قاچاق حیات زمینی به مریخ توسط کاوشگر کنجکاوی

کاوشگر کنجکاوی ناسا احتمالا به طور تصادفی حیات را به سیاره سرخ برده است.

کاوشگر کنجکاوی ناسا احتمالا به طور تصادفی حیات را به سیاره سرخ برده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دریافتند 377 میکروب از شیوه‌های پاکسازی مورداستفاده ناسا پیش از پرتاب کنجکاوی جان سالم به در برده‌اند. دانشمندان دانشگاه آیداهو شرایطی را بازسازی کردند که کنجکاوی در طول سفرش به مریخ از سر گذرانده و کشف کردند 11 درصد از این 377 گونه میکروب از بیش از یکی از این شرایط جان سالم به در برده‌اند.

گرچه فضاپیماها مراحل پاکسازی چندگانه‌ای را برای اطمینان از این موضوع که آن‌ها دارای هیچ آلاینده زیستی نیستند، از سر می‌گذرانند، گزارش‌های پیشین نشان می‌دهد توسعه‌دهندگان پروژه کنجکاوی از این پروتکل‌های حفاظتی سیاره‌ای پیروی نکرده‌اند.

پاکسازی سطح کنجکاوی شامل سپر حرارتی و سیستم پرواز، پیش از پرتاب، 65 نوع باکتری را شناسایی کرد و اکثر آن‌ها به گونه باکیلوس تعلق داشتند.

کاوشگر ناسا هم‌اکنون در حال بررسی این موضوع است که کوه شارپ چگونه در مرکز دهانه گیل مریخ قرار گرفته است. این مکان شامل تخته‌سنگ آهکی به نام Windjana است که می‌تواند پاسخ‌های لازم برای پرسش‌های موجود پیرامون حیات در مریخ را ارائه دهد. این کاوشگر با خود نمونه‌ای پودرشده از ماده این صخره را حمل می‌کند و می‌تواند در طول استراحت‌هایش آن‌ را آزمایش کند.

تیم علمی کنجکاوی امیدوار است بتنی را که دانه‌های به اندازه شن را در این صخره نگه می‌دارد، تحلیل کرده و اطلاعات بیشتری درباره زیست‌پذیری این ناحیه ارائه دهد.

پروژه آزمایشگاه علمی مریخ متعلق به ناسا در حال استفاده از کاوشگر کنجکاوی برای ارزیابی محیط‌های زیست‌پذیر باستانی و تغییرات عمده در شرایط محیطی مریخ استفاده می‌کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93023119909
  • خبرنگار : 71456