برخی اعضای شورای شهر تهران پس از صحبتهای رئیس سازمان میراث فرهنگی تذکراتی در خصوص اظهارات وی ارائه کردند.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، احمد حکیمی پور عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مسئول کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران است گفت:خوشبختانه در دوره جدید همکاریهای خوبی شکل گرفته و جلسات خوبی در این زمینه داشتهایم اما بهبود امور نیازمند همت بیشتری است.
وی با بیان اینکه تعیین تکلیف در مورد بناهای ثبت شده انجام نمیشود، اظهار کرد: پس از عدم تعیین تکلیف بناهای ثبت شده با حکم قضایی این بناها از ثبت خارج شده که میتوان به طور مثال به سرای دلگشا اشاره کرد که باید در این خصوص تعیین تکلیف شود.
به گفته این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در مورد کمیته مشترک در شورای دوم تدابیری اندیشیده شد و طبق مصوبه شورای شهر تهران باید سازمان اوقاف، سازمان میراث فرهنگی، وزارت مسکن و شهرداری به منظور تشکیل این کمیته وجود داشته باشند تا کارهای عملیاتی کمیته مشترک انجام شود.
حکیمیپور با اشاره به اینکه بازار تهران که به عنوان بنای تاریخی ثبت شده است اتفاقاتی در خصوصش میافتد که به آن ضربه زده و هویت و شناسنامه تهران را تحت الشعاع قرار میدهد، اظهار کرد: بنا بر گفته آقای سلطانی فر 16 بنای کشور ثبت جهانی شدند که یکی از آنها در تهران قرار دارد و آنهم کاخ گلستان است و ممکن است در اثر بی تدبیریها از ثبت خارج شود چرا که حریمش رعایت نشده است.
وی با تاکید بر اینکه نباید به شهرداری به عنوان یک منبع مالی نگاه شود گفت: تمایل داریم به صورت کامل به موضوع ورود کنیم پس از آن مرتضی طلایی که در ابتدای جلسه امروز به علت نبود احمد مسجدجامعی در جایگاه ریاست شورای شهر تهران قرار گرفته بود، خاطرنشان کرد: باید اصلاحاتی در ترکیب کمیته قبلی با توجه به افزایش تعداد کمیسیونهای شورای شهر تهران انجام شود.
به گزارش ایسنا، پس از آن پرویز سروری - رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه امروز بافتهای تاریخی بلای خانمان سوز مردم شدهاند گفت: مردم در بدبختی و بیچارگی به سر میبرند و جان آنها در خطر است.
وی ادامه داد: منطقه 12 را برای یک حمام که به زیر زمین میخورد تحت الشعاع قرار دادند و باید بدانیم برخی از مسئولان سازمان میراث فرهنگی بخشی نگر هستند و نگاه متصلب به مسائل دارند.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با انتقاد از عدم ساماندهی بافتهای تاریخی گفت: باید در مدت محدودی شاهد اقدام اساسی برای حل مشکلات باشیم و باید بافت تاریخی به عنوان یک فرصت تلقی شده و منفعت آور باشد.
در ادامه معصومه آباد عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به بحث صنایع دستی و حضور فعال 70 درصدی جامعه زنان در بحث درآمدزایی و اشتغال زایی در این خصوص اشاره کرد و افزود: حوزه صنایع دستی باید با رویکردهای نوین مدنظر قرار گیرد اما متاسفانه تسهیلات در این خصوص به جامعه زنان همچنان در گیر و دار اداری قرار دارد.
همچنین رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه سهم ما از صنعت توریسم متناسب با مساحت و جمعیت کشورمان نیست گفت: شاید این موضوع به دلیل مسائل اعتقادی باشد که باید به آنها پایبند باشیم اما باید در این خصوص از ظرفیتهای موجود با توجه به برنامههای دیگر استفاده کنیم.
وی افزود: مراودات با سایر کشورها به منظور جذب توریسم و مقدمات فعالیت کارگروه مشترک در این رابطه باید مدنظر قرار گیرد.
