علی رغبتی می گوید وزارت ورزش و جوانان برای برگزاری مراسم تجلیل از قهرمانان به 18 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. وی همچنین تاکید دارد که تکلیف یازده رشته باقی مانده برای اعزام به بازی های اینچئون تا اوایل تابستان مشخص خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی رغبتی مدیر کل ارزشیابی و نظارت وزارت ورزش و جوانان درباره وضعیت رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی، بودجه فدراسیونها ، پرداخت پاداشهای معوق، جشن تجلیل از قهرمانان و تیم ملی فوتبال اظهار نظر کرد.
این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
* اخیرا کمیته ملی المپیک نام 18 رشته را در فاز اول برای حضور در بازیهای آسیایی اعلام کرده است. تکلیف یازده رشته باقی مانده چه زمانی مشخص میشود ؟
- کمیته ملی المپیک یکسری شرایط و رکورد ورودی برای ورزشکاران در نظر گرفته است. سایر رشتهها هم مسابقاتی پیشرو دارند که بعد از حضور در این رقابتها در موردشان تصمیم گیری میشود. فعلا فرصت داریم که برای یازده رشته باقی مانده برای حضور در بازیهای آسیایی تصمیم بگیریم. لیست 18 رشته ای که کمیته ملی المپیک با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده قطعی است. البته مطرح نکردن نام یازده رشته دیگر به معنای حذف آنها نخواهد بود. این رشتهها هم شانس دارند، اما باید نمره لازم را برای شرکت در بازیهای آسیایی اینچئون بگیرند.
* شنیده شده که وزارت ورزش و جوانان به دلیل نتایج نه چندان مطلوب تیروکمان در مسابقات اخیر خیلی با حضور این رشته در بازیهای آسیایی موافق نیست. موضعتان در قبال اعزام این رشته چیست؟
- بحث مثبت بودن نظر وزارت ورزش و جوانان مطرح نیست. همه رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی اینچئون زیر ذره بین هستند. اگر چه احتمال حذف رشتهها از بازیهای آسیایی کم است، اما اگر اتفاق نادری رخ دهد ممکن است به بازیها نروند. از نظر ما تیروکمان در بازیهای آسیایی شرکت میکند، اما معتقدیم که نوع تمرین و برنامههای این رشته برای حضور در بازیهای آسیایی باید بیشتر شود. خیلی نمیتوان به نتایجی که در مسابقات میگیرند بسنده کرد و گفت چون نتایج خوبی نداشتند نمیتوانند اعزام شوند.
* آیا وزارت ورزش و جوانان ابزار نظارتی برای انتخاب رشتههای اعزامی به اینچئون دارد؟
- رشتههایی که خوب نباشند به آنها تذکر میدهیم و میخواهیم که حضور در بازیها را جدیتر بگیرند. ما از فدراسیونها خواستهایم که بررسی جدیتری داشته باشند و علت نتایج ضعیف را پیدا کنند و در برنامههایشان تجدید نظر کنند تا انتظارات برآورده شود.
* چه زمانی اسامی همه رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی مشخص خواهد شد؟
- سعی میکنیم هر چه زودتر تکلیف مشخص شود. اعزام برخی از رشتهها هم بستگی به مسابقاتی دارد که باید بروند. در بعضی از رشتهها تصمیم گیری سریع تر صورت میگیرد. حداکثر تا اوایل تابستان وضعیت کاروان را شفاف و مشخص میکنیم. از یازده رشته ای که فعلا وضعیتشان مشخص نیست، به هیچ وجه نمیتوان گفت که کدام رشته حذف و کدام رشته راهی بازیها میشوند. به هیچ رشته ای قول نمیدهیم. همه چیز به تیمها و کارشان بستگی دارد، چرا که نگاه ما حمایتی است و به دنبال حذفی کسی نیستیم.
