مدیرمطالعات امور اجتماعی و فرهنگی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران گفت: در 20 سال گذشته هزینه نگهداشت تهران 5 هزار میلیارد تومان بوده، اما در حال حاضر نیمی از هزینههای شهرداری تهران، هزینههای نگهداشت است که نیمی از همین میزان هم صرف ترمیم آسیبهای وندالیسم میشود.
به گزارش سرویس«شهری» ایسنا، مصطفیپور در نخستین نشست تخصصی «وندالیسم در شهر تهران» که امروز در سالن ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری شهر تهران برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه وندالیسم در بخشهای مختلف در شهرداری تهران ملاحظه شده، افزود: در حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک در پایانههای مسافربری شاهد تخریب صندلیها ، پاره شدن پرده ها و شکستن شیشه در ایستگاه های اتوبوس هستیم که مصداق این امر بعد از زمان مسابقات فوتبال می باشد که هواداران آسیب های بسیاری را به وسایل عمومی شهر وارد می کنند، همچنین مشابه این مسائل را می توان در وسایلی مثل مترو و تاکسی مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه 30 درصد هزینههای سازمان زیباسازی صرف وندالیسم می شود، افزود: دیوار نوشته ها، نقاشیها روی دیوار و هک کردن اشکال بر روی اموال عمومی و مبلمان شهری و شعار نوشتههایی که مدام باید پاکسازی شود. در بخشهای دیگر مانند مدیریت پسماند دیده شده که سطلهای زباله را آتش زده، در سازمان پارک ها از چیدن گل و گیاه و آسیب به درختان تا تخریب سرویس بهداشتی و آبخوریها و همچنین در میادین میوه و تره بار و تخریب وسایل آتش نشانی و سرقت کابل های برق را در حوزه وندالیسم شاهد هستیم.
مصطفیپور تاکید کرد: در سالهای آینده وندالیسم رشد چشمگیرتری خواهد داشت و در نتیجه هزینههای بیشتری باید برای نگهداشت شهر پرداخت شود، بنابراین قبل از آن باید با آگاهی و ارتقای سرمایه اجتماعی و مشارکت اجتماعی مردم بخشی از این وندالیسم را کنترل کرد، اگر مردم احساس تعلق در محله خود داشته باشند جرات تخریب نخواهند داشت.
مدیرمطالعات امور اجتماعی و فرهنگی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران تصریح کرد: شهرداری در این زمینه باید اعتماد و آگاهی را بیشتر و محله گرایی را تقویت کند.
مصطفیپور با اشاره به هزینه شهرداری برای پاکسازی وندالیسم، گفت: هزینه های شهرداری به دو مورد هزینه های توسعهای و هزینههای نگهداشت تقسیم میشود و متاسفانه تفکیک جزئیتر نشده است، هزینه واحدی که شهرداری صرف پاکسازی وندالیسم می کند مشخص نیست.
معاون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این نشست تخصصی به موضوع آنومی اجتماعی و وندالیسم شهری پرداخت و گفت: یکی از موضوعات امروز رو به رشد شهر تهران بحث وندالیسم می باشد که همان تخریب کردن اموال عمومی کشور تعریف میشود.
مسعود کوثری اظهار کرد: در جامعه ایران اکنون زنگ خطر آنومی اجتماعی به صدا درآمده است. آنومی یک متغیر اجتماعی مانند وندالیسم است که مشکل بزرگی برای کشور به شمار میرود و باید آن را هر چه زودتر حل کرد.
وی تصریح کرد: بهتر است امروز برای حل مشکل وندالسیم تمهیداتی اندیشیده شود تا در آینده این پدیده شیوع پیدا نکند.
حسن ایمانی جاجرمی - استاد و عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز یکی دیگر از سخنرانان این نشست تخصصی بود که موضوع مدیریت شهری و وندالیسم را مورد بحث و بررسی قرار داد و اظهار کرد: باید تلاش کرد تا منافع عمومی را قربانی پول نکرد زیرا که وندالیسم هزینههای بسیاری را به همراه دارد.
وی ادامه داد: پدیده وندالیسم درکشور هزینههای برای دولت دارد زیرا هر ساله درصدی از بودجه صرف زیباسازی، نمای شهری و اموال عمومی میشود.
در ادامه محسنی تبریزی - استاد و عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بحث وندالیسیم در تهران: مروری بر یافتههای یک تحقیق را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد و گفت: برای از بین بردن وندالیسم باید راهکارهای کلی انجام شود به این دلیل که بیشترین آمار تخریب شهر تهران درحال حاضر در روزهای جمعه اتفاق میافتد.
وی تسریع کرد: باید اقدامات کلی برای از بین بردن تخریب عمومی در کشور انجام شود تا دیگر شاهد وندالیسم در جامعه نباشیم.
سعید معیدفر - استاد و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در پایان به موضوع وندالیسم به عنوان یک مسئله اجتماعی شهری اشاره و افزود: وندالیسم به عنوان یک مسئله اجتماعی شهری امروزه یکی از مشکلات دولت به شمار می رود و برای حل این معضل مردم باید مشکلات دولت را از مشکلات و مسائل خود بدانند و برای رفع آن اقدام نمایند.
گفتنی است دکتر محمدرضا جواد یگانه نیز در این نشست تخصصی موضوع دوراهی کالای همگانی، دوراهی منابع مشترک و تخریب عمومی را مورد بحث قرار داد.
انتهای پیام