گزارش ایسنا از متن و حاشیه تودیع و معارفه مدیرعامل ایدرو

مراسم امروز تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، علاوه بر متن پرخبری که داشت، با حاشیه‌های متعددی همراه شد.

مراسم امروز تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، علاوه بر متن پرخبری که داشت، با حاشیه‌های متعددی همراه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چند روز پیش محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت طی حکمی سیدرضا نوروززاده را به عنوان رییس جدید سازمان گسترش منصوب کرده و با این حساب غلامرضا شافعی از ریاست این سازمان کنار رفت.

ستاد مبارزه با قاچاق منحل شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست امروز اظهاراتی تند علیه قانون تجارت در دست بررسی و تصویب مجلس موضع گیری کرده و در عین حال خواستار انحلال ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد.

محمدرضا نعمت زاده در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با اشاره به اینکه قانون فعلی تجارت کشور هیچ ایرادی ندارد و لازم نیست مجلس دوباره این قانون را از نو بنویسد، گفت: من به شورای نگهبان و مجلس رفتم تا به هر نحو ممکن جلوی اجرای این قانون را بگیرم. من اعتقاد دارم اجرای این قانون کشور را حداقل 10 سال به عقب می اندازد. اشکالی ندارد همانطور که دولت عذرخواهی می‌کند مجلس نیز به اشتباه خود در زمینه تدوین قانون جدید تجارت اعتراف کند.

وی با اشاره به وجود سازمانهای نظارتی متعدد در کشور گفت:‌ من در این شرایط به اصل ستاد مبارزه با قاچاق ایراد گرفتم و اعلام کردم که ما نیازی به این ستاد نداریم.

او با یادآوری خاطره ای در زمینه ممنوعیت سرمایه گذاری در برخی صنایع اظهار کرد: در دوره‌ای وزارت صنایع بخشنامه زده بود که صنایع عطرسازی جزو صنایع محرمه و ممنوعه است و نباید در آن سرمایه گذاری کنیم!

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جلسه امروز خود با وزیر اقتصاد در زمینه خصوصی سازی گفت:‌ قرار نیست قبرستان درست کنیم و بعد بالای سر آن گریه کنیم. بسیاری از خصوصی سازی های انجام شده در کشور عملا اشتباه بوده و منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی شده است.

نعمت زاده در ادامه از امضای قرارداد سرمایه گذاری مشترک بین ایران و کویت در زمینه تولید فولاد با حضور رئیس جمهوری ایران و امیر کویت خبر داد و گفت: این قرارداد قرار است فردا بین دو کشور امضا شود.

او همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود از دیدگاههای برون مرزی احمدی ن‍ژاد حمایت کرده و گفت: با وجود اختلاف فکری هایی که با رئیس جمهوری دولت قبل داشتم اما به نظر من دیدگاه‌های برون مرزی وی واقعا خوب بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین انحلال یا ادغام سازمان گسترش را منتفی دانست و تاکید کرد که این سازمان با شکل کنونی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

حاضر بودم به خاطر کرسنت به زندان بروم

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره قرارداد کرسنت گفت: حاضر بودم به خاطر این قرارداد به زندان بروم اما کشور نفع ببرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا نعمت زاده در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با اشاره به اینکه برخی ندانم کاری ها در دولت قبل باعث شد تا ایران در جریان قرارداد کرسنت به پرداخت جریمه 18 میلیارد دلاری محکوم شود، گفت: احمدی نژاد دستور بازنگری در قرارداد کرسنت را داد اما این کار انجام نشد و در نهایت دادگاه ایران را به پرداخت 18 میلیارد دلار جریمه محکوم کرد.

وی با اشاره به اینکه معاون اول رئیس جمهوری سابق اعتقاد داشت که در این قرارداد قصد ارزان فروشی گاز ایران را داریم، اظهار کرد: اگر همان زمان کار را به من می‌سپردند آن را انجام می‌دادم و اگر نیاز بود قرارداد را هم اصلاح می کردم. حاضر بودم پای قرارداد را امضا کنم و من را به زندان بیندازند اما کشور نفع ببرد.

وی افزود: الان هم گاز کشور می سوزد و هم جریمه را پرداخت می کنیم و هیچ نفعی هم نصیب کشور نشده است.

نعمت زاده خاطرنشان کرد: به معاون وقت وزیر نفت (نژادحسینیان) دستور داده شد که قرارداد کرسنت را اصلاح کند اما این کار انجام نشد. در حالی که من بارها درخواست کردم که کار اصلاح این قرارداد را به بنده بسپارند تا ایران از این قرارداد سود برد اما این اتفاق رخ نداد و در نهایت کشور به پرداخت جریمه 18 میلیارد دلاری محکوم شد.

