در تهرانگردی این هفته رئیس شورای شهر تهران بازدیدی از "یکه باغ"، پل تاریخی کن، آستان مقدس امامزاده شعیب (ع)، امامزاده علیبنجعفربن موسی کاظم (ع)، مدرسه کن، پرندهسرای امیرعلی، حمام کن، خانه پدری آیتالله مهدوی کنی، مجتمع نابینایان شهید محبی، منزل درویش رضا منظمی - استاد کمانچه، کتابخانه علامه جعفری و مجموعه فرهنگی عالی قاپو صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بازدید این هفته احمد مسجدجامعی که به همراهی پژمان پشمچیزاده - شهردار منطقه 5 صورت گرفت ، ابتدا نوبت به "یکه باغ" رسید، باغی در حدود 50 هزار متر که از طرف حاج ملا علی کنی برای امور خیریه و کمک به نیازمندان وقف شده بود.
در این باغ درختی با سن 1000 سال وجود داشت که به گفته رئیس شورای شهر تهران بزرگترین درخت چنار شهر تهران است. قطر این درخت تنومند به اندازهای بود که با تجمع هشت نفری همراهان رئیس شورای شهر حول محور این درخت ، توانستند دست خود را به یکدیگر برسانند.
مسجدجامعی با بازدید از برخی باغات محدوده کن در مورد این باغات اظهار کرد: باید لزوم حفظ باغات در طرحی مدنظر قرار گیرد چرا که 600 هکتار باغ مشابه در تهران که شبیه به باغات کن هستند، وجود دارد و باید با تامین اعتبار ابتدا 120 تا 150 هکتار باغی را که در کن وجود دارند حفظ کنیم و پس از آن حفظ باغات دیگر در دستور کار قرار گیرد.
پس از آن نوبت به پل تاریخی کن رسید؛ مسجدجامعی با بیان اینکه این پل از سال 1312 بنا شده و هم اکنون در حدود 82 سال سن دارد گفت: متاسفانه این پل در میراث فرهنگی ثبت نشده و باید این اقدام انجام شود.
به گفته وی پل تاریخی کن توسط حاج محمدعلی بنا شده که از صاحبان ثروت در آن زمان بوده و دو قسمت کن را به دلیل وجود رودخانه پرآب که از توچال سرچشمه میگیرد را به هم متصل می کرده است.
از نکات جالب بازدید از منطقه کن، وجود افاغنه زیادی بود که در این منطقه وجود داشتند و عمده کار آنها کارگری در این منطقه بود و حتی بر در و دیوارهای بسیاری از خانهها و باغات این منطقه نوشتههایی در مورد دفتر کفالت اتباع خارجه درج شده بود.
به گزارش ایسنا آستان مقدس امامزاده شعیب (ع) مکان دیگری بود که مسئولان به قصد بازدید از آن راهی شدند.
رئیس شورای شهر با بیان اینکه اصل این بنا مربوط به دوره صفویه است عنوان کرد:این آستان ثبت میراث فرهنگی نیست هرچند از ساروج بنا شده و باید حفظ شود و نیز اقدامی انجام دهیم که از آینه کاری در درون آن جلوگیری شود تا شبیه به همان اثر اولیه خود که بسیار هم زیباست باقی بماند.
این در حالی بود که روبروی حریم امامزاده قهوه خانهای ایجاد شده بود که به گفته کارکنان امامزاده شعیب دارای مجوز هم نبود و فضای نامناسبی را در این محدوده ایجاد کرده بود.
مسجدجامعی پس از بازدید از آستان مقدس امامزاده شعیب از آستان امامزاده علی بن جعفر بن موسی کاظم (ع) که ثبت در سازمان میراث فرهنگی است نیز بازدید کرد.
مدرسه کن دیگر مکانی بود که بازدید از آن در دستور کار قرار داشت. مدیر این مدرسه ضمن صحبت با رئیس شورای شهر تهران از وضعیت مالی و امکانات این مدرسه انتقاد و گلایههای خود را مطرح کرد.
مدیر مدرسه کن با بیان اینکه بسیاری از شیشههای مدرسه شکسته شدهاند گفت: حتی در مورد لامپها نیز با کمبوداتی مواجهیم و مجبوریم لامپهای طبقه بالا را برای استفاده در طبقه پایین به کار گیریم.
وی با اشاره به اینکه این مدرسه در سال 1345 توسط اهالی کن ساخته شده است خاطرنشان کرد: این مدرسه از سال 87 تا 89 به مدت دو سال برای تخریب و نوسازی تخلیه شده بود اما به دلیل فراهم نشدن بودجهاش مجددا پذیرش دانش آموز در آن انجام شد و هم اکنون در حدود 250 دانش آموز در آن مشغول به تحصیل هستند.