* آیا کاروان کیفی راهی بازیها خواهد شد؟
- قطعا کاروان کیفی است، اما تنها ملاک کیفیت رنگ مدال نیست. به ویژه در بخش بانوان چنین رویکردی را نداریم. برخی از رشتهها ممکن است شانس مدال نداشته باشند، چون برترینهای آن رشته در آسیا حضور دارند، اما میتوانند برای حضور در بازیهای المپیک سهمیه بگیرند. برخی از رشتهها با این که شانس مدال در بازیهای آسیایی ندارند، اما رشدی که داشتهاند و مسابقات پیش رویشان باعث میشود که عازم بازیهای آسیایی شوند. اگر چه اولویت ما در بازیهای اینچئون مدال آوری است، لیست 18 رشته ای هم که نامشان اعلام شده بر همین اصل استوار است، اما به صرف مدال آوری همه رشتهها را اعزام نمیکنیم. هر رشته ای که خودش را نشان دهد میتواند به بازیها اعزام شود.
* با توجه به مشکلات مالی و بلاتکلیفی ورزش در ماههای گذشته آیا میتوان انتظار داشت که عنوان چهارمی بازیهای آسیایی تکرار شود؟
- روند تجزیه و تحلیل، کاهش رشتهها و وضعیت رقبا در طی چهار سال اخیر نشان میدهد که برای تکرار عنوان چهارمی باید از مرز کسب 22 مدال طلا بگذریم. ممکن است با کمتر از این تعداد هم بتوان چهارم شد، اما باید با حداکثر اطمینان در رقابتها حضور یافت. اگر بخواهیم چهارمی را تکرار کنیم باید برای کسب بیشتر از 22 مدال طلا تلاش کنیم.
* در بازیهای اینچئون، رشته کامپوند که غیر المپیکی است به بازیها اضافه شده است، چقدر این رشته برای مدال آوری شانس دارد؟
- کامپوند ورزشی متعلق به کره جنوبی است. البته ایران در این رشته سوابق خوبی دارد و مدال آور بوده است. این رشته تنها رشته ای است که به بازیها اضافه شده است. در بازیهای گوانگجو رشتههایی همچون اسکیت و شطرنج چینی اضافه شده بودند که در این دوره حذف شدند. البته ما در این رشتهها سرمایهگذاری نکرده بودیم و مدالی نداشتیم. در بازیهای کره حجم مدالها به دلیل کاهش رشتهها کمتر میشود. بنابراین رقابتها فشردهتر خواهد بود.
* پیشبینی مدالهای وزارت ورزش و جوانان چه زمانی اعلام میشود؟
- پیشبینی کار سختی است. ورزش به دلیل جذابیتش غیر قابل پیشبینی است. خیلی زود است که بخواهیم پیشبینی کنیم. باید همه رشتههایی که قطعا راهی بازیها میشوند خوب تدارک ببینند و مشخص شود که چقدر شانس داریم. شاید بتوانیم در مرداد ماه پیشبینی خودمان را اعلام کنیم.
* فدراسیونهای ورزشی وضع مالی خوبی برای آماده سازی برای بازیهای آسیایی اینچئون ندارند. برنامه وزارت ورزش و جوانان برای حمایت از رشتههای اعزامی چه خواهد بود؟
- اولا امسال وزارت ورزش و جوانان نسبت به سالهای گذشته کمک مالی خوبی در ابتدای سال به فدراسیونها کرده است. با این کمک بخشی از دغدغه فدراسیونها برطرف میشود. در طول هفتههای آینده هم این روند تقویت خواهد شد. وزارت ورزش و جوانان اعتباری را از بودجه فدراسیونها فقط برای بازیهای آسیایی جدا کرده است. بنابراین فدراسیونها بخشی از اعتباراتشان را تحت عنوان "اجرای تقویم سال 93" میگیرند و بخش دیگر را برای حضور در بازیهای آسیایی. بر اساس برنامههایی که فدراسیونها ارائه کردهاند با همکاری کمیته ملی المپیک بودجه مربوطه را تقسیم کردهایم که از این مبلغ سهم کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان به تفکیک مشخص است. از این هفته هم جلسات بودجه با فدراسیونها به طور مجزا برگزار میشود تا برآورد هزینه برای هر یک از رشتهها مشخص شود.
