مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل گفت: بازارهای سنتی به صورت کانونهای خطر پذیر تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا، آتش پاد فضلیت ابراهیمی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل در جلسه مشترک مدیریت سازمان آتش نشانی و اعضای هیات امنای بازار و نماینده میراث فرهنگی اردبیل از تشکیل گروه آتش نشان داوطلب در بازار اردبیل خبر داد.
وی افزود: بازار اردبیل امروزه نه تنها به عنوان یکی از عناصر اصلی اقتصاد شهر محسوب میشود بلکه به عنوان نمادی از تمدن و فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی نیز مطرح است.
وی اضافه کرد: در زمانهای گذشته برغم این که ساختمانهای بازارهای سنتی در مقابل آتش سوزی چندان مقاوم نبوده ولی به لحاظ استفاده محدود از مواد سوختنی و کالاهای اشتعال پذیر و نبود وسایل الکتریکی و مواد قابل احتراق خطر آتش سوزی در آنها بسیار کمتر از زمان حال بوده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه در اثر وجود عوامل خطرزایی همچون برق، نفت ، گاز، فراوانی مواد آتش زا و آتش گیر بیشتر بازارهای سنتی به صورت کانونهای خطر پذیر تبدیل شدهاند که با یک لحظه بی احتیاطی احتمال وقوع آتش سوزی در آنها حتمی خواهد بود، گفت: علاوه بر این وجود مصالح مختلف و نازک کاریها و تزئینات لوکس و لباسهای موجود در مجاورت سیم کشیها و روشناییهای با حرارت بالا موجب شده که مقاومت آنها در برابر ایجاد یا سرایت حریق بسیار کم شود.
ابراهیمی موضوع جلسه را مرتبط با ایمن سازی بازارهای اردبیل دانست و افزود: هدف از برگزاری این جلسه مشترک کسب آمادگی برای انجام اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع حوادث و خطرات در بازارهای اردبیل است.
وی افزود: مواردی همچون سهل انگاری افراد، سیم کشی و اتصالات غیراستاندارد الکتریکی، عدم رعایت اصول ایمنی و عدم آموزش کافی اهالی بازار میتواند از جمله عوامل مهم خطر ساز در ایمنی بازار باشد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اردبیل همچنین جمع آوری تمام موانع و سد معبرهای داخل بازار، جمع آوری آذین بندیها، موانع و نردههای واقع در ورودیها و خروجیهای بازار، آزادسازی مسیرهای کم عرض منتهی به بازار اعم از کوچه و خیابان و نصب تابلوهای پارکینگ ممنوع و استفاده از پوشش های مقاوم وغیر قابل اشتعال در برابر حریق(مانند رنگهای مقاوم) برای نازک کاریهای تزئینات و دکوراسیون مغازهها را از جمله راهکارهای پیشگیری از وقوع حوادث بیان کرد.
وی گفت: بازاریان باید با نصب سیستم اعلام حریق در تمام قسمتهای بازار تا حد امکان از انبار کردن ضایعات و وسایل اضافی خودداری کرده و کنتورهای برق مغازهها را به کلید فیوز مینیاتوری مجهز کنند.
انتهای پیام