سازمان گسترش در دولت قبل تحقیر شد

رییس سابق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) نیز از تحقیر وجهه این سازمان در دولت قبل به شدت انتقاد کرده و گفت: ایدرو و شرکت‌های تابع‌اش در دولت قبل تا مرز اضمحلال پیش رفته است.

به گزارش ایسنا، غلامرضا شافعی در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید ایدرو با بیان این‌که در دولت قبل در کار سازمان گسترش دخالت می‌شد که من با آن مخالفت کردم گفت: من با دو شرط به این سازمان آمدم شرط اول این‌که فقط قانون و اساسنامه سازمان اجرا شود و شرط دوم این‌که در عزل و نصب و روابط با روسای بالا‌دستی از اختیارات قانونی خود استفاده کنم و روسا از دخالت در سازمان خودداری کنند.

وی با بیان این‌که برخی در همان زمان به من گلایه می کردند که چرا وارد همکاری با دولت دهم در آن شرایط شده‌ام، گفت: من در جهت کمک به احیاء صنایع کشور وارد سازمان گسترش شدم، البته متاسفانه با وجود شرایط بنده باز هم در کار سازمان دخالت شد.

شافعی با بیان این‌که در سال 80 اتفاق بدی برای ایدرو افتاد و به قانون و اساسنامه این سازمان هجمه شد، گفت: دولت قبل در سفرهای استانی طرح‌های کوچک زیادی را به تصویب می‌رساند و به صورت غیرکارشناسی اجرای طرح‌ها را به ایدرو واگذار می‌کرد و می‌گفت آنها را نیز با هر بدبختی اجرا کنیم.

وی گفت: وقتی ایدرو آمدم دیدم این سازمان اصلا آن سازمان قبل نیست برخی شرکت‌ها سه سال بود که مجمع‌شان تشکیل نشده بود و شرکت‌های دولتی با اضمحلال عجیبی مواجه شده بودند.

رییس سابق ایدرو با تاکید بر این‌که هویت و حیثیت سازمان گسترش را در دولت قبل خدشه دار کردند، افزود: در یک جلسه، صورت جلسه‌ای را امضا کردند که شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی کلا به خاتم الاوصیا واگذار شود که این تحقیر سازمان گسترش بود و در واقع تیر خلاص به این سازمان که البته این مشکل حل شد.

وی با بیان این‌که در دولت قبل مدیران ارشد ایدرو از جمله رییس و قائم مقام آن از خارج از این سازمان وارد شده بودند اظهار کرد: به همین دلیل کارمندان سازمان با مدیریت آن رابطه خوبی نداشتند و بسیاری از جلسات مدیریتی در ایدرو با تاخیر مواجه می‌شد.

شافعی با بیان این‌که سهام شرکت‌های وابسته به ایدرو واگذار شد و پول آن به خزانه واریز شد اما هیچ درآمدی به این سازمان داده نشد، گفت: خزانه از سال 83 تاکنون به ایدرو بدهکار است.

وی با اشاره به واگذاری بی حساب و کتاب بسیاری از شرکت‌های وابسته به سازمان گسترش در دولت قبل گفت: شرکت لوله گستر اسفراین را به مدت چهار سال به صندوق بازنشستگی واگذار کردند و این شرکت عملا بی‌صاحب ماند، همین اتفاق برای ماشین سازی تبریز که به بانک صادرات به مدت دو سال واگذار شد رخ داد.

رییس سابق ایدرو با اشاره به واگذاری غیر قانونی شرکت کشتی سازی ایزایکو به وزارت دفاع تحت عنوان خصوصی سازی گفت:‌ این کار خلاف قانون بود و به هر طریقی جلوی آن گرفته شد شرکت گسترش بلوچ و نساجی قائم شهر را نیز قرار بود به بانک مسکن واگذار کنند که معلوم نبود ارتباط این دو بخش چیست.

معاون سابق وزیر صنعت یادآور شد: در خرداد سال قبل جلسه‌ای درایران خودرو با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار شد و قرار شد به هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور هزار میلیارد تومان وام جدید داده شود که در آخر هم پرداخت نشد.

شافعی با بیان این‌که در اثر فعالیت‌های دولت یازدهم تحریم قطعات خودرو کمرنگ شده است و شرکت‌های خارجی بار دیگر علاقه مند با کار با ایران شده‌اند گفت:‌ در دولت قبل اجرای 121 طرح کوچک بدون کار کارشناسی به سازمان گسترش واگذار شد که این باعث شد فشار زیادی به ایدرو وارد شود.

