روسیه در اعتراض به تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در مناقشه با اوکراین، درخواست آمریکا برای استفاده از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) پس از سال 2020 را قبول نخواهد کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) بطور مشترک توسط روسیه و آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد، اما از سال 2011 و همزمان با بازنشسته شدن برنامه شاتل فضایی ناسا، تنها راه رسیدن فضانوردان آمریکایی به ایستگاه، استفاده از کپسول فضایی سایوز روسیه است.
آمریکا برای فرستادن هر فضانورد به ایستگاه فضایی، 60 میلیون دلار به روسیه پرداخت میکند و قصد دارد که این برنامه را تا سال 2024 ادامه دهد.
اما با افزایش تنشهای سیاسی بین روسیه و آمریکا در خصوص جزیره کریمه اوکراین، روسیه از توقف دسترسی آمریکا به ایستگاه فضایی از سال 2020 به بعد خبر داد.
«دیمیتری روگوزین» معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد: بخش روسی ایستگاه فضایی بینالمللی بصورت مستقل قابل استفاده است، اما آمریکا – بدون کمک روسیه – قادر به استفاده از بخش اختصاصی خود نیست.
این اقدام روسیه پس از تصمیم ناسا مبنی بر قطع تمامی روابط با محققان فضایی روسیه صورت گرفت؛ با این حال برخی منتقدان این حرکت را اقدامی از سوی ناسا برای دریافت بودجه بیشتر از دولت فدرال عنوان میکنند.
معاون نخستوزیر روسیه پیش از این عنوان کرده بود که آمریکا میتواند از این به بعد از ترامپولین (تشک جَستانه) برای فرستادن فضانوردان خود به ایستگاه فضایی بینالمللی استفاده کند.
روسیه همچنین خرید موتورهای موشک روسیه توسط آمریکا را ممنوع کرد؛ این موتورهای موشک برای پرتاب ماهوارههای نظامی مورد استفاده قرار میگیرند.
انتهای پیام