* چه زمانی اعتبارات تعیین شده در بین فدراسیونها توزیع میشود؟
- اعتبار فدراسیونها در جلسات مشترک نمایندگان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان بررسی میشود تا سهم هر فدراسیون مشخص شود. اعتبارات بازیهای آسیایی قبل از این رقابتها به فدراسیونها تخصیص می یابد.
* جشن تجلیل از قهرمانان که مدتهاست برگزار نشده قرار است قبل از اینچئون انجام شود. اعتبار مورد نیاز برای برگزاری این مراسم چقدر پیشبینی شده است؟
- ما تلاش داریم قبل از اعزام کاروان جشن تجلیل از قهرمانان را بگیریم. این مراسم حدود سه سال است که برگزار نشده و مبلغ آن هنگفت است. امیدوارم که دولت مساعدت کند و مراسم برگزار شود. تلاش همکاران ما این است که ورزشکاران قبل از اعزام به بازیهای آسیایی اینچئون شارژ مالی شوند و پاداش دو و نیم سال اخیر را بگیرند. برآوردهای ما نشان میدهد که تا پایان سال 92 حدود 18 میلیارد تومان لازم داریم تا پاداشها را بپردازیم. تلاش میکنیم قبل از پایان سال 93 هم پاداش های این سال پرداخت شود و دیگر انباشت پاداش نداشته باشیم. سالهای قبل به دلیل تحریمها ناچار شدیم اولویتهای دیگری داشته باشیم. منابع محدود بوده، در غیر این صورت پاداش ها را می پرداختیم. از این به بعد پاداشها روی روال پرداخت میشود و معوقی نخواهیم داشت.
* برای بازیهای آسیایی چه پاداشی در نظر گرفته شده است؟
- وزارت ورزش و جوانان قطعا به مدال آوران پاداش میدهد، اما در مورد کم و کیف آن هنوز تصمیمی نگرفته است. اولویت اول پرداخت پاداش معوق است. قبل از اعزام به کره پاداش بازیهای آسیایی هم مشخص میشود.
* جام جهانی کمتر از بیست روز دیگر آغاز میشود. آیا وزارت ورزش و جوانان حمایت ویژهای از این تیم خواهد داشت؟
- ما حمایتها را انجام دادهایم. اکنون تیم ملی در مرحله نهایی است و برای آماده سازی به اردوی اتریش سفر کرده است. وقتی هم که تیم ملی به ایران برگردد زمان کمی در تهران است و باید بلافاصله به برزیل برود. وزارت کارهای لازم را انجام داده است و امیدوارم تیم ملی ایران هم نتایج خوبی بگیرد. قرار نیست که پول مورد نیاز همه رشتهها را وزارتخانه تامین کند. ما رشتهها و ورزش استانهای دیگر را هم داریم. به فدراسیونها بر حسب نیاز آنها و بضاعت خودمان کمک میکنیم. این که تیم ملی چقدر اعتبار میخواهد یک بحث است و این که این پول چگونه تامین شود یک بحث دیگر. فیفا هم بخشی از هزینهای تیم ملی را میدهد. اگر اعتبار فیفا در اختیار فدراسیون قرار بگیرد شاید نیازی به کمک ما نباشد. مراسم بدرقه برای تیم ملی هم وقتی به تهران برگردد برگزار خواهد شد. فدراسیون هماهنگیهای لازم را انجام داده و فکر میکنم در این مدت برنامههای دیگری هم برای ملیپوشان در نظر گرفته شود.
انتهای پیام