پس از آن محمد حقانی دیگر عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه از نظر جاذبههای توریستی تهران در رتبه چهارم کشور قرار دارد، اظهار کرد: این موضوع ایجاب میکند که به تنگناها و مشکلات تهران توجه شود و اعتبارات و بودجه بیشتری برای آن لحاظ گردد.
وی افزود: حدود 17 الی 18 درصد جمعیت کشور در تهران قرار دارد اما اعتبارات تخصیص داده شده قابل مقایسه با آنچه در سطح ملی در نظر گرفته میشود، نیست.
به گزارش ایسنا، مجتبی شاکری - عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید بناهای تاریخی شهر به عنوان میراث هویتی تهران حفظ شود گفت: تنها یکی از 114 برج و باروی مربوط به دوره صفویه در بازار عباسآباد باقیمانده است و از 14 دروازهای که به نام 14 معصوم بوده است تنها یک یا دو تا از آنها قابل روئیت میباشد.
وی با اشاره به اینکه حتی بودجه کل شهرداری توان این را ندارد که نقاط تاریخی را تحت تملک قرار دهد خاطر نشان کرد: باید نگرش جدی در این زمینه در دولت ایجاد شود و اگر میراث میخواهد در این زمینه معرفتزا عمل کند باید با نظام تربیتی و آموزشی ما پیوند بخورد.
شاکری با انتقاد از اینکه برخی افراد سودجو با شناسایی نقاط تاریخی آنها را به تملک خود درمیآورند، گفت: این افراد پس از آن این اماکن را با قیمتی چند برابر در نظر گرفته و با سازمان میراث فرهنگی وارد معامله میشوند.
در ادامه محسن سرخو عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به اینکه باید اطلس گردشگری برای تهران با همکاری شهرداری و سازمان میراث فرهنگی تهیه شود، ادامه داد: باید رونق ارائه صنایع دستی به گردشگران توسعه و رونق کارگاههای خانگی و سیستم خوداشتغالی در مناطق و نیز توجه به بناهای تاریخی از جمله کاخ موزهها در دستور کار قرار گیرد.
این عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با این پیشنهاد که دیوارهای کاخ گلستان با همکاری شهرداری و سازمان میراث فرهنگی میتواند برداشته شود گفت: اگر این اتفاق بیفتد مردم میتوانند در تردد خود از این مکان استفاده کنیم و شهرداری نیز در نگهداری این مجموعه کمکهای لازم را انجام دهد.
همچنین اسماعیل دوستی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه به منظور نگهداری و بازسازی بافتهای تاریخی بیان کرد: باید ساماندهی ستاد جذب توریست و گردشگر در تهران مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، در ادامه شصت و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران عبدالحسین مختاباد - عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در تذکری به حادثه اتفاق افتاده در دیباجی جنوبی اشاره کرد و گفت: هفته گذشته در این منطقه اتفاقی افتاد که دو کارگر بر اثر آن فوت کردند و یک نفر هم در حال مرگ است.
وی با بیان اینکه تاورهایی که در سطح شهر برای ساختمان سازی استفاده میشود استاندارد نیستند اظهار کرد: از40 سال قبل به دلیل عدم نظارت از این تاورها استفاده میشد و گذشته از این ممکن است این وسیله علیرغم مشکلاتی که برای کارگران به وجود میآورد بر روی عابران افتاده و بهتر است این خطر را جدی بگیریم.
به گزارش ایسنا، همچنین محمد حقانی - عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تذکری نسبت به قلع و قمع درختان در تهران اظهار کرد: در پارکی که 20 سال قبل در یکی از مناطق شمالی شهر ایجاد شده است بر اساس حکم قضایی قلع و قمع درختان انجام میشود.
وی افزود:این در حالی است که حکم صادره برای تخریب ساختمانی بوده که اصلا وجود ندارد اما به جای آن 130 درخت این پارک که جزو اموال عمومی بوده نابود میشوند حتی زمانی که از ناحیه شهرداری برای جلوگیری از این کار اقدام میکنند ماموران شهرداری را بازداشت میکنند.
انتهای پیام