رییس کارگروه زیست فناوری کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری با ابراز تاسف از این که با گذشت نزدیک به دو دهه از تولید گیاهان تراریخته در دنیا و گذر از مهندسی ژنتیک به مهندسی ژنوم، هنوز در ایران گرفتار مخالفتهای غیر علمی با تولید تراریختهها هستیم از برنامههای ستاد برای حمایت ویژه از تولید کنندگان محصولات تراریخته خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر ملبوبی که در نشست هماندیشی چالشهای زیست فناوری کشاورزی و تجاریسازی گیاهان تراریخته در اولین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران سخن میگفت، خاطرنشان کرد: 17 سال است که از مهندسی ژنتیک و فناوری گیاهان تراریخته در کشورهای مختلف جهان استفاده میشود و با توجه به تولید انبوه این محصولات اگر کوچکترین مشکلی در آنها وجود داشت، قاعدتا در طول این سالها معلوم شده بود. دنیا، امروز در حال گذر از مهندسی ژنتیک به مهندسی ژنوم و تولید گیاهان تراریخته با صفات چند گانه است و ما همچنان گرفتار بحثهای غیر علمی در مخالفت با تولید گیاهان تراریخته واجد یک صفت هستیم.
وی، حوزه محصولات تراریخته را به معنای واقعی کلمه مستضعف – ضعیف نگه داشته شده - خواند و اظهار داشت: ستاد توسعه زیست فناوری به منظور کمک به رفع عقبماندگیهای این بخش، حمایتها و تسهیلات ویژهای از جمله بازپرداخت طولانیتر وامها و کمکهایی از این قبیل را برای تولید کنندگان محصولات تراریخته در نظر گرفته است.
ملبوبی خاطرنشان کرد: مخالفتها با کشت محصولات تراریخته در کشور در حالی صورت گرفته که بر اساس بررسی انجمن بیوتکنولوژی ایران در سال 89 حدود 50 درصد واردات کشاورزی کشور در ارقام اساسی، تراریخته بوده است. اساسا در گمرک جایی برای ثبت تراریخته یا تراریخته نبودن محصولات وارداتی نیست که بتوان مجاز بودن یا نبودن آنها را کنترل کرد.
وی در پایان با اشاره به مصوبات قانونی که بر آنها بر اختصاص دو دهم درصد از سطح زیر کشت کشور به محصولات تراریخته در کوتاه مدت و افزایش آن به نیم درصد در میان مدت تاکید شده بر حمایت کامل ستاد توسعه زیست فناوری از تولید محصولات تراریخته در کشور تاکید کرد.
انتهای پیام