یونسی:باید به مردم اعتماد کرد/اقوام ایرانی هرگز به خارج کشور تمایل نداشته و ندارند

مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها بزرگداشت بهمن‌بیگی را بزرگداشت علم، دانش و انسان‌دوستی دانست و تصریح کرد: بهمن‌بیگی امروز یک شخصیت ملی است، افراد هم نترسند که این شخصیت ملی بشود، او ملی شده است، او دل‌ها را تسخیر کرده است.

مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها بزرگداشت بهمن‌بیگی را بزرگداشت علم، دانش و انسان‌دوستی دانست و تصریح کرد: بهمن‌بیگی امروز یک شخصیت ملی است، افراد هم نترسند که این شخصیت ملی بشود، او ملی شده است، او دل‌ها را تسخیر کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه‌ی فارس، حجت‌الاسلام علی یونسی در مراسم بزرگداشت روز معلم و پاسداشت بهمن‌بیگی و معلمان عشایر فارس، گفت: معلمان راه خداگونگی را پذیرفته‌اند و جاودانه شده‌اند، ارسطو، فارابی، انبیا و در صدر همه‌ی اینها، خداوند معلم بوده و هست.

وی با بیان این‌که عده‌ای مخالف حضور او در این مراسم بودند، در بیان علت مخالفت آنان گفت: مخالفان حضورم در این جلسه می‌گفتند که بهمن‌بیگی هیچ کار دینی نمی‌کرده و با دین نسبتی نداشته است، هیچ کاری دینی‌تر از فعالیتی که بهمن‌بیگی انجام داد نیست، بهمن‌بیگی راه خدا، پیامبران و معلمان بزرگ بشریت را انتخاب کرد که همانا نجات انسان‌ها از بی‌سوادی و جهل و نادانی و عقب‌ماندگی بود. چه عبادتی بالاتر از آن اقدامی که بهمن‌بیگی انجام داد، به‌قول پرفسور ملک‌حسینی(جراح پیوند اعضا) اگر بهمن‌بیگی نبود ما کجا بودیم؟

یونسی گفت: راهی را که بهمن‌بیگی انتخاب کرد هرگز توقف نداشت، چشمه‌های حیات‌بخشی را به یادگار گذاشت که همیشه زنده هستند و می‌جوشند، صدها انسان فرهیخته را پرورش داد که هر یک به زایش و پرورش انسان‌های بزرگ دیگری اشتغال داشته و دارند و هر روز با علم و دانش خود، جان هزاران نفر را از مرگ نجات می‌دهند.

وی با یادآوری این‌که به‌گفته‌ی امام و مقام معظم رهبری، عشایر بزرگترین ذخایر این مملکت هستند، گفت: خیلی از ذخایر پنهان است، باید کشف کرد آنها را، باید استعدادها را شناخت و زمینه‌ی شکوفایی آنها را فراهم کرد، ذخایر اجتماعی ایران اقوام و عشایر ایرانی هستند.

یونسی با بیان این‌که فارس بیشترین تنوع قومی و عشیره‌ای را دارد، ویژگی‌های منحصر به‌فرد این اقوام را یادآور و متذکر شد: با کمال تاسف عده‌ای آنان را تهدید می‌پندارند و نگران هستند، اما همه عشایر و اقوام ایرانی در دفاع از اصالت ایرانی، افتخار آفرینی کرده‌اند و هیچ یک هیچ زمانی برای ایران تهدید نبوده‌اند و همیشه پشتیبان و نگهبان اصالت ایرانی بوده‌اند.

وی با بیان این‌که این اقوام ایرانی هزاران سال اصالت و فرهنگ و هنر و شخصیت و رسوم ایرانی را حفظ کرده‌اند، گفت: هرزمانی که کشور با تهدیدی مواجه شد، آنان در خط مقدم دفاع از کشور بودند، در انقلاب‌های بزرگ ایران همواره پیشاپیش حضور داشته‌اند، در طول تاریخ تمام اقوام ایران همواره فرصت بوده‌اند و هرگز تهدید نبوده‌اند، اقوام ایرانی چه ترک، چه کرد، چه آذری، چه بلوچ، چه لر، چه عرب و چه فارس، همه و همه در یک پیکر واحد و یک خانواده تعریف می‌شوند و آن هم ایران است، این تنوع فرهنگی جلوگر زیبایی‌ها و جمال بوده و هست، بدون هر یک از این اقوام ایران ناقص است.هر یک از این اقوام بخشی از ارزش‌های ایران را حفظ کرده‌اند.

