تجلیل از بزرگان شعر و ادب فارسی در مالزی برگزار شد

همزمان با ایام بزرگداشت شاعران بزرگ ایران‌زمین سعدی، خیام و فردوسی مراسم تجلیل از بزرگان فرهنگ و ادب فارسی در کوالالامپور برگزار شد.

همزمان با ایام بزرگداشت شاعران بزرگ ایران‌زمین سعدی، خیام و فردوسی مراسم تجلیل از بزرگان فرهنگ و ادب فارسی در کوالالامپور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از مالزی، این برنامه با همت رایزنی فرهنگی ایران در مالزی و با دعوت از هنرمندان، شاعران و فرهیختگان ایرانی مقیم مالزی برگزار شد. هدف از برگزاری این برنامه معرفی بزرگان فرهنگ و ادب ایران‌زمین و تقویت ارتباطات فرهیختگان ایرانی در مالزی عنوان شده بود.

علی‌اکبر ضیائی، رایزن فرهنگی کشورمان در مالزی، در این مراسم گفت: اردیبهشت، ماه یادها در تاریخ فرهنگ و هنر ایران است، از سعدی شیرازی تا فردوسی و خیام خراسانی، سیمن دانشور و استاد شهید مرتضی مطهری.

او ضمن تشکر از همراهی فرهنگ‌دوستان ایرانی مقیم مالزی، از علاقه‌مندان به شعر و ادب پارسی و همچنین هنرمندان عرصه‌های مختلف همچون هنرهای تجسمی، نمایشی، سینمایی و سایر فرهیختگان در مالزی خواست تا با حضور و فعال کردن مجامع ادبی، هنری در راه حفظ فرهنگ ایرانی تلاش کنند.

او همچنین از آمادگی رایزنی فرهنگی در جهت تقویت انجمن‌های فرهنگی و هنری ایرانیان مقیم مالزی خبر داد و خواستار استمرار این نشست‌های ادبی و هنری در خارج از کشور و همکاری ایرانیان و دوستداران ادبیات و هنر در مالزی با رایزنی به منظور پربارتر شدن این نشست‌ها شد.

در ادامه پروفسور امیرحسین ذکرگو، از استادان ایرانی مقیم مالزی و عضو فرهنگستان هنر و استاد هنرهای اسلامی و شرقی دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی، گفت: در فارسی واژه ادب با ادبیات ارتباط دارد و هر فنی که با ادبیات مکمل نشود هنر بی ادب است.

او تصریح کرد: هنرمندانی که از ادبیات قوی بهره می‌برند در مقایسه با دیگر هنرمندان، هنر قدرتمندتری دارند. با بررسی فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف در کمتر نقطه‌ای از جهان چنین فرهنگ و ادبیات غنی‌ای را که در سرزمین پارس وجود داشته می‌بینم و در این نقطه قله‌های رفیع ادبیات را شاهدیم.

این استاد ایرانی دلیل غلبه غرب بر جهان را نقش واضح غلبه زبان انگلیسی دانست و گفت که هندی‌ها قبل از غلبه و تسلط انگلیس‌ها به خط فارسی می‌نگاشتند و خط و زبان فارسی تا سرزمین چین نیز نفوذ کرده بود.

او دلیل سیطره فارسی در این پهنای زمین را بار غنی این زبان و ادبیات پارسی دانست و گفت که این غنای ادبیات حیطه زیادی را در بر گرفته بود.

ذکرگو در ادامه با اشاره به نقش برجسته فردوسی به عنوان یک پدیده مهم و اتصال ایران قبل از اسلام و ایران اسلامی، گفت که این شاعربلند آوازه در دوره خود مورد هجوم بود و حال ردپای تاثیر این شاعر بزرگ را در اتفاقات پس از وی شاهد هستیم.

او نقش رستم را به عنوان شخصیت فراملی و آرمانی در اشعار فردوسی مورد اشاره قرار داد و گفت که تمام تفکرات به‌دنبال این شخصیت هستند که با تلاش قهرمان شاهنامه می‌شود.

عضو فرهنگستان هنر ایران فردوسی را یکی از مودب‌ترین شاعران ایران دانست و گفت: فردوسی در اوج رجزخوانی‌های شاهنامه نیز به دشمن بی‌ادبی نمی‌کند و متین سخن می‌گوید. فردوسی در اشعار خود تاکید دارد باید سختی‌ها و خوشبختی را در کنار هم داشت و حال باید به داشتن چنین بزرگی در تاریخ ادبیات خود بنازیم و آن را بفهمیم.

او همچنین سعدی را شاعری توصیف کرد که با نگاشتن گلستان بزرگ در سه ماه انسان را به حیرت وامی‌دارد.

محمدعلی شمس بیرامی، از دبیران مجتمع آموزشی امام خمینی (ره) مالزی، و سمانه نماینده، زهره بهرامی و شهرزاد محمدی از جمله شاعران مقیم مالزی بودند که در این برنامه شعر و قطعه ادبی خواندند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93021611088
  • خبرنگار : 71144