تهیهکننده سریال «مختارنامه» با اعتقاد بر اینکه باید از وسایل و آکساسوار سریالهای تاریخی به خوبی نگهداری شود، هشدار داد: اگر وسایل سریالهای تاریخی پراکنده بمانند و مرمت نشوند، مثل وسایل «مختارنامه» از بین میروند، امیدوارم این تصمیم عملی شود.
در پی اعلام خبر راهاندازی موزه سیما و ساخت شهرک تلویزیونی، محمود فلاح - تهیهکننده مختارنامه - در گفتوگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: این خبر را الان از شما میشنوم. سالهایی که سریال «مختارنامه» را میساختیم همیشه دغدغهمان این بود که جایی ثابت برای نگهداری وسایل تاریخی باشد تا در گرمای تابستان و سرمای زمستان از بین نروند اما هیچ وقت اتفاقی نیفتاد، حال که این اقدام قرار است عملی شود، باعث خوشحالیمان است اما خدا کند که واقعا این اتفاق بیفتد تا وسایل قدیمی سریالهای تاریخی پراکنده نباشند.
وی با بیان اینکه وسایل مربوط به سریال «مختارنامه» را به شهرک غزالی تحویل داده است، اظهار کرد: وسایل مربوط به «مختارنامه» را طی چند ماه گذشته و قبل از سال 93، ظرف 10 روز با چندین کامیون به شبکه و شهرک غزالی تحویل دادم. مدتها پیش که در شهرک غزالی مدیر تولید سازمان صداوسیما بودم، از نزدیک میدیدم که چطور از وسایل تاریخی نگهداری میشود. در حال حاضر هم دیگر از وسایل «مختارنامه» خبر ندارم اما آن روزی که وسایل را تحویل میدادم افراد شهرک غزالی میگفتند برای چه بیخودی این وسایل را تحویل میدهید؟ ما که نه جایی برای نگهداری این وسایل داریم و نه میتوانیم از آنها نگهداری کنیم؟! بر این اساس امیدوارم یک موزه و شهرکی ماندنی برای ساخت کارهای تاریخی و نگهداری وسایل باارزش بنا شود.
فلاح در ادامهی گفتوگوی خود یادی از مرحوم علی حاتمی کرد و گفت: خدا بیامرزد علی حاتمی را که سریال «هزار دستان» را ساخت. یادم هست که آن زمان وسایل قدیمی تاریخی زیادی مربوط به «هزاردستان» در شهرک غزالی بود که خدا میداند تا حالا چقدر از آن وسایل نگهداری شده است. من فقط از یک چیز دلم میسوزد و همیشه هم در صحبتهایم تاکید کردم و آن این است که بالاخره ما میخواهیم کارهای تاریخی مذهبی انجام بدهیم یا خیر؟ اگر قرار است ساخت اینگونه کارها را ادامه بدهیم باید فکری برایشان بکنیم. در حال حاضر هم که سازمان صداوسیما قصد دارد موزه و شهرکی تلویزیونی بسازد، مسلما چندین سال طول میکشد و سوال این است که طی این چند سال میخواهند چکار کنند و چه بر سر وسایل تاریخی میآید؟
فلاح در عین حال تاکید کرد: اگر از وسایل و آکساسوار تاریخی خوب نگهداری و مرمت نشود، مثل وسایل «مختارنامه» از بین میروند؛ چراکه این وسایل چندین سال است که در زمستان و تابستان در حال از بین رفتن هستند در حالی که حسن این وسایل به این است که خوب نگهداری شوند، اگر خوب نگهداری نشوند هیچ فایدهای ندارند و به درد هم نمیخورند. گذشته از اینها وسایل تاریخی با پول بیتالمال خریداری و ساخته شده است پس بهتر است از آنها خوب نگهداری شود. امیدوارم این تصمیمات در حوزه ساخت موزه و شهرک تلویزیونی به عمل پیوندد.
تهیهکننده سریال تاریخی «مختارنامه» در پایان صحبتهایش با تاکید مجدد بر اینکه در حال حاضر هیچ شهرک تاریخی اسلامی در ایران نداریم، خاطرنشان کرد: مکانی که از وسایل تاریخی نگهداری شود صد درصد لازم است و به نظرم سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد هر دو باید با یکدیگر هماهنگ باشند چرا که ما در حال حاضر هیچ شهرک تاریخی اسلامی در کشورمان نداریم و هرکاری که بخواهیم انجام بدهیم باید به دنبال دکور بدویم؛ ضمن اینکه دکورهای پراکنده برای ساخت فیلم و سریالهای تاریخی وجود دارد اما هیچ جای ثابتی نداریم. بارها هم از سوی صدا و سیما از آن زمانی که «مختارنامه» ساخته میشد تاکید شده بود که قصد دارند یک شهرک بزرگ تاریخی اسلامی بسازند.
انتهای پیام