این مدیر مدرسه افزود: شهرداری در سال گذشته هیچگونه کمکی به مدرسه نکرده است و این در حالی است که حتی حیاط مدرسه دچار ترک برداریهایی شده و در حال نشست است.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به مناسبت روز معلم با جمعی از معلمان منطقه کن بازدید و پس از تبریک به مناسبت این روز مدتی چند با آنها به بحث و گفتگو نشست.
بازدید از حمام کن نقطه دیگری بود که در تهران گردی این هفته رئیس شورای شهر انجام شد. این حمام ساخته شده در دوره قاجاریه، دارای مساحتی 250 متری و نیز دارای دو طبقه و زیرزمین بود.
بر تابلوی سردر این حمام آورده شده بود که پس از ورود آب لوله کشی به روستا و برچیده شدن خزینه فضاهای حمام با تیغه بندی مجزا شده و با نصب دوش تغییر شکل یافته است. همچنین با حذف بعضی تیغههای قدیمی مابین حمام زنانه و آتش خانه فضاها به یکدیگر متصل شدهاند. این حمام در سطحی پایین تر از سطح طبیعی زمین قرار داشته و دارای دو بخش مردانه و زنانه بوده است.
حمام مردان دارای فضای رختکن بوده و فضاهای آن دارای پلان چیلیپا بودند، حمام زنانه نیز دارای ورودی مجزا و رختکن مربع و سربینه آن مستطیل شکل بوده است و این حمام 800 سال قبل ساخته شده و در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به خانه روستایی پدر آیت الله مهدوی کنی سرکشی کرد و از تمامی نقاط آن از جمله اتاقها ، اتاقی که آیت الله کنی در آن تا قبل از طلبگی حضور داشته، آب انبار و حیاط زیبای آن بازدید کرد.
برادرزاده آیت الله مهدوی کنی با بیان اینکه این خانه ثبت ملی نشده در مورد آن افزود: قدمت این خانه 300 ساله است متعلق به جد پدری آیت الله مهدوی کنی است و از سال 71 به بعد کسی در این خانه زندگی نکرده است.
رئیس شورای شهر پس از بازدید از این خانه از پیشنهاد تبدیل خانه پدری آیت الله مهدوی کنی به موزه کن خبر داد تا این محله نیز برای خود دارای موزهای برای بازدید باشد.
حوالی ظهر نوبت به مجتمع نابینایان شهید محبی رسید تا مسجدجامعی به همراه شهردار منطقه پنج از آن بازدید کرده و با جمعی از نابینایان این مجتمع به صحبت بپردازد.
پس از آن نابینایان با برگزاری یک مسابقه گل بال حاضرین را سرگرم کرده که در نهایت با نتیجه دو بر صفر به نفع یکی از تیمها به پایان رسید و پس از آن توپ هایی از طرف شهرداری منطقه به این مجتمع اهدا شد.
این در حالی بود که رئیس مجتمع نابینایان شهید محبی از عدم وجود پایگاههایی برای اوقات فراغت نابینایان انتقاد کرد و خواستار رفع این معضل برای فراهم کردن شرایط مناسب که این افراد بتوانند اوقات فراغت خود را در آن سپری کنند شد.
منزل درویش رضا منظمی استاد برجسته کمانچه دیگر محل بازدید رئیس شورای شهر بود که طی آن با توجه به فوت استاد لطفی استاد برجسته موسیقی فضای جلسه به مرگ این فرهیخته تغییر شکل یابد.
پس از آن منظمی ضمن توضیحی درمورد چگونگی روند زندگی خود و خاطراتش با استاد لطفی به نواختن کمانچه پرداخت و با توجه به سن بالای خود مورد تشویق حاضرین قرار گرفت.
کتابخانه علامه جعفری دیگر محل سرکشی رئیس شورای شهر بود که دارای مساحتی با زیربنای 450 متری، مخزنی با 18 هزار جلد کتاب و ظرفیتی 90 نفری که دارای 3000 جلد کتاب در بخش مرجع بود.
به گزارش ایسنا مجموعه در حال ساخت فرهنگی عالی قاپو در منطقه پونک آخرین نقطه مورد بازدید این هفته رئیس شورای شهر بود. این مجموعه یک مجموعه اقامتی، فرهنگی، ورزشی، تفریحی بود که نمایش ادوار تاریخی ایران در نقطه نقطه آن مدنظر قرار گرفته بود.
این ملک دارای 9500 متر مساحت و مجوز ساخت بود که حدود2500 متر از آن تاکنون مورد ساخت و ساز قرار گرفته و باقیمانده این ملک چیزی در حدود 7000 متر بود.
انتهای پیام