آیتالله آملیلاریجانی از رئیس قوه قضائیه عراق خواست منافقین را به ایران بازگردانند.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیدار رئیس قوه قضائیه کشور عراق با آیتالله صادق آملیلاریجانی دقایقی پیش در حوزه ریاست قوه قضائیه برگزار شد.
آیتالله آملیلاریجانی در این دیدار از رئیس قوه قضائیه کشور عراق خواست منافقینی که در کشور عراق هستند طبق موافقتنامههای موجود میان ایران و عراق به کشور ایران باز گردانده شوند تا مورد محاکمه عادلانه قرار گیرند.
آملی لاریجانی همچنین در این دیدار به زندانی بودن برخی از زائرین ایرانی در زندانهای عراق اشاره کرد و خواستار برخورد مناسب با این افراد شد.
به گزارش ایسنا، مدحت محمود رئیس قوه قضائیه کشور عراق در این دیدار گفت: دعوتنامه رئیس قوه قضائیه ایران برای حضور ما در این کشور تاثیر خاصی در روحیه ما گذاشت.
وی با بیان اینکه «او به همراه یک هیات عالیرتبه قضایی به ایران سفر کرده است» از زحمات سفرای دو کشور برای انجام این دیدار تشکر کرد.
آملی لاریجانی نیز با تشکر از حضور رئیس قوه قضائیه عراق در کشور ایران، گفت: شما اینجا را منزل خود بدانید همانطور که من عراق را وطن خود میدانم. روابط بین دو کشور ایران و عراق فراتر از وجود یک مرز مشترک است زیرا سابقهای عمیق و پیوندهای دینی و فرهنگی زیادی بین دو کشور وجود دارد.
رئیس قوه قضائیه گفت: من متولد شهر نجف اشرف هستم. البته ما به ایرانی بودن خود افتخار میکنیم ولی این مساله بهترین شاهد بر آن است که بین دو ملت پیوندهای عمیقی وجود دارد.
مدحت محمود رئیس قوه قضائیه عراق نیز گفت: این مساله که گفتید نیاز به دلیل ندارد. بهترین دلیل این است که حتی جنگ هشت ساله نتوانست رابطه بین دو ملت ایران و عراق را به هم بزند. دولت مشخصی با دولت ایران اختلاف پیدا کرد ولی پیوند بین مردم دو کشور همچنان باقی ماند و یک نفس ایمانی و معنوی جنگ هشت ساله را به طور کلی محو کرد.
وی اظهار کرد: ما معتقدیم این رابطه و دید و بازدیدهای متقابل، همکاریهای فیمابین دو کشور را تحکیم میبخشد.
رئیس قوه قضائیه عراق با اشاره به وجود استقلال قضایی در کشور عراق، گفت: عراق تجربه بینظیری را در زمینه استقلال قضایی پشت سر گذاشته است. کشور عراق از سپتامبر 2003 این تجربه را آغاز کرد و استقلال کامل خود را به دست آورد که انتصاب قضات و تامین کادر قضایی توسط قوه قضائیه نمونههایی از این امر است.
مدحت محمود گفت: بسیار خوشحالیم که قوه قضائیه در ایران نیز مستقل است و ما این امر را قبلا از جناب آقای شاهرودی نیز شنیده بودیم.
در ادامه آیتالله آملیلاریجانی ضمن تبریک برگزاری انتخابات اخیر در کشور عراق، گفت: با وجود حمایت کشورهای غربی از تروریستها بحمدلله اراده ملت و نظام کشور عراق بر مشکلات فائق میآید و من این امر را به همه مسئولین عراق تبریک میگویم.
وی افزود: با عنایت حق تعالی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از آغاز انقلاب مسیر روشنی را طی کرده و ساختارهای نوینی را ایجاد کرده است و در حال حاضر دستگاهی مستقل است که از دانش روز بهره میگیرد.
رئیس قوه قضائیه گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به استقلال قوه قضائیه تصریح شده است و قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران یک تجربه بسیار بینظیر است زیرا دستگاه قضایی در ایران نسبت به دستگاههای دولتی نظارت دارد.