یونسی به نقش اقوام مختلف ایرانی در مقاطع سرنوشت‌ساز ایران اشاره و اضافه کرد: در مشروطه در انقلاب اسلامی، در انتخابات‌ها، در دوران دفاع مقدس در رفراندوم‌ها، همواره این اقوام پیشتاز بوده‌اند و عشایر فارس همواره بیشترین و بالاترین حضور را داشته‌اند.

وی ادامه داد: اشتباهاتی که در اثر تلقینات سیاسی برجا مانده را باید از ذهن خارج کرد، اقوام ایرانی هرگز به خارج کشور تمایل نداشته و ندارند، بلکه همیشه میل به مرکز داشته‌اند، هیچ گاه تجزیه‌طلب نبوده‌اند عشقشان ایران است، هرجا بلوچی است، هرجا کردی است، هرجا آذری است، هرجا لری است، ایران است و این در هم آمیختگی اقوام ایران آنچان است که قابل تفکیک نیست.

یونسی گفت: در ایران هیچ‌گاه جنگ قومی و نسل‌کشی و ایرانی‌کشی نبوده، رقابت سیاسی و دعوای سیاسی داشته‌ایم، هر قبیله‌ای قائل به توان مدیریتی بوده است و هر وقت هم هر قومی به حکومت رسیده به‌دنبال آشتی بوده و با آشتی به‌دنبال عدالت رفته است.

وی با بیان این‌که در دوران حکومت پهلوی پدر شاهد سرکوب رقیبان توسط رضاخان بودیم و آنان را قوم عاصی نام می‌داد، گفت: مخالفت در خوانین قشقایی در آذری، کرد، لر و دیگر اقوام را می‌دید و می‌دید که نفوذ ایلی و توان دارند، برای اینکه رقیب را از میدان به‌در کند متهم می‌کرد به ارتباط با خارج، به اینکه به‌دنبال تجزیه کشور هستند، آنقدر این دروغ تکرار شد که برخی باور کردند.

وی گفت: وحدت ملی ما هرگز به‌خاطر بهادادن به ارزش‌های قومی ایرانی به خطر نمی‌افتد، خطر در این نیست که مفاخر را محترم بشماریم و به آداب و رسوم احترام بگذاریم، خطر تحقیر اقوام و ارزش‌ها و آداب است، تحقیر اقوام و بی‌اعتمادی به مردم ایران خطر است.

یونسی اعتماد به اقوام را اساس ایجاد امنیت و وحدت برشمرد و گفت: هستند کسانیکه ذهن و نگاه امنیتی دارند و از هر چیز می‌ترسند، تاریکی ترسناک است اما تاریکی جهل و نادانی ترسناک‌تر است، اختلاف ترسناک‌تر است.

مشاور رئیس جمهوری گفت: هرچه مردم را آزادتر بگذاریم، به هم نزدیک‌تر می‌شوند، دوستی‌ها بیشتر می‌شود، اتحاد بیشتر می‌شود، از آزادی مردم و از دوستی مردم نباید بترسیم، از مطرح کردن مفاخر مردمی نباید ترسید، هرچه احساس علاقه و عشق کنند، برای وحدت ملی بهتر است.

وی گفت: باید از معلمانی همچون شهید مطهری و بهمن‌بیگی، به نیکی یاد کنیم، از قهرمانان مشروطه، یاد کنیم، از سرداران لر و آذری، از بزرگان عشایر قشقایی، به‌خوبی یاد کنیم، همه‌ی این اقوام و عشایر به تمام ایران تعلق دارند، ارزش‌ها دشمن را مایوس می‌کند، ما باید به دوستان خودمان اعتماد کنیم، به ملت خودمان اعتماد کنیم.

مشاور رئیس‌جمهور گفت: پیام دولت تدبیر و امید اعتماد به تمام اقوام و عشایر ایرانی است، شما بیشترین زحمات را برای این دولت متحمل شده‌اید و دولت هم بر عهد خود هست و به تمام وعده‌هایی که به شما داده، پایبند است، مشکلات شما را می‌داند و در دفاع از حقوق شما مصمم است و به تداوم حمایت شما نیازمند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 93021308092
  • خبرنگار :