نوعی ربات جدید که امکان آزمایش نسل آتی لباسهای حفاظتی زیستی و شیمیایی برای سربازان انگلستان را میدهد، رونمایی شده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «مرد پورتون» میتواند راه برود، رژه برود، بدود، بنشیند، زانو بزند و حتی ادای حرکات یک سرباز را هنگام دیدن یک سلاح در آورد؛ این سیستم به دانشمندان امکان آزمایش لباسهای طراحیشده برای حفاظت از کارکنان انگلیسی در مقابل حرکات شیمیایی و زیستی را میدهد.
مانکن جدید برای «لابراتوار فناوری و علوم دفاعی» (Dstl) واقع در پورتون داون ویلتشایر ساخته شده است؛ جایی که سیستمهای لباسهایی که توسط سربازان پوشیده میشود، در مقابل عوامل شیمیایی و به دست «شرکت فناوری i-bodi» آزمایش میشود.
در گذشته، این شرکت از این مانکنها استفاده میکرد اما نسخه جدید دارای پیشرفتهایی مانند حرکتدادن سر، طیف بهتر حرکات و حسگرهایی روی سراسر بدن است که به دانشمندان امکان عملیکردن تحلیل زمان واقعی را هنگام آزمایششدن آن میدهد.
مدلهای پیشین در دهه 1990 به کار گرفته شدند و به طراحی نهایی لباسهای شیمیایی، زیستی و رادیولوژیکی حال حاضر برای نیروهای مسلح کمک کردهاند.
کارشناسان بر این باورند این ابداع که با استفاده از فناوری «فرمول یک» ساخته شده، شیوه طراحی نسل جدید لباسهای حفاظتی برای مقابله با تهدیدات آتی را دستخوش تغییر خواهد کرد.
گفته میشود، مرد پورتون جدید بسیار سبکتر از نمونه پیشین است و وزن آن 14 کیلوگرم گزارش شده است، همچنین حرکتدادن آن به درون و بیرون از اتاقک آزمایش نیز آسانتر است. نسخه جدید روی یک صفحه چرخان مینشیند، به طوری که نه تنها در محیطهای بادی خلقشده توسط فنها قابلآزمایش است، بلکه دانشمندان میتوانند آنچه را که هنگام وزیدن باد از جهات مختلف رخ میدهد، مشاهده کنند.
آخرین نسخه مرد پورتون دارای نرمافزاری است که به محققان امکان برنامهریزی طیف وسیعی از حرکات متناسب با سناریوهای خاص را میدهد و همچنین امکان آزمایش آن را با تجهیزاتی که با موقعیتهای واقعی در میدان جنگ سر و کار دارد، فراهم میکند.
افزون بر این، پیشرفتهای مهم در زمینه انیماترونیک، طراحی مواد و فناوری حسگری، همگی در مانکن مرد پورتون جدید به کار گرفته شدهاند. با استفاده از مفاهیم به کاررفته در خودروهای مسابقه، شرکت انگلیسی موفق به تولید اجزای بدن کامپوزیت کربن فوقالعاده ماندگار و بسیار سبک برای این مانکن شد.
انتهای پیام