادث

دادستان کل کشور برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از حوادث طبیعی راه‌حل‌هایی ارائه داد.

دادستان کل کشور برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از حوادث طبیعی راه‌حل‌هایی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای ساعت 7 سه‌شنبه با هیات همراه و مسئولان استانی مازندران و همچنین کارشناسان در یک صبحانه کاری ابعاد مختلف سیل اخیر در استان را مورد بررسی قرار داد و در این جلسه مقرر شد از مناطق آسیب دیده بازدید شود.

دادستان کل کشور با اشاره به اهمیت مقوله پیشگیری برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از حوادث طبیعی گفت: در این زمینه باید مردم را توجیه کنیم که حفظ جنگل به نفع خود آنهاست.

محسنی‌اژه‌ای گفت: هر حکومتی نسبت به مردم وظیفه دارد، اما ما یک وظیفه مضاعف داریم، زیرا این مردم پیش از انقلاب و پس از آن به این نظام لطف کرده و پای آن ایستاده‌اند و به همین دلیل ما باید دلسوزانه خادم مردم باشیم زیرا خدمت به مردم هم وظیفه و هم به نفع کشور است.

دادستان کل کشور ادامه داد: از طرف دیگر وظیفه همه مردم است که بهترین استفاده را از منابع ملی داشته باشند تا خدای نکرده نسبت به آنها تعدی و خسارت وارد نشود.

وی گفت: سیل یکی از حوادث طبیعی است و نمی‌توان کلا جلوی آن را گرفت، اما این به این معنا نیست که هیچ کاری نمی‌شود کرد، بلکه قطعا می‌توان با مطالعه و برنامه‌ریزی دقیق نسبت به بعضی حوادث طبیعی و خسارات آن پیشگیری کرد.

محسنی‌اژه‌ای با بیان این‌که «بعضی از بلایا قابل پیش‌بینی است» افزود: اگر هواشناسی به روز باشد و امکانات لازم را هم داشته باشد و همچنین احساس مسئولیت کند می‌تواند حوادث طبیعی را تا حدی پیش‌بینی کند. همچنین ما باید اقداماتی را در قسمت‌های بالادستی مناطقی که در معرض وقوع سیل قرار دارند و جنگل‌ها را مدیریت کنیم.

دادستان کل کشور اظهار کرد: نباید اجازه داده شود در مسیرهای مشخص ساختمان‌سازی انجام شود، زیرا خیلی وقت‌ها با اجرای یک پروژه این مسیرها تغییر پیدا می‌کند. زمانی که پروژه اجرا می‌شود به این نکته توجه نمی‌شود ولی بعدا یک دفعه می‌بینیم یک سیل خسارت زیادی وارد می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت توجیه و تبیین مردم، گفت: از اول انقلاب کارهای عظیمی با همراهی مردم انجام شده است و اگر جایی مردم همراهی نکنند کار سخت می‌شود، لذا ما باید مردم را تبیین کنیم که حفظ جنگل به نفع خود آنهاست و اگر تاکید می‌شود پوشش گیاهی جنگل حفظ شود به نفع مردم استان و کشور است.

محسنی‌اژه‌ای با بیان این‌که «در حین حادثه نیز می‌شود یکسری اقدامات انجام داد» گفت: اگر ما پشتیبانی و نیروهای فنی و مهندسی در حد ممکن آماده داشته باشیم و اینها سریع وارد شوند خیلی مواقع می‌توانند خسارات را بسیار کمتر کنند.

دادستان کل کشور اظهار کرد: بحمدالله این سیل، سیل خیلی سنگینی نبوده و با اقداماتی که انجام شده خسارات آن نیز کمتر بوده است. همچنین باید توجه داشت که قوه قضائیه قصد ندارد در کار اجرایی دخالت کند و در کار غیرقضایی وارد شود. ما اگر بتوانیم پیشنهاد دهیم این کار را می‌کنیم اما وارد شدن در کار اجرایی به عهده ما نیست.

وی خطاب به مسئولین اجرایی استان، گفت: به طور مثال برآورد خسارت به عهده شماست و آنچه باعث شده ما به اینجا بیاییم وظیفه قوه قضائیه در حفظ صیانت عمومی است و اینکه آیا از ناحیه قوه قضائیه می‌توانیم به شما در زمینه پیشگیری از حوادث کمک کنیم یا نه؟

محسنی‌اژه‌ای افزود: ما باید با این دید به قضیه نگاه کنیم که همه می‌خواهیم کاری انجام دهیم تا خسارت ناشی از حوادث تکرار نشود. البته درست است که این کار بودجه می‌خواهد ولی اگر درصد کمی از بودجه‌ای که دولت الان برای جبران خسارت هزینه می‌کند صرف پیشگیری می‌شد حتما این هزینه‌ها را نداشتیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93032010139
  • خبرنگار : 71356