به رویای احیای سازمان گسترش باور دارم

رییس جدید سازمان گسترش نیز با اشاره به این‌که احیای نام ایدرو برنامه اصلی وی محسوب می‌شود گفت: باید در کنار توجه به نیروهای داخلی نگاه‌مان برای توسعه به کشورهای پیشرفته باشد.

سیدرضا نوروززاده در مراسم معارفه خود به عنوان رییس جدید هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بیان این‌که تغییر نگرش مدیریت عالی در این سازمان ضروری است گفت: برای توسعه نیازمند نگرش جدید هستیم و نوع نگاه و ساختارهای شکل دهنده نیروی انسانی دراین سازمان نیز باید تغییر یابد.

وی با اشاره به این‌که نیروی انسانی منشا اصلی تحول سازمان‌ها محسوب می‌شود گفت: به رویای احیای سازمان گسترش باور دارم. سازمان گسترش به قدری اهمیت دارد که بعد از تاسیس آن ایمیدرو نیز تاسیس شد.

نوروززاده با تاکید بر ضرورت حمایت از صنعت خودروسازی کشور و در کنار آن قطعه سازان اظهار کرد:‌ باید تا سال 1404 به تولید سه میلیون دستگاه خودرو برسیم.

رییس جدید ایدرو در بخشی از سخنان خود از مدیران سابق این سازمان نیز یاد کرد و گفت: ما باید دانش خود را در صنعت خودروسازی افزایش می دادیم و زمانی حتی نمی توانستیم لاستیک خودرو تولید کنیم اما در حال حاضر به سطح بالایی در صنعت خودروسازی رسیده ایم که جا دارد تلاش خود را دراین زمینه دو چندان کنیم.

از انتقاد تند شافعی از دولت دهم تا حمایت نعمت‌زاده از احمدی‌نژاد

اما امروز درحالی مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم وجدید ایدرو در سالن همایش‌های این سازمان برگزار شد که حاشیه های متعددی درجریان این مراسم رخ داد که به شرح زیر هستند:

-در این مراسم مجری اعلام کرد که 10 خرداد ماه یعنی دیروز تولد غلامرضا شافعی بوده و با این حساب در اولین روز از 64 سالگی خود ار این سازمان کنار رفته است.

-در بخشی از این مراسم وفایی یکی از معاونان سابق ایدرو به انتقادات شافعی از مجید هدایت رییس سابق این سازمان واکنش نشان داد که شافعی نیز پاسخ وی را داد.شافعی عنوان کرده بود که هدایت رییس سابق ایدرو با امضاهایش مرتکب اشتباهات زیادی در این سازمان شد که وفایی در واکنش عنوان کرد که مدارکی دارد که این حرف‌ها خلاف است و شافعی نیز در پاسخ گفت که شما مدارک امضا نشده اش را دارید که با خنده حضار مواجه شد.

-رییس سازمان گسترش در بیشتر سخنرانی خود از عملکرد ریاست قبلی این سازمان انتقاد کرده و گفت که وی پای طرح‌های غلط زیادی را امضا کرده است. به گفته وی شاید وزیر وقت وی را مجبور به این امضاها کرده اما در هر صورت مسوولیت این امضاها با وی بوده است.

-رییس سابق ایدرو در بخشی از سخنرانی خود افشاگری کرد که در دولت قبل در کار وی دخالت می‌شده و به عناوین مختلف سازمان گسترش تحقیر شده است.

-وزیرصنعت در بخشی از سخنرانی طولانی خود در این مراسم عنوان کرد که قصد دارد در این سن با جرات بیشتری سخن بگوید.

-نعمت زاده گفت که پدرش تاجر بوده و با بانک‌ها کار نمی کرده چرا که معتقد بوده فعالیت بانک‌ها ربوی و حرام بوده است.

-نعمت زاده در اظهاراتی غیر منتظره عنوان کرد که برخی از دیدگاه‌های برون مرزی احمدی نژاد واقعا خوب بوده است با وجودی که وی اختلافات فکری زیادی داشته است.

-رییس جدید سازمان گسترش در بخشی از سخنان خود از مدیران پیشین صنعتی کشور یاد کرده و عنوان کرد که پیش بینی آن‌ها درباره لزوم ارتقای دانش فنی کشور در صنعت خودروسازی کشور درست از آب در آمده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۸:۱۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93031105800
  • خبرنگار :