قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه "تا تحقق همه وعدهها فاصله داریم"، در عین حال گفت که در دولت فعلی، فضای بسته امنیتی تا حد زیادی شکسته شده و اقتصاد ورشکسته گذشته، جایش را به اقتصاد هدفمند و با برنامه داده است.
حجتالاسلام والمسلمین رسول منتجبنیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، به عملکرد دولت یازدهم و نزدیکی آن به گفتمان اصلاحات اشاره کرد و گفت: تفاوت ماهوی بین اصلاحگرایی و اعتدالگرایی وجود ندارد و این دو گفتمان در بسیاری از وجوه با هم مشترک هستند؛ هرچند که اصلاحات به عنوان یک تشکل ریشهدار شناخته شده اما اعتدالگرایی هنوز بصورت یک تشکل سازمانیافته نیست.
این فعال سیاسی اصلاحطلب، حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران، اصلاح وضع موجود و پرهیز کامل از کندروی و تندروی را برداشت خود از گفتمان اصلاحطلبی دانست.
مردم، گمشده خود را در شعارهای روحانی پیدا کردند
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی افزود: دکتر روحانی در شعارهای انتخاباتیاش وعدههایی را داد که مردم احساس کردند گمشده آنان در شعارها و ایدههای دکتر روحانی وجود دارد؛ کما اینکه اصلاحطلبان نیز از آنجا که شعارهای روحانی را به گفتمان خود نزدیک دیدند از او حمایت کردند. تاکنون دولت به بخشی از برنامهها و وعدههایش جامه عمل پوشانده اما هنوز بسیاری از شعارها در مرحله انتظار و امید به سر میبرد.
وی در مورد سیاست خارجی دولت یازدهم نیز اظهار کرد: در این رابطه دولت گامهای بسیار بلندی را برداشته است؛ هرچند که هنوز صددرصد به نتیجه نرسیده، اما دولت تدبیر و امید برای پیروزی در مذاکرات همچنان امیدوار است.
فضای بسته امنیتی شکسته شده است
منتجبنیا با بیان اینکه "تا تحقق همه وعدهها فاصله زیادی داریم"، خاطرنشان کرد: در حوزه سیاست داخلی فضای بسته امنیتی تا حد زیادی - اما نه صددرصد - شکسته شده و اقتصاد ورشکسته گذشته، جایش را به اقتصاد هدفمند و با برنامه داده و تولیدات نفتی و غیرنفتی در حال افزایش هستند. همچنین واردات نسبت به گذشته محدودتر شده است، در حالی که قبلا کشور ما تبدیل به بازاری برای چین شده بود.
در رابطه با موضوع حصر، دولت قدمهای بلندی برداشته است
وی یکی از مسایل مهم و مورد انتظار مردم را برداشتن محدودیتها و مسایل مربوط به فعالان سیاسی زندانی و روشن شدن وضعیت حصر دانست و افزود: در رابطه با موضوع حصر، دولت قدمهای بلندی برداشته؛ هنوز به توفیق صددرصد دست نیافته است، اما ناامید نیست که نتواند این مشکل را حل کند.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: انتظار ما از دولت تدبیر و امید این بود که در رابطه با تقویت تشکلهای سیاسی و احزاب، اقدامات مؤثرتری بردارد و آنچه تاکنون در این رابطه انجام شده بسیار کمتر از چیزی است که مورد انتظارمان بود.
توقیف نشریات، آخرین مجازات است
منتجبنیا ادامه داد: حمایت بیشتر از مطبوعات و رسانهها، انتظاری است که از دولت یازدهم میرود. ما در این چند ماه شاهد توقیف چندین نشریه بودیم، در حالی که باید گفت توقیف نشریات آخرین مجازاتی است که میتوان نسبت به یک رسانه اعمال کرد.
وی با بیان اینکه "برخورد خشن هیأت نظارت با برخی روزنامهها مورد انتظار نبود"، اضافه کرد: یکی از مسایل مورد انتظار از دولت تدبیر و امید، پیشگیری از حرکتهای ساختارشکنانه و گروههای خودسر است. انتظار نیست که در دولت روحانی پدیدهای به نام گروه خودسر در کشور جرأت و جسارت داشته باشد که اقدام به تهدید و تحصن کند، سخنرانیها را لغو کند و تجمع را به راه بیاندازد و در مقابل این حرکتهای قانونشکنانه برخوردی نشود.
منتجبنیا تصریح کرد: اگر این گروههای خودسر تجمعی برگزار میکنند، این امکان باید نه تنها برای قانونشکنها، بلکه برای احزاب و دیگر سازمانها نیز فراهم شود تا بتوانند راهپیماییها و تجمعاتشان را برگزار کنند؛ مگر اینکه مخل نظام باشد.
