با عقد قرارداد سه جانبه در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، دانش فنی فرآیند تولید آمونیاک با اعطای لیسانس ایرانی تجاری میشود. بر این اساس دانش فنی فرآیند تولید آمونیاک در پتروشیمی لاوان با ظرفیت تولید 2050 تن در روز تجاری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ظهر امروز - دوشنبه - شرکت پژوهش و فنآوری پتروشیمی، شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی و شرکت پتروشیمی لاوان قراردادی امضا کردند که بر اساس آن برای نخستین بار در ایران دانش فنی فرآیند تولید آمونیاک به شکل بومی مورد استفاده قرار میگیرد و واحد تولید آمونیاک پتروشیمی لاوان قرار است با لیسانس ایرانی فعالیت کند.
عباس شعری مقدم، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه مدیر عامل پتروشیمی لاوان تصمیم شجاعانهای گرفته است، گفت: بدنه کارشناسی در مقابل استفاده از این دانش بومی برای نخستین بار بسیار مقاوم است چراکه عادت دارد از تکنولوژیهای آزموده شده استفاده کند؛ بنابراین مدیر عامل شرکت باید ریسک کند.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری نسبت به استفاده از توان داخلی است، افزود: قرارداد امروز گامی در این راستاست و مدتهاست که طرحهای ما معطل خرید تکنولوژی از خارج مانده و چندین سال است که طرحهای آمونیاک با توجه به تحریمها در انتظار خرید تکنولوژی بودند.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: با اقدامی که صورت گرفت این سد شکسته شد و تکنولوژی که طرح لاوان مدتها در انتظارش بود به شکل ایرانی به دستش رسید؛ بنابراین روی بومیسازی لیسانس نمی توان ارزشگذاری کرد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در مورد ارزش مالی بومیسازی لیسانس و تکنولوژی گفت: پول، مبنای مقایسه است اما برخی چیزها ارزش بسیار بالاتری نسبت به پول دارند. همواره اصرار داشتهام که باید مانند ژاپنیها، تکنولوژی را بگیریم و آن را خودمان توسعه دهیم. شرکت پژوهشی فنآوری پتروشیمی به خاطر امکانی که دارد توانسته مهر تایید بر تکنولوژی تولید آمونیاک بزند.
شعری مقدم با اشاره به پروژه شیراز و لزوم فعالان صنعت پتروشیمی گفت: در پتروشیمی شیراز پیریزی کرده بودند که پس از اتمام کار انگلیسیها گفتند " فوندانسیون مشکل دارد" مرحوم کبیر پس از انجام آزمایشات گفت " من مسئولیت را میپذیرم و با مسئولیت من کار را ادامه دهید"؛ اکنون 20 سال است که آن واحد کار میکند.
به گزارش ایسنا، با عقد قرارداد فیمابین شرکت پژوهش و فنآوری پتروشیمی، هدکو و پتروشیمی لاوان، دانش فنی فرآیند تولید آمونیاک از انحصار شرکتهای خارجی در آمد و علاوه بر صرفهجویی ارزی در مبلغ لیسانس، صرفهجویی قابل ملاحظهای نیز در ساخت تجهیزات اصلی واحد صورت میگیرد.
آمونیاک از فرآوردههای مهم پتروشیمیایی است که تولید صنعتی آن در جهان قدمتی بیش از یک قرن دارد.
آمونیاک یکی از پرکاربردترین مواد شیمیایی در صنایع مختلف است. این ماده در تولید کودهای شیمیایی، صنایع رنگ سازی، پلاستیکسازی، مصارف سرمایشی و سلولهای تولید برق کاربرد دارد.
تاکنون هشت واحد آمونیاک با مجموع ظرفیت 12 هزار تن در روز در ایران در حال فعالیت بوده و حدود هشت واحد دیگر با ظرفیت 16 هزار و 500 تن در روز در حال ساخت است.
انتهای پیام