آملی لاریجانی ادامه داد: در ایران سازمان بازرسی کل کشور نسبت به دستگاههای اجرایی کشور نظارت کامل دارد و اگر تخلفی را دید آن را به دادگاه ارجاع میدهد. در دیوان عدالت اداری نیز آییننامهها و مصوبات دولتی که خلاف قانون باشد ابطال میشود و به تخلفات ماموران دولتی هم که از موقعیت خود سوء استفاده کنند رسیدگی میشود.
وی گفت: اینها تجارب قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است و ما خوشحال میشویم که این تجارب را در اختیار قوه قضائیه کشور دوست و همسایه یعنی عراق قرار دهیم.
رئیس قوه قضائیه عراق با اشاره به اهمیت تجارب قوه قضائیه ایران گفت: من شنیدهام که در ایران، وزیر دادگستری را رئیس قوه قضائیه پیشنهاد میکند که این نه تنها اخلال در کار دولت نیست بلکه یک همکاری است که به تقویت دولت و کشور میانجامد.
آملی لاریجانی نیز با اشاره به موافقتنامههای قضایی میان دو کشور، گفت: یکی از خوشبختیهای ما این است که در دوران اخیر چهار قرارداد همکاری قضایی با کشور عراق داشتیم که یکی از آنها درباره استرداد مجرمین است.
وی افزود: بسیار خوب است که این قراردادها اجرایی شود و قوه قضائیه دو کشور باید در جهت اجرای این موافقتنامهها که مراحل تصویب را گذراندهاند تلاش کنند.
آملی لاریجانی خطاب به رئیس قوه قضائیه عراق گفت: ما برخی زندانی ایرانی در عراق داریم که جرم آنها عبور از مرز است اگرچه طبق قانون نباید عبور غیرقانونی از مرز صورت گیرد ولی عملا افرادی به قصد زیارت از ایران به عراق رفتهاند که متاسفانه احکام شدیدی برای آنها در نظر گرفته میشود. البته ما تخلف را قبول نداریم ولی تقاضا داریم که نیت و انگیزه این افراد که تنها زیارت بوده است در نظر گرفته شود.
وی همچنین به وجود منافقین در کشور عراق اشاره کرد و افزود: ما میدانیم که جمهوری عراق هم مشکلاتی در این زمینه داشته است. منافقین کسانی بودند که رئیس قضایی کشور ما یعنی شهید دکتر بهشتی و دادستان کل ما را ترور کردند. ما هفده هزار شهید ترور داریم. منافقین یک گروه تروریستی بودند و اعترافات آنها نیز موجود است و به همین دلیل در چارچوب موافقتنامه استرداد مجرمین تقاضا داریم منافقینی که در کشور عراق حضور دارند به ایران بازگردانده شوند تا محاکمه عادلانه شوند زیرا اگر محاکمه نشوند خلاف عدالت است.
رئیس قوه قضائیه عراق در رابطه با زندانیان ایرانی در کشور عراق، گفت: در رابطه با احکامی که قبلا در این زمینه صادر شده ما خواستار اصلاح قانون شدیم که این امر در مجلس نمایندگان عراق در نوبت رسیدگی است.
وی گفت: ما خواستار در نظر گرفتن مجازاتهای خفیفتری نسبت به این افراد هستیم و در این زمینه با آقای طالبانی هم صحبتهایی داشتیم که ایشان هم خواستار این هستند که این افراد مورد عفو قرار بگیرند تا زمینه بازگشتشان به کشور ایران فراهم شود.
رئیس قوه قضائیه عراق همچنین در رابطه با موضوع منافقین، گفت: نکتهای که به آن اشاره کردید جنبههای سیاسی دارد. دولت عراق با همکاری سازمان ملل اقدامات لازم را در این زمینه انجام میدهد تا مساله برطرف شود.
به گزارش ایسنا، در پایان این دیدار رئیس قوه قضائیه عراق هدایایی را به آیتالله آملی لاریجانی تقدیم کرد.
انتهای پیام
انتهای پیام