وی با اشاره به لغو سخنرانی سیدحسن خمینی در لرستان، اظهار کرد: در این رابطه تنها یک برخورد ضعیف را در لرستان شاهد بودیم. سخنرانی نوه امام خمینی(ره) را لغو کرده بودند و یک همایش با نام حضرت امام (ره) لغو شد، اما تنها یک فرماندار حاضر شد از سمت خود استعفا بدهد. جا داشت که دولت در این باره قویتر برخورد کند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه "دولت باید در برابر انتقادات تحمل بیشتری داشته باشد"، افزود: نه تنها دولت، بلکه سایر مسئولان و سران سه قوه باید انتقادها را بپذیرند؛ البته نقد نیز نباید سر از تخریب و توهین در بیاورد. هیچ انتظاری برای برخورد نیست، اما باید توسط مسئولان روشنگری شود تا افکار عمومی در جریان تمام قضایا قرار بگیرند.
چرا برخی وزرا، روحانی را سپر بلای خویش قرار میدهند؟
وی در ادامه تصریح کرد: تاکنون هر روشنگری که از طرف دولت صورت گرفته از سوی رئیسجمهور و دفتر وی بوده است؛ گویی که اعضای دولت هیچ احساس وظیفهای نمیکنند که در برابر انتقادات پاسخگو باشند. این گلایه را باید از برخی وزرا کرد که چرا دکتر روحانی را سپر بلای خود قرار میدهید؟ همانند کسانی که رهبری را سپر بلای خود قرار میدهند. این کار جفا نسبت به بالاترین مقام اجرایی کشور است و من این گلایه را نسبت به اغلب وزرا و مسئولان دارم.
منتجبنیا با اشاره به اینکه "هیچ انتظاری نیست که دولت اعتدالگرا در برابر انتقادات بهحق، موضع بگیرد"، خاطرنشان کرد: اگر مسئولان در جایی هم اشتباه کردند، باید به آن اقرار کنند؛ همانطور که در مسأله توزیع سبد کالا، رئیسجمهور شخصاً از مردم عذرخواهی کرد.
تحول فکری و واقعگرایی فیروزآبادی را به او تبریک میگویم
وی همچنین به سخنان اخیر رئیس ستادکل نیروهای مسلح در حمایت از دولت اشاره کرد و گفت: من از آقای فیروزآبادی تشکر میکنم و به منظور این تحول فکری و واقعگرایی به او تبریک میگویم. اگر این حمایت، دستورگونه هم بوده، باز هم جای تشکر دارد و این موضوع را به فال نیک میگیریم. امیدوارم آقای فیروزآبادی، نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه و بویژه بسیج را در این زمینه هماهنگ کنند.
منتجبنیا خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) بسیج مستضعفین را با این امید که مرکزی برای پرورش نیروهای انقلاب باشد پایهگذاری کردند. بسیج مستضعفین به عنوان یک مولود مقدس از درون انقلاب زائیده شد اما متأسفانه بنا به دلایلی این میوه مقدس انقلاب را به مسیری بردند که از شأن آن دور بود.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی افزود: من از آقای فیروزآبادی این درخواست را دارم که نیروهای مسلح و بویژه بسیج را از ورود به مسایل سیاسی بر حذر دارد. اگر این کار را انجام دهد، میتوانند بسیاری از اشتباهات گذشته را جبران کنند.
سخنان روحانی درباره اینترنت و شبکههای اجتماعی، خلاف نظر رهبری نیست
منتجبنیا در ادامه، با بیان اینکه "سخنان اخیر رئیسجمهور در رابطه با اینترنت و شبکههای اجتماعی، نه پوپولیستی است و نه خلاف نظر رهبری"، گفت: به نظرم رهبر معظم انقلاب هرگز با ارتباطات امروز و سیستمهای پیشرفته مخالفت نکردند و نمیتوان با این واقعیتها مخالفت کرد. ما باید هنرمان را افزایش دهیم تا جوانان اقناع شوند. نباید بیهنری خود را با زور و سلب امکانات از جوانان جبران کنیم. به نظرم سخنان اخیر رئیسجمهور از دل مردم برخواسته است.
نمیدانم چرا توقیف روزنامه اعتماد ملی ادامه دارد
وی در پایان، به وضعیت روزنامه اعتماد ملی اشاره کرد و افزود: انتشار این روزنامه به دلیل داشتن تعداد زیادی شکایت از سوی شخصیتهای حقیقی و حقوقی متوقف شده بود که اکثراً یا شکایت خود را پس گرفتند یا روزنامه تبرئه شد و ما در انتظار حکم دادگاه هستیم تا دستور بازگشایی این روزنامه را صادر کند. اکنون که این افراد شکایت خود را پس گرفتهاند، دلیلی بر ادامه توقیف این روزنامه وجود ندارد و من نمیدانم چرا این وضعیت ادامه دارد.
انتهای پیام