رشد تکنولوژی نانو در ارتباط با اختلالات مغزی چشمگیر است. به طور مثال با نانو دارو میتوان بیماری آلزایمر را در مراحل اولیه تشخیص داد و آن را درمان و یا از آن جلوگیری کرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، همچنین میتوان از این فناوری در پیشگیری و درمان اختلالات عصبی در انسان مانند پارکینسون، هانتینگتون، تومورهای مغزی، انسداد سلولهای اندوتلیال موسوم به سد خونی استفاده کرد. سلولهای اندوتلیال در مغز مانند ایستگاه بازرسی عمل میکنند و اجازه ورود به مولکولهای خاصی در گردش خون درون مغز را میدهند.
روشهای کمی برای فرستادن مولکولهای دارویی و استفاده از آنها در درمان وجود دارد. بنابراین محققان به دنبال روشهای درمانی با استفاده از فناوری نانو برای درمان این بیماریها و اختلالات علاج ناپذیر هستند.
نمونه این تحقیقات مربوط به دانشمندان ایتالیایی و آلمانی است که به این منظور انتقال ذرات نانو را برای رساندن دارو به درون، خارج از سلول و سیستم مرکزی اعصاب مورد بررسی قرار دادند.
دانشمندان اظهار کردند: انتقال سلول به سلول پلیمر سازگاری با نانو ذرات اصلاح شده با گلیکوپپتیدها را به داخل موشها مورد آزمایش قرار دادیم و نتایج را مورد بررسی قرار دادیم.
دکتر جیووانی طوسی اظهار کرد: در واقع امکان فناوری نانو و مهندسی این سیستم اجازه انتقال دارو خاص و هدفگیری میدهد.
دکتر جیووانی طوسی محقق مرکز سنتی و نوآوری تکنولوژی دارویی ، پروفسور وندلی و پروفسور فورنی نتایج تحقیقات خود را در نشریه Controlled Release منتشر کردند.
انتهای پیام