یک روانشناس با بیان اینکه مسکن و اشتغال دوعامل موثر بر ازدواج جوانان هستند، گفت: در حال حاضر به علت فضای فرهنگی موجود در جامعه خواستهها و نیازهای جوانان امروزی بسیار با جوانان دیروزی تفاوت پیدا کرده است.
دکتر شهناز نوحی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: در دهههای گذشته رسانههای خارجی مانند شبکههای ماهوارهای در دسترس نبودند و مردم به مدگرایی و استفاده از لوازم لوکس گرایش نداشتند، اما در حال حاضر استفاده از این وسایل تبلیغ میشود و برخی از افراد آنها را جزو ملزومات زندگی خود میدانند.
وی گفت: لازم است زمینهای فراهم شود که جوانان بتوانند بدون سختگیریهای معمول ازدواج کنند و تا زمانی که امکان ازدواج مهیا نشود جمعیت نیز افزایش نخواهد یافت.
این روانشناس با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال برای مردان اظهارکرد: در حال حاضر زنان بیشتر فرصتهای شغلی را در نهادها و ادارات در اختیار دارند و در این زمینه پیشتاز هستند؛ اما این امر موجب جابجایی نقشها و چالش در ازدواج شده است. زمانی که زنان از نظر شغلی در ردههای بالا قرار بگیرند انگیزهای برای ازدواج با پسرانی که از نظر شغلی مرتبهای پایین تر دارند را پیدا نمیکنند.
لزوم تغییرات در وضعیت پذیرش دانشجو و استخدامها
وی در زمینه وضعیت پذیرش دانشجو در دانشگاهها نیزگفت: در حال حاضر70 تا 90 درصد از پذیرفتهشدگان کنکور را دختران تشکیل میدهند و پسران انگیزه کمتری برای ادامه تحصیل دارند. کرسیهای دانشگاهی نیز بیشتر در اختیار دختران است. بنابراین باید تغییراتی در زمینه وضعیت پذیرش دانشجو و استخدامها در کشور صورت گرفته و فرهنگ ارتباط بین زوجین اصلاح شود.
80 درصد ازازدواجها کمتر با منطق و عقلانیت انطباق دارد
نوحی تصریح کرد: در حال حاضر جوانان نمیدانند که به چه علت ازدواج میکنند و بیش از80 درصد از ازدواجها ناشی از هیجانات و احساسات است و کمتر با منطق و عقلانیت انطباق دارد.
فرصتهای شغلی زنان را محدود کنیم تا مردان راحتتربتوانند اشتغال داشته باشند
تحصیلات زنان باید تنها برای تربیت فرزندان کافی باشد
این روانشناس تاکید کرد: لازم است فرصتهای شغلی زنان را محدود کنیم تا مردان راحتتربتوانند اشتغال داشته باشند و در محیطهای شغلی شایستهسالاری میان مردان مورد توجه قرار گیرد و نه میان مردان و زنان، چراکه مدیر اقتصادی خانواده مردان هستند؛ اما زمانی که نقشها جابجا میشود مشکلاتی در خانواده به وجود میآید.
نوحی در پایان گفت: لازم است در پذیرش دانشجو، پسران در اولویت قرار بگیرند و نیازی نیست زنان سطوح بالای تحصیلی را تجربه کنند؛ بلکه تحصیلات آنها باید تنها برای تربیت فرزندان کافی باشد.
